Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabukda ki isimlendiremediğim leke

Zephyrus

Bronz 5 Üye
Merhaba arkadaşlar yaklaşık bir buçuk aydır bu siteyi takip ediyorum. Kaplumbağayı yeni aldığım zaman ufak bir araştırma yapmak için girmiştim buraya ve bana verdikleri küçük cam fanustan kurtardınız beni hemen gidip değiştirdim fazla büyük değil ama şimdilik idare eder bu sene ygs falan var bir sene içerisinde akvaryumu değiştiricem ama bütün ısıtıcı, filtre, kuru alan vb... şeyleri edindim. Ama bir sorun var ya da ben sorun gibi gördüm bilmiyorum. Kabuğunun üstü sanki yontulmuş gibi size sormak istedim.

[IMG]mailto:/28aksv5.jpg*

Merhaba
Bana bir sorun var gibi gelmedi ama kabuğunun kenarında bir şey var tam anlayamadım ne olduğunu kabugunu yakından çekerseniz daha iyi bilgi verebiliriz

Cvp: Kabukda ki isimlendiremediğim leke

Elime alamıyorum sürekli kaçıyor benden neden olduğunu da anlamadım.

Musluk suyuna bağlı sanki kireç gibi bir kaç plakada olşum var. Bunun dışında kabuğun etek kısmındaki plakaların kenarları zamanla değişime yaklaştıkça yıpranır. Kabukta ben bir sorun göremedim.

Önemli bir konu akvaryum tabanındaki malzeme. O küçük taşlar aralarında yem ve dışkı artığı barındırır ve buda filtrasyonu olumsuz etkiler. Bir dez avantajıda kum ve taş yutma eğilimindeki bu hayvanların boğazında kalacak yada sindirim sistemini tıkayacak boyutta olması. İnce doğal sar silis kum ie tabanı kaplayın. Bunun faydaları,
1- Sıkı yapıda olmasından ötürü arasına yem ve dışkı artığı hapsetmez. Hatta üzerinde tutunmasını sağlayarak uçuşmasınıda engeller.
2- Kaplumbağalar sindirime yardımcı olsun diye kum yerler. Bu kum onlar için çok idealdir.
3- Deri değişimlerinde özellikle ayakları ve bacaklarını sürterek eski derilerin rahat atılmasını sağlar.

Uygun kum:
http://vitasand.com/tr/urun/detail/2/70.html

Teşekkürler. İçimi rahatlattınız gerçekten. Kumuda en kısa zamanda alıcam birazdan gidip yem ve kuru alan için ısıtıcı lamba alıcam. UV lamba değilde -malesef ki şimdilik o kadar param yok- normal olarak kaç wattlık bir ampül alayım?

Ecolite 52 watt halasoft lamba uygundur. Bauhaus tipi yerlerde 4.75 TL ye alabilirsiniz. Tabi birde masa lambasi, genellikle cogu 40 watt kaldiriyor. Bauhaus dan alirsaniz ampulu massive beyaz 60 watt kaldiran masa lambasinida temin edebilirsiniz

Emin çok güzel açıklamış. Ama bauhaus yoksa ampulün takılacağı mandallı lambanın maksimum kaç w için olduğunu kontrol edin. Yani önce ampulü takacağınız mandallı lambayı alın. Buna göre 40-60 w arası soft bir ampul işinizi görür. Bir derece ile mesafeyi ayarlarsınız. 15-20 cm mesafeden olması gereken 31-33 derece bu güçteki ampullerde ayarlamalar yapılarak elde edilir.

musluk suyuna bağlı olarak kireçlenme durumu var. ve kabuk yenilenme başlangıcı. ayrıca cam arkasından resmi çektiğin için cama bağlı olarak matlaşma belirginleşmiş.

Cama bağlı olarak matlaşmadan kast nedir acaba?

cam dışına su değip kuruduğu zaman lekeler oluşuyor. resim çektiğinde bunlar ortaya çıkıyor.

Tamam ben olayı anlamamışım kaplumbağa ile ilgili bir şey sandım korktum

Geri