Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuklarını atamıyorlar

zeyyy

Bronz 3 Üye
Merhaba
4.5 cm iki tane kaplumbağam var.Kabukları kabardı ve kenarları kalktı ama yaklaşık 7 aydır kabuklarını atamadılar.Buradaki arkadaşlar devit 3 ve mango kökü kullanmamı önerdiler.Manga kökü kullanamadım çünkü benim şapşik kaplumabağalarım küçük oldukları için kökün altında kalıp az kalsın boğuluyorlardı.Başka ne yapabilirim? Ne önerirsiniz?

Cvp: Kabuklarını atamıyorlar

hayvanların boyu 7 aydır 4.5 cm mi ? ortamdaki ekipmanlardan neler var. akvaryumdalar mı ?

Eğer kabukları kavlamışsa hafifçe çekip çıkarılabiliyo sanırım . Ama eğer sertse dokunma suyuna kabukları için petshoplarda satılan ilaçlar kullanabilirsin . Pek bir bilgim yok ama .

Cem bey şuan 4,5 cm'ler :) 60 litre akvaryumda bakıyorum.Filtre ve uvb lambası var.

zeyyy' Alıntı:
Cem bey şuan 4,5 cm'ler :) 60 litre akvaryumda bakıyorum.Filtre ve uvb lambası var.

Daha büyük bir akvaryum tercih edilmeli.Sürekli akvaryum değişikliği ile yapılacak masrafların da önüne geçilebilir.Bu akvaryum için yeteri miktarda silis kumu ve yeteri büyüklükte mangrov kökü tercih edilirse kaplumbağalar ile ilgili tek sıkıntı dökülen plakaları toplamak olacaktır.

hayvanlar ufak olduğu için plakaları çekmek kabuğa zarar verebilir. onun için dokunma yalnız iç filtrenin altını tabana yaklaştır hayvanlar altına girebilecek kadar böylece kabuklarını kaşıyabilirler.

yem olarak elinde neler var ?

su yüksekliği ne kadar o boydaki hayvanlar için 60 litre akvaryum şu an için uygun. suyu az mı koydun rahat yüzebiliyorlar mı ?

Yem raffy I,raffy P ve raffy minarel veriyorum.Akvaryuma silis kum almadım gerekli mi? Suyun yüksekliği 30 cm ve akvaryum boş olduğu için yüzecek geniş alanları var.Uzun süre kabuk atamaması normal mi?

Hayvanların o boyda olmaması lazımdı yem ve ekipmanların tamam. Bir hastalıkları olabilir mi gözde ve kulakta şişlik yada başka hastalık. Hayvanlar hasta oldu mu boy uzamaları durur. Küçük boyda kabuk atması zordur hayvan büyüdükçe küçük plakalar gerilip kendiliğinden atılır veya üst üste yapışarak yükselir. Şu durumda birşey yapmana gerek yok.

Kaplumbağaları alalı bu ay 1 yıl oldu.3 ay önce iki kaplumbağamda ağır akciğer enfeksiyonu geçirdiler ve 2 hafta antibiyotik tedavisi gördüler,neredeyse ölüyorlardı.Tedaviden sonra boyları değişmedi.Bende herhalde artık yavaş büyüyecekler diye düşündüm.Şuan gayet sağlıklı görünüyorlar mamaları yiyorlar,yüzüyorlar,güneşleniyor.

hayvanlar en basit hastalığa dahi yakalandıklarında tüm enerjilerini buna harcarlar dolayısıyla boyları uzamaz. bu toparlanma süreci bir kaç ay veya daha uzunda olabilir. boy atma başladığında hayvanlar sağlıklarına kavuşmuş demektir. yine de temkinli olmanda fayda var. akciğer enfeksiyonu geride zerre kadar da olsa iz bırakır. üşümemelerine dikkat et. tekrar nüksederse hastalığın antibiyotiğe karşı direnci güçlü oluyor.

Hastalığı geçirdikten sonra dikkat etmeye başladım.Sürekli kontrol ediyorum.İnşallah birdaha hasta olmazlar.Yardımınız için teşekkür ederim.

Geri