Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuk

Sıtkı Buharalı

Bronz 5 Üye
Merhaba kırmızı yanaklı su kaplumbağam var 1,2 ay sonra 1 yaşına girecek.Kabuğunda 5,6 aydır beyazlık var küçükken rengi çok güzel bakımlıydı şuan kabuğu kötü veterinere danıştım ara sıra fırçalıyorum yaz olduğu için her gün güneşlendirmeye çalışıyorum 30,45 dk veteriner 3,4 ay önce tuzla fırçalamamı söylemişti yaptım ama pek bir işe yaramadı arada suyunu devit damlarıyorum birde edep fix teorisiyim var arada ya yemine ya suyuna damlarıyorum 1 ay önce kabuk attı düzeldi yeni kabukta yine mantar oldu uvb yide değiştiricem 2 aydır var ama sanırsam çakma uvb ışıkların ısı vermediğini duymuştum benimki ısı veriyor ama kabuğunda iyileşmede yok biraz dağınık devrik yazdım kusura bakmayın ama yardım ederseniz sevinirim

Foruma hoşgeldiniz.

Hayvanın baştan kuyruğa olan kabuk boyu kaç cm?

Uvb ampuller ısı vermez. Bunun için filamanlı 60W armut ampul yada 42-52-53 watt halojen armut ampul alacaksınız. Bu konuda bilgi verdim.

Vitaminleri suya damlatmıyoruz.

Hayvanın mümkünse başı dışarıdayken önden ve tepeden komple resimlerini çekip atın. Kuru yerde çekin.

Foruma hoşgeldiniz.

Uvb ampuller ısı vermez. Bunun için filamanlı 60W armut ampul yada 42-52-53 watt halojen armut ampul alacaksınız. Bu konuda bilgi verdim.

Hayvanın mümkünse başı dışarıdayken önden ve tepeden komple resimlerini çekip atın. Kuru yerde çekin.

IMG_8640.jpeg

Ekli dosyalar

• IMG_8641.jpeg
    IMG_8641.jpeg
    1.2 MB · Görüntüleme: 13
  • IMG_8642.jpeg
    IMG_8642.jpeg
    1.1 MB · Görüntüleme: 13
  • IMG_8643.jpeg
    IMG_8643.jpeg
    1.1 MB · Görüntüleme: 11
  • IMG_8644.jpeg
    IMG_8644.jpeg
    756.2 KB · Görüntüleme: 11
Foruma hoşgeldiniz.

Hocam neden damlatmiyoruz.petsop cu 5 10 damla suyuna damlatin demişti. Biz vitamin i nasıl verelim ayrı bir kapta yemle beraber mi verelim günde ka c damla açıklama yaparsanız sevinirim

Hocam neden damlatmiyoruz.petsop cu 5 10 damla suyuna damlatin demişti. Biz vitamin i nasıl verelim ayrı bir kapta yemle beraber mi verelim günde ka c damla açıklama yaparsanız sevinirim
Anladığım kadarıyla pet shop cular elindekileri müşteriye kakalayıp para peşinde ben pet shop dayken başka birine ölüm kabı sattı bunlar yeterli oluyor diye

Kabukta bir sorun yok. Eski plakalar kavlamış ona bağlı matlık var. Bir miktarda kireç bağlamış. Bu bir sorun değil. Kabuk yapısı gayet güzel.

Göz ve kulaklarda sağlam.

Fırçalamaya gerek yok. Kabuk temiz. Gereksiz fırçalama hayvanı strese sokar ve sizden uzak durmaya çalışır. Alg yosun bağlama gibi kir oluşması ve mantar yoksa fırçalama yapmayız.

Devite gerek yok. D vitamini eksikliği yok.

Diğer deep fix reptivit vitamin mi? Başka birşey ise resmini çekip atın bakayım.

Vitamini suya damlatmıyoruz. Bu su kalitesini bozup yosun ve algi coşturuyor. Vitamini stick yemine damlatıp bu stick yemi öğünün ilk yemi olarak veriyoruz. Emdirdikten sonra elden yiyorsa ağzına uzatıyoruz, yemiyorsa suda hemen önüne atıyoruz. Damla sayısı hayvanın boyuna göre değişir. Üzerindeki açıklamaya bakmayın.

Petshoplarda gereksiz herşeyi satarlar. Yaşam düzenini ise bir çoğu bilmez. Durum ticari maldan öte değil.

Kabukta bir sorun yok. Eski plakalar kavlamış ona bağlı matlık var. Bir miktarda kireç bağlamış. Bu bir sorun değil. Kabuk yapısı gayet güzel.

Göz ve kulaklarda sağlam.

Fırçalamaya gerek yok. Kabuk temiz. Gereksiz fırçalama hayvanı strese sokar ve sizden uzak durmaya çalışır. Alg yosun bağlama gibi kir oluşması ve mantar yoksa fırçalama yapmayız.

Devite gerek yok. D vitamini eksikliği yok.

Diğer deep fix reptivit vitamin mi? Başka birşey ise resmini çekip atın bakayım.

Vitamini suya damlatmıyoruz. Bu su kalitesini bozup yosun ve algi coşturuyor. Vitamini stick yemine damlatıp bu stick yemi öğünün ilk yemi olarak veriyoruz. Emdirdikten sonra elden yiyorsa ağzına uzatıyoruz, yemiyorsa suda hemen önüne atıyoruz. Damla sayısı hayvanın boyuna göre değişir. Üzerindeki açıklamaya bakmayın.

Petshoplarda gereksiz herşeyi satarlar. Yaşam düzenini ise bir çoğu bilmez. Durum ticari maldan öte deği

Deep fix vitamin evet veterinere danışmıştım en kaliteli vitaminlerden biri bu demişti vitaminin üstünde 10 litre ye 10 damla damlatabilirsiniz veya yeme damlatıp verebilirsiniz yazıyor

Suya dediğim gibi damlatmıyoruz. Hem hayvan açısından fayda sağlamıyor hemde su kalitesini bozuyor.

Vitaminin azı kadar çoğuda zararlı. Ağzına 10 damla aşırı yükleme yapar.

Diğer konuda yazdım. Bir hafta boyunca her gün 1 damla ağzına damlatın.

Suya dediğim gibi damlatmıyoruz. Hem hayvan açısından fayda sağlamıyor hemde su kalitesini bozuyor.

Vitaminin azı kadar çoğuda zararlı. Ağzına 10 damla aşırı yükleme yapar.

Diğer konuda yazdım. Bir hafta boyunca her gün 1 damla ağzına damlatın.
Ağzına nasıl damlatacağım ağzını açmanın bi yöntemi var mı strese sokmayayım bilmeden uygulama yapıp

Öncelikle yem yiyorsa öğünün ilk stick yemine 1 damla damlatıp elden yiyor ise suda uzatırız alıp yer. Elden beslenmeye alışık değilse yine suda önüne atarız yer.

Yem yemiyorsa hayvanı 45 derece açıyla tutup ağzına 1 damla damlatıyoruz. Açmazsa dik tutup 10-15 saniye arayla ikişer damla ruj sürer gibi ağız çevresine sürüyoruz. Bir iki dakika öyle tutuyoruz ağız aralığından akıyor. Ağzını aralama durumuna göre o 10-15 saniye fark uzatılabilir. Damla ağız çevresinden akıp ziyan olmasın.

Geri