Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kabukta beyaz lekeler var

mutlufeza

Yeni Üye
Katılım
11 Kas 2018
Mesajlar
5
[attachment=2970][attachment=2971]

Arkadaşlar merhaba. Kaplumbağamın birinin kabuğunda beyaz lekeler mevcut. Acaba bunlar nedir? Forumda birkaç konuya baktım, mantar veya kireçlenme olduğu konusunda net bir fikir elde edemedim. Ne yapmam gerekir? Şimdiden teşekkür ederim.
 

Ekli dosyalar

  • * Image 2018-11-11 at 14.57.00.jpeg
    * Image 2018-11-11 at 14.57.00.jpeg
    241.9 KB · Görüntüleme: 98
  • * Image 2018-11-10 at 16.10.07.jpeg
    * Image 2018-11-10 at 16.10.07.jpeg
    228.9 KB · Görüntüleme: 106
plakaların açılmasına bağlı matlaşma var. içine de bir miktar kireç girip kurumuş. ıslak diş fırçasına karbonat tozu veya sofra tuzu döküp fırçala. bir kez yeterli. o mat plakalardan fırçaya takılan olursa plakayı attırır çıkmazsa zorlama. eczaneden devit damla alıp haftada iki defa kabuğu peçete ile kuruttuktan sonra bir iki damla sürüp yay. 5-10 dakika üşümeyeceği kuru bir yerde bekletip kalanı peçete ile sildikten sonra akvaryuma alırsın. devit plakaları yumuşatır, ısıtma lambası kurutup gerdirir, mango kökü alırsan hayvan buna sürtünüp atar. suyu olabildiğince yükselt. alternatif kuru alan alır ya da yaparsan iyi olur. taş soğuk verir.
 
Cvp: kabukta beyaz lekeler var

ilginiz için teşekkür ederim. dediklerinizi uygulayacağım :)
 
Cvp: kabukta beyaz lekeler var

gecmıs olsun bende benzer bir sıkıntı var :(

akvarmumuz bu durumda - kabugu beyazlıyan ardasıda  hemen atayım 


 kuyruga dogru beyazlık cogalıor - baska bır kaplumbabadada az az basladı bu olay  en fazla bundavar  senınkının durumu nedır  gectimi
 
Cvp: kabukta beyaz lekeler var

merhaba. Cem beyin dediklerini yaptıktan sonra geçmeye başladı. beyazlıklarda azalmalar var. şuan daha sağlıklı durumdalar.
 
Akvaryumdaki o cisimleri çıkar. Kum üzerindeki ufak şeyleri. Onlar hem hayvanın rahatça eşelenmesini hem de suyun sirkülasyonunu engeller kir biriktirir. Bu hayvanlar sadeliği ve rahatlığı seviyorlar.

O bitki sert yapraklı değil, değil mi? Özellikle gece karanlığında gözüne dalaşabilir.

Su içinde tam belli olmuyor ama plakalar açılmış gibi duruyor. Buna bağlı matlık var. Islak diş fırçası ile bu plakaları fırçala, bir kısmı çıkar gibi duruyor. Sonrasında kuru yerde bir resmini çeker gönderirsin. Daha iyi görürüz.

Ağzındaki kırmızılık boya mı, yansıma mı? Boyanmış ise salınım yapan şeyi çıkarırsın.
 
Cvp: kabukta beyaz lekeler var

1-  akvaryumda  kum vb. bulunmamkta   zeminde  görunen  akvaryumla  beton arasında  mesafeyı uzaklatırmak ıcın kulandıgım  mazemenın kılıfı
2- akvaryumda herangıbı bir boya ıceren taş vesayre bulunmuyor (kuru alandaı kaplumbağa heykelı harıc ) sanırım kırmızılık ısıtıcı lambadan yansımış
 



birde bizim bu ayagımızda ıylesmedi giti ::(  bunun cınsı ırkı hakındada bılgı ala bılırmıyım  bılgınız varsa bu bıraz deişik
 
Cvp: kabukta beyaz lekeler var

(((biz  yaklasık 1 senedır veterınerleden bır umıdımız olmadıgı ıcın burdayız))) sıkıntılarımız oldugu ıcın bu  sıtede paylasıoruz - bir önerın cozuumun varsa  soyle benı umıtsızlege sokma - tam 5 aydır  o hayvanın agındakı  sıkınntı gecsın dıe  krem damla vb verılen   mazemelere   harcanan mıktar ıle 1 akvaryum daha yapılırdı  - genta sından  su  duzenelyıcısınden  merhemıne kadar  harcanan mazemeyı baska hıcbır kaplumbagama harcamadım  en sevdıgımde bu  bir önerın varsa  acıgım yaklasık 10 kadar kaplumbaga aynı aykvaryumda  hastalıktan bası kurtulmayan bir bu aynı sıkıntı -7-8 ay once obez dedıler  dıyete soktum - 2 ay sonra ıltap dediler -su damla su ılac su merhem  eczanelere bayıldık -cozum yok - önerın varsa buyur önden :)=


birde bu hayvanın alk bagası kendılıgınden bu seklı aldı  nedır ne deıldır sankı catlak dıyecegım yaw
 
Bu hayvan çok kötü durumda bacağı geçtim kabukta ciddi anlamda deforme olmuş. Ama öncelik bacakta hekime götürmek gerek.


Bu linkte konunun altındaki hekimlerden hangisi sana yakın ise götür. İltihap toparlamıyor. Bacağı kaybetmesi bir yana iltihap vücuda yayılırsa ölür. Cerrahi müdahale gerekebilir. Bacağın içinde bir cisim olabilir bu iltihabı sürekli tetikler. Bu kadar zaman içinde netice alamadık. Hayvan obez gibi duruyor ama bu iltihap kaynaklı ödem sebebiyle olabilir.

Kabuk dediğim gibi çok kötü özellikle altbağa yapısı. Şekil bozukluğu da var. Eczaneden devit damla al. Islak diş fırçası ile önce bir fırçala. Bu sayede açılan plakalar çıkabilir. Bunu haftada bir yaparsın.

Deviti ise önce hayvanın kabuğunu kurutup alt ve üstbağaya sürüp (bir iki damla yeter) 10 dakika kuru ve üşümeyeceği bir yerde bekletip kalanı peçete ile silip akvaryuma koyarsın. Bunu haftada iki defa yapsan yeterli olur. Bu katmanlaşan plakaların yumuşayıp açılarak atılmasına yardımcı olur. Ferahlayan kabuk, hayvan büyüdükçe daha rahat hareket eder. Yüzebileceği alanı geniş olsun. Vitamin antibiyotik tedavisine devam ediyor musun? Ben unuttum onları.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Snapper arkadaşımıza ben haber verip yönlendirdim. Türler konusunda benden bilgilidir. 150'den fazla ve değişik türde hayvan besliyor. Belki 200 olmuştur. Türkiye genelinde bakamayıp sahiplendirmek isteyenleri de ortada kalanları sokağa atılmış sahipsiz hayvanları da alır, tedavi eder' sahiplenir.

Benimle görüştü. Eğer göndermek istersen, ben alıp tedavi edip bakarım, sahiplenirim dedi. Onda bu map'ten vardı diye hatırlıyorum. Doğal ortamda bakıyor bahçesi var. Kışında kalacakları barınakları. Kış uykusuna yatırıyor. Bende benimkileri ona vermiştim. Güvenle verebilirsin. Tabi istersen.

Bu arada yazdığın biraz ağır olmuş ona karşı. Tabi tanımıyorsun ona yoralım.
 
Cvp: kabukta beyaz lekeler var

ayaktaki iltihap ve mantarların temizlenmesi şart. ondan sonra da steril ortamda olmalı. Genel fizyolojisi bozuk hayvanın, ancak titiz bakılırsa kabuk problemleri de uzun yıllar büyüme ile bir nebze iyileşir. Kötü beslenme ve kötü bakım sonrası böyle olmuş. 
Bu hayvan false map turtle. Bende misissipi map var. Bu halde bedel karşılığı da alırım. Takdir sizindir.
 
Cvp: kabukta beyaz lekeler var

turkıyede deilim   yaklasık 20 kılınık gezdım cevap ep aynı ( cok ufak ) 1 kısı ılgılendı   onun dedıklerınııede denedım -  faakat 1-2 hafta 0 deişim  gıtmedıgım pek veterınet kalmadı kısaca ulasa bıldıgım


sinirlerim zıpladı ::) ben sızden  yardım  fıkır dusunce  ıcın yazıorum   hayvanın acı cektıgının farkında olmasam yazmıyacagım  zaten canım sıkılıyor gordukce bırde oyle deyınce koptum napayım sory .


veterınere  gıderım  lafımlada döverım ama  su kaplumbaya bunun bunun yapılmasını ıstıyorum dıyemem  bana bıraz akıl verın napayım


suyumuz  40-50  gune bir deişiyoruz - 20 gunde bir suya  20 damla (contra lchthyo- %1 metilen mavısı  ) -yanklasık 80 damla (deep fix REPTİVİT ) -  yaklasık 80 damlada  (d3 vitanım ) damlatıyorum  -- su sıcaklıgı  -26 ile 28 arası hava sıcaklıgına baglı oalrak  bu arda oluyor -dogal olsun dıye kuru alanı  traverten yaptım -  ısıtıcı lambamız  var -  fılıkre  saate 1.5 ton bır fılıtre - herangıbı  onerınız varsa acıgım akvaryum olarakta 
-- kaplumbaga  ıcın  özelıkle ıstıyorum  beyazlama bir tek bunda var


YANLIS ANLAMA OLMASIN (([font=Tahoma, Geneva, sans-serif]veterınere  gıderım  lafımlada döverım ama  su kaplumbaya bunun bunun yapılmasını ıstıyorum dıyemem  bana bıraz akıl verın napayım )) veterıne  gıtıgımde  2 damla 1 krem 1 hafta dene -2. hafta gıt  yapcagım bısı yok buyumesı  lazım deyınce  ben kırız gecırıorum [/font]
 
Akvaryumun ölçüsü nedir; tahminen kaç litre su var? Suyu arıtma mı kullanıyorsun, şebeke suyu mu?

Bu suya damlattıklarını çok fazla damlatmışsın. Vitamin ve deviti suya değil ağzına damlatırız.

Dış filtre ve içinde filtre malzemesi olarak substrat yada lav taşı kullanıyor isen ki bu malzemeler döngüyü çeviren bakterileri üreterek amonyak ve türevleri nitrit nitrat çevirimleri ile zararsız hale getirip su kalitesini uzatır. Metilen bu bakterileri de öldürür. O sebeple bu malzemelerin olduğu dış filtrede metilen kullanmayız. Metilen alkol bazlıdır fazlası hayvanı sarhoş eder. Bünyeye zararda verir. Balıklardaki dozajda kullanmıyoruz.

Devit özünde yağlıdır bu sebeple suya damlatmayız. 10 cm kabuk boyuna kadar stick yeme 1 damla damlatıp haftada bir veririz. 20 cm kabuk boyuna kadar 2 damla. Bunu yapay olarak aldığı için karaciğer ve yağ dokuda birikir idrar yolu ile atılmaz. Kalsiyuma bağlanıp kalsiyumun vücuttan atılmasını önleyip o şekilde harcanır. Fazlası zararlıdır. Böbrek başta olmak üzere diğer organlarda taşa, damarlarda tıkanıklık ve sertleşmeye neden olur. Onun için senede 3 aylık bir süre kullanırız. Yukarıda kabuk uygulamasını anlatmıştım. Kabuk uygulamasında vücut emdiği için oral yolla uygulama yapmıyoruz. Dolayısıyla ağızdan verme. Kabuk uygulamasını da haftada iki defa yapıp (altlı, üstlü) 1 ay kadar devam edip bırak. Aşırısı sertleşme yapacağı için kabuk elastikiyetini yitirip şekil bozukluğunu artırır. Onun için dikkatli kullanıyoruz. Haricen vitamin damla içinde de mevcut. Normal yemlerinde de az miktarda var.

Vitamini de aynı şekilde aynı oranda ağızdan, ya ağıza doğrudan yada yemine damlatarak vereceksin suya damlatma fayda sağlamadığı gibi yosunu algi coşturur. Şayet mineral yem var ise vitamin damla kullanmaya da gerek yok. Mineral yemi de haftada bir veriyoruz.

Hekimin verdiği nedir iki damla, bir krem. Hani mantar olsa tamamda mantar yok. Damla antibiyotikse onun da kabuğa faydası yok.
 
Geri
Üst