Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabukları katman katman ve beyaz

osman48

Bronz 5 Üye
Katılım
22 Ocak 2019
Mesajlar
36
150 litrelik  bir teraryumfa yaşıyorlar neden böle olur tavsiye verebilirmisiniz.







 
Hayvanların plakaları katman yapmış. Açılan aralanan plakaların arası dolmuş.

Diş fırçasını ıslatıp 45 derecelik açıyla kabuğa sürt. Açılmaya yüz tutmuş plakalar fırçaya takıp atılır.

Ağzı düz cımbız var ise onu yatay vaziyette tutup açılmış plaka altına sokup ileriye doğru yavaşça ittir. Plaka hava aldıkça açılıp atılır. Bir noktaya getirdiğinde plakayı kavra ve yukarıya doğru kaldır. Tam şekilde de çıkabilir parça olarakta kırılabilir bu parça halinde çıkanların kalanına dokunma kendi kendine çıkarlar.

Kenar çeperdeki plakalar üstten alta doğru kıvrımlıdır. Bunlarda açılanın iç kısmından sokup dışarıya doğru ittirerek çıkarırız. Yalnız bunlara dikkat et kenar yapılar incedir hasar görmesin.

Devit uygulaması yap. Eczaneden alacaksın. Kabuğu peçete ile kurutup bir iki damla damlatıp yedir. 15 dakika beklet kalanı silip akvaryuma koy. Bunu havanın iyi olduğu zamanlarda 2-3 günde bir yap.

Devit plakaları yumuşatır. Isıtma lambası gerdirip açar. Mango kökü ile sürtünüp atar.

Birer tane de devit sürülmüş haliyle çekilmiş resimlerini atar mısın?

Şebeke suyu bazı bölgelerde yoğun kireç içerir. İçme sularının ise bir kısmı biraz daha kireçlidir. Arıtma su veya içme suyu ile şebeke suyu harmanlaması yapıp inceltebilirsin.

Plakalar atıldığında orjinal pigment rengi ortaya çıkar.
 
Cvp: Kabukları katman katman ve beyaz

<p>mangoyu bugun kaynattım abi ve akvaryuma kydum direk battı az garipsediler ama devit degilde yine oral bi d vitamini var eczaneden onu almıştım su konusuna gelirsek musluga takılan arıtıcı var dinendiriyorum evet&nbsp; burdur gibi bi&nbsp;bölgede su çok kireçli</p><p>mango kökü böle geldi v şeklinde degil&nbsp;<br></p><p><br></p>
 
Kökün orta kısmında kumu eşele oradan altına girip kaşınabilirler.

Coledanı diyorsan onun yağ oranı biraz azdır ama bir dene kabuk yüzeyi hafifte olsa yağlanıyorsa iş görür. Kabuğu biraz canlandırır.

Musluğa takılan basit tipte arıtmada olsa hiç yoktan iyidir. Suyu en azından 3-5 gün dinlendir tortu dibe çöker. Akvaryuma dökerken yavaş döküp dibini lavaboya dök. Ben 19'luk damacanadan 17-18 tane tutuyordum. Banyo hayvanların odasında iyi yer tutuyordu. Ters osmosis sistem daha iyi filtrelediği için uzun süre saklanabiliyor su. Ama basit arıtmalarda o kadar uzun süre durursa suyun tavı bozulur. İlerde ömürlük akvaryum ile birlikte dış filtre de kullanırsan tertemiz olur. Bu sıkıntılardan kurtulursun.

Üstten bir iki plaka atsınlar kabuk toparlar.

Isıtıcı lamba mesafesi uygun değil mi? Derece ile kontrolü yaptın mı? Hayvanı ikame bir kibrit kutusu üstüne cam dereceyi yatırıp tam yarım saat sonra bak 32 derece olduğu nokta uygun mesafedir.

Isı çok yüksek olursa kabuktaki kireç taşlaşır. Rengini veren pigmentler yanıp bacak oyuğundaki renk gibi üst bağa sarıya döner.
 
Cvp: Kabukları katman katman ve beyaz

<p>dış filitrem var abi tetra 700 cımbız olayını denedim ince ince&nbsp; çıktı biraz ama bazı katmanlar az kaldırdım baktım zorluyu çıkarmadım ama birini yaparken sürekli ben ısırmaya çalışıyor daha elime alır almaz tedirgin oluyorum yani&nbsp; mango kökünü dedigin gibi yspscsgım abi ama koydugum anda battı normalmi forumda çogu kişinin batmıyordu:)ve koyduktan sonra kökü karşısına geçip garip garip bakılar 1 kaç saat ve şimdide dönüp dönüp ısırıyorlar:)bi sakıncası olmaz inşallah kuru alan ısısısını başta tuturmuştum ama bozuldu kesin ve son olarak diyecegim abi soft ampul bulamadım normal ampul var 60 waat&nbsp;</p>
 
Kökler normal kök ve dal kök olarak ayrılır. Dal köklerde lifler daha sıkı olduğu için su emmesi ve salınım yapması geç olur. Bunlar suya geç batar.

Hayvanın ön ayakları arkasından tutacaksın o zaman yetişemez. Kaçmaması içinde masa gibi düz bir yerde altına bir bez serip koy gazeteyi yırtıyorlar. Hayvanın kabuğuna tepeden bastırıp kaçmasını önleyerek çalışabilirsin. Elinde tutarak yaparsan yan kabuk kenarlarından tut. Arka ayaklarını takmaya çalışacaktır. Ona dikkat et arka ayak tırnakları el ayasının derisini bile delecek güçtedir. Bahçede kullanılan kalın bez eldivenler vardır ondan da alıp kullanabilirsin.

60 wattlık normal armut ampulse 17 cm civarı bir mesafe uygundur ama derece ile yinede bir kontrol et. İlk yarım saatlik sürede 32 olacak fazla bekletme bir iki derece yükselecektir. Biz ilk yarım saati baz alıyoruz.

Dış filtrede carbon malzeme kullanırsan bu suyu yumuşatır. Yalnız ilk yıkamada file içine yeterince koyup tozunu al yoksa siyahlık gitmez. Seramik sepeti üstü sadece sünger diğerlerinde elyaf olacak. Filtreyi ilk çalıştırdığında ilk suyu kovaya boşalt bir miktar siyah su gelip sonra berraklaşacaktır. O vakit durdur akvaryuma monte edip çalıştırırsın.

Zorlanan plakaları bırak alt katmanda açılma yapıp kanayabilir.
 
Cvp: Kabukları katman katman ve beyaz

<p>abi karbon seramik zeolit ve reçine kullanıyorum çok araştırdım dış filitre malzemelerini senin sayende ögrendim saolasın mango kökü acayip fayda etti beyazlıklar nerdeyse bitti ama su azda olsa sarardı mangoya deli gibi sürtündüler ilkgün çok zevkliydi onları izlemesi bugünse o kadar ilgilenmediler :)ama mangonun ufak ufak stik yemden küçük parçalrı var akvaryumun tabanında bunları yerlermi sıkıntı olurmu ve neredeyse 1i çok hızlı büyüdü aldıgımdan bu yana normalde digerinden daha küçüktü 8 cm oldu uv lamba gerekiyormu artık yemleri jbl aviis sera raffy ı ve p ve minaral forumdaki gib veriyorum tek çözemedigim olay tabi şimdilik su 27 28 derece nedense çok hızlı buharlaşıyor normalmidir bu&nbsp;</p>
 
O parçaları al. Hayvanlar yem algısıyla ağızlarında geveleyip yutabilir. Kaynatma sonrası tekrar sert fırça ile fırçaladın mı? Bazı parçalar çözülür açılır. Bir de sivri kenarları varsa törpüle yada kes. Hayvanlara dalaşmasın.

Hayvanların doğal ortamlarındaki suda hafif sarıdır. Aynı zamanda özsu pH'ı dengeye getirir. Yalnız fazla sarıya dönmesin suyu kısmi değişimle inceltirsin. Amonyak patlaması yaşanırsa bu gizler.

Buharlaşma her daim olur. Yüzey alanı geniş akvaryumlarda bu oran artar. Onun için kare akvaryumlar pek kullanışlı değildir. Akvaryum ne kadar büyük olursa su kaybıda o oranda artar. Buharlaşan su ısıyı aldığı için, su yüzeyini soğutur. (kolonya etkisi gibi) su soğuduğunda da ısıtıcı normalden fazla çalışır.


Uvb uygun fiyata bulabilirsen alabilirsin. Yada şu süreçte ağızlarına birer damla devit damlatabilirsin. Haftada bir damla yeterli. Bir ay uygula bir ay verme. Arada dinlensin fazla D vitamini de zararlı. Fazlası karaciğer ve yağ dokuda birikiyor.

Hayvanlara tetra reptominde alabilirsin. Yada emsali kuskus makarna şeklinde olan eheim professional food. İçerikler emsal şekilleri farklı.

Haftada bir marul, kıvırcık verebilirsin. Öğle vakitleri.
 
Cvp: Kabukları katman katman ve beyaz

<p>abi ehiem almaya karar verdim şeklinden dolayı peki nasıl vereyim hangisinin yerine&nbsp;</p>
 
Eheimın yemesi biraz daha kolay. 14-15 cm kabuk boyu itibariyle ufak kaçıyor.

Elindeki yemleri kaçar öğün yapmıştık?
 
Cvp: Kabukları katman katman ve beyaz

<p>1 .gün raffyp 2. rafy ı 3. jbl vital 4. raffy p 5. raffy ı 6. sera mineral 7. raffy p abi bu şekilde günde bir veriyorum abi bunlar bitince tetraya geçsem farklılık olsa iyimi olur yoksa seradanmı devam edeyim?&nbsp;</p>
 
1. Yada 7. Günü eheim yaparsın.

Yem çeşitliliği iyidir farklı gıdalardan farklı besinleri alırlar. Eheim sonrası reptomini alabilirsin. Reptomini aldığında gammarusu haftada bire düşürürsün. Reptomini 2 güne çıkarırsın.

Burada ana yemler raffy P ve reptomin olacak. Eheimda bu grupta.

Vital bitince bir daha alma ama onun yerine jbl agil alabilirsin.
 
Tamamdır abi öle yapayım jbl vitalii yanlış yazmışım agil var zaten abi
 
Tamam o zaman vital alma fiyatlar uçmuş zaten gerek yok.
 
Geri
Üst