Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabukda yosunlaşma

TheNRK

Platin 3 Üye
Yine bir kabuk sorunuyla karşınızdayım arkadaşlar :$
Akvaryumum tekrar yosunlaşmaya başladı. Bu normal birşey, yakın zamanda temizleyecem zaten.
Benim ufaklığın, kabuğunda yosunlar oluşmaya başladı. Bunu 2hafta önce farkettim fakat geçeceğini varsaydım ve dokunmadım. Yosunlar, camda olduğu gibi kabuğundada çoğalmaya başladı. Sağlıklı bir şekilde kabuğundan nasıl atabilirim?
Fotoğrafını`da çekdim fakat fazla belli olmadı.

Cvp: Kabukda yosunlaşma

Uygun şekilde fırçalayarak yosunları zamanla atarsın ancak akvaryumdaki yosunlaşmayı önleyemezsen kabukta başlayan bu durumuda çözmen zor Alican.

mango kökü alırsan en azından kaşınıp üstündekini atar. akvaryuma gelirsek komple bir temizlik ve dış filtre bu işi paklar. direk güneş ışığı ve karanlık ortamda duruyorsa yerini değişeceksin.

Mango kökü alın ve ince tüylü yumuşak bir fırçasıyla kabuğunu her su değişiminde masaj yaparak temizleyin :)

fırça olarak diş fırçası kullanılır. bu da sadece mantar olması durumunda veya hayvan çok yoğun bir yosun ve kir altındaysa yoksa kesinlikle uygulanmamalı hayvanı zorunlu haller dışında akvaryumdan çıkarmak üşütüp hastalanmasına neden olur.

Cevap vermek için biraz geç oldu sanırım :$ uzun zamandır kabuğunu kaşımıyordu, bugün tekrar kaşımaya başladı. mailto:/urun_detay.aspx?urn=5480&ad=mango-koku-15-25-cm resimdeki ürün uygun sanırım... ondan alacam :D Normalde filtrenin üstünde kaşınıyor fakat filtre biraz kayıyo, rahatçada kaşınamıyor zaten. Mango kökü hem dekoratif hemde rahat kaşınması için iyi olacaktır :)

alican alırken resimdekine benzer şekilde bir şey al ki rahat kaşınabilsin. biçimsiz olursa bir işine yaramaz. aldığında kaynatmayı da unutma. hem renk salınımını azaltır, hemde içinde bakteri, parazit varsa ölür.

Ürün rastgele gelmeyecekmi? sonucunda seçme gibi bir şansım yok. ben öyle biliyorum... Arayıp şekilli birşey gönderin lütfen. böylemi diyim? yada... napacağımı bilemedim :ashamed0006:

Sekilliden kasit, altina girip rahat bir sekilde kabugunu surtebilecegi olursa iyi olur. Hafif oyuk gibi oldugunda dipde kumda varsa kazip sürtunebilirler.

Ve evet rastgele gönderiyorlar. Arayip bu sekilde betimlemen gerekir. Veya da sen gidip secebilirsin

ben juenden istediğimde alım onaylarında kargo sayfasında vermek istediğiniz talimatlar gibi bir yazı kutusu var. oraya V biçimli altına girebilecekleri şekilde bir parça olsun diye not düşmüştüm. sonuçta baktıklarında o kısmıda okuyorlar. yemleride en geç son kullanma tarihli olsun diye not düşüyorum. onlardan her istediğini o kısma not yazabilirsin.

Bu şey yüzüyor :(
Küçük bir delik açıp vantuzlarla akvaryumun aşağı tarafına sabitleyebilirim ama pek işe yarayacağını sanmıyorum.
mailto:/2hqdnv7.jpg

Tencerede kaynatırsan suya çabuk doyar. Böylece rahat batar.

İçinde bulunduğu su, açık çay sarısı rengi olana kadar kaynattım. Az sonra`da kurulayacam. umarım işe yarar

Kurulamaya gerek yok. Kaynar sudan akvaryuma koyabilirsin.

Geri