Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabukta Beyaz Çizgi

hilal150717

Bronz 5 Üye
Merhaba,

Yaklaşık yılbaşından beri bakmakta olduğum su kaplumbağamın kabuğundaki çizgiler resimdeki gibi beyazlıklar oldu. Metil mavisi damla ve su düzenleyici aldım. Filtre kullanıyorum. Şu an için ısıtıcım yok ama elimdeki imkanlarla suyu sıcak tutmaya çalışıyorum. Boynu bükülebilen masa lambası ile kuru alana sıcaklık sağlıyorum. Gündüzleri hava iyi olduğunda güneşe çıkarıyorum. Sadece yeşil stick yemleri yiyor. Denedim farklı yemler ama uzun süre bekledi ve dibe çöktü yemedi. Bu beyazlığın olduğu sırada gözü biraz şişti ve kapandı göz damlası kullanıyorum yavaş yavaş düzeliyor. Beyaz görüntü neredeyse yok oldu. Ama neyden kaynaklandığını ve neye dikkat etmem gerektiğini öğrenmek istiyorum. Bu durum neyden kaynaklanır ve ne önerirsiniz ?

Ekli dosyalar

• dc49938b-7b36-488a-b629-e50640b391ed.jpg
    dc49938b-7b36-488a-b629-e50640b391ed.jpg
    32.6 KB · Görüntüleme: 9
Foruma hoşgeldiniz.

Kabuk kireç bağlamış. Ara çizgiler kapanmış. Hayvana ait diş fırçasını ıslatıp yavaşça ve fazla bastırmadan o bölgeleri fırçalayın. Akvaryuma emsal sıcaklıkta su ile durulayın. Haftada bir 1 ay boyunca uygulayın.

Kireç şebeke suyu kaynaklı olur. İçme suyu ile inceltebilirsiniz yada arıtma cihazı varsa bu en iyisidir.

Güneşe çıkarmayın ısıtma lambası daha sağlıklı ve sabit ısı yayar. Günde 12 saat yanar hayvan istediği zaman çıkar iner. Ampul kaç watt?

Kuru alana alternatif bulun taştan soğuk alırlar. Bu konuda örnekler mevcut.

Su ısıtıcı alın bu da zaruri ekipmandır. Suya müdahale etmeyin. Ani ısı değişiklikleri hayvanı yıpratıp hasta eder.

Akvaryumun genel resmini çekip atın.

Hayvanın gözlerininde su dışında yakından net bir resmini çekip atabilir misiniz. Gözlere de bakayım.

Akvaryumda tahminen kaç litre su var ona göre metilenin oranını belirleyelim.

Su düzenleyiciyi şebeke suyunda kullanıyoruz. Bunu 5 litrelik petşişeye 3-4 damla damlatıp çalkalıyoruz ve en az bir gün dinlendiriyoruz. Lazım olduğunda kullanın. Oda sıcaklığında ve ışık görmesin. Üstlerine çarşaf örtebilirsiniz. Yeterince petşişeniz olsun.

Kabuk jeli kullanmıyoruz. Aldıysanız çöpe atın.
Yem markaları nedir?

Merhaba,

Öncelikle yantınız için teşekkür ederim.

Yem markası Rotifish (resmini koydum).Bu soruyu sorduğumdan bu yana göz damlası da kullandım. Şişlik bitti gözleri açıldı çok şükür.
Yaklaşık 2 buçuk litre su olduğunu söyleyebilirim.
Ampul 10 W.
Etrafından çektiğim görselleri iletiyorum.
Kuru alan tavsiyenizi uygulayacağım. Jel almadım.

Konudan farklı bir soru olarak cinsiyeti hakkında ne söyleyebilirsiniz?

Ekli dosyalar

• 2.jpeg
    2.jpeg
    126.5 KB · Görüntüleme: 5
  • 3.jpeg
    3.jpeg
    123 KB · Görüntüleme: 5
  • 4.jpeg
    4.jpeg
    157.1 KB · Görüntüleme: 5
  • 6.jpeg
    6.jpeg
    134 KB · Görüntüleme: 6
  • * Image 2024-05-31 at 00.27.07.jpeg
    * Image 2024-05-31 at 00.27.07.jpeg
    95.2 KB · Görüntüleme: 5
Son düzenleme:
Gözlerinde enfeksiyon devam ediyor 1 hafta daha ilacı kullanın.

Rotifish pek makbul bir yem değil. Tropical axolotl ve herhangi bir markanın gammarusunu alın. Netten alın.

10 watt az eski tip 40 watt filamanlı akkor yada 42 watt halojen armut ampul alın.

Su oranı az. Tam batabilen su ısıtıcı olması kaydıyla en az 15 cm su derinliği olmalı. Buna göre bir akvaryum alın. Minimum 30 litre olmak üzere 50-60-80-100 ne kadar büyük alırsanız o kadar uzun süre gider.

Cinsiyet 10 cm kabuk boyu civarı belli olur. Bazı erkeklerde 9 cm boyu geçince orta ve yüzük parmağına denk gelen tırnaklar uzamaya başlar.

Geri