hummathijran
Yeni Üye
Merhaba dostlar. Yardımınıza ihtiyacım var.
Sarı benekli kaplumbağamın kabuğunda dün küçük bir delik oluştuğunu gördüm. Önceki günlerde böyle bir şey yoktu. Bu neden olabilir? Nedir bu? Forumlarda biraz araştırma yaptım, ama tam olarak ne olduğunu anlayamadım.
Kaplumbağamın kabuğunun uzunluğu 3.5 cm. Onunla birlikte yaşayan dere kaplumbağasının kabuğunun uzunluğu ise 4 cm. Akvaryumları 25 litredir. Yakın günlerde onları 100 litrelik yeni akvaryuma geçireceğim.
Kaplumbağada koku yok. Suyunu her iki günde bir dip çekimi yaparak değiştiriyorum .Suda dışkılarını görünce temizliyorum. Sularını maksiumum temiz tutmaya çalışıyorum.
Kabuklarını haftda bir defa orta sertlikde diş fırcasıyla temizliyoum .
Akvaryumda kullandığım ekipmanlar:
Kaplumbağanın ve oluşan küçük deliğin fotoğraflarını ekledim.
Yardım ederseniz çok sevinirim.
Sarı benekli kaplumbağamın kabuğunda dün küçük bir delik oluştuğunu gördüm. Önceki günlerde böyle bir şey yoktu. Bu neden olabilir? Nedir bu? Forumlarda biraz araştırma yaptım, ama tam olarak ne olduğunu anlayamadım.
Kaplumbağamın kabuğunun uzunluğu 3.5 cm. Onunla birlikte yaşayan dere kaplumbağasının kabuğunun uzunluğu ise 4 cm. Akvaryumları 25 litredir. Yakın günlerde onları 100 litrelik yeni akvaryuma geçireceğim.
Kaplumbağada koku yok. Suyunu her iki günde bir dip çekimi yaparak değiştiriyorum .Suda dışkılarını görünce temizliyorum. Sularını maksiumum temiz tutmaya çalışıyorum.
Kabuklarını haftda bir defa orta sertlikde diş fırcasıyla temizliyoum .
Akvaryumda kullandığım ekipmanlar:
- Isıtıcı halojen lamba (48 watt)
- UVB 5.0 (13 watt)
- Isıtıcı (75 watt)
- İç filtre
- AHM turtle stick
- Tetra reptomin
- Sera mineral
- Hikari turtle stick
- Gammarus
- AHM turtle stick
- Tetra reptomin
- Gammarus
- Hikari ve Sera mineral(çok çok az yiyorlar )
Yem önerisi de yapa bilirsiniz.
Kaplumbağanın ve oluşan küçük deliğin fotoğraflarını ekledim.
Yardım ederseniz çok sevinirim.