Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kabukta beyazlama kireç mi mantar mı?

Cvp: kabukta beyazlama kireç mi mantar mı?

Sorunun ne olduğu hakkında bir bilgim yok fakat neredeyse kabuğu kaplamış durumda beyazlık.Bu zamana kadar fark edemediniz mi bu sorunu ?
 
Cvp: kabukta beyazlama kireç mi mantar mı?

İlk başlarda ufak bir beyazlık vardı. Petshopa gidip danışmıştım.Kireç olabilir demişlerdi.Kabuğu için bir damla ve vitamin verdi.Bir süre kullanıp gözlemlemeye karar verdim.Fakat görüldüğü gibi pek etkili olmadı. Burda birkaç başlıkta benzeri durumları ve tavsiyeleri okudum ve uygulamaya başladım. Fakat ne olduğundan emin olabilirsem ona göre bir tedavi uygulamakta fayda var diye düşünüyorum.
 
Cvp: kabukta beyazlama kireç mi mantar mı?

su içine girdiğinde bu renkler kısmen kayboluyor mu ? bu kireç kalıntısı. kullandığın suyu damacana su veya dinlendirilmiş musluk suyu kullanırsan tekrar oluşmasını durdurursun. mango kökü ve ısıtıcı lamba üst plakaları atmasını kolaylaştırır. plakaları attığında bu beyazlık zaman içinde gidecektir.

bir defaya mahsus diş fırçasını ıslatıp sofra tuzundan bolca döküp kabuğunu yavaşça ovala. ve akvaryumun suyu ile durula. farklı sısdaki su hayvanı etkilemesin.


kabuk için verdikleri damla nedir? bunun yerine kabuğu kuruttuktan sonra devit sür ve emmesi için kuru bir yerde lamba altında beklet bir 5 dakika sonra peçete ile silip suya koy.
 
Cvp: kabukta beyazlama kireç mi mantar mı?

buna benzer bir sorun bende yaşadım kabukta mantar mı kreç mii anlayamadğım birşey oldu. daha çok kireç gibi geldi bana. ben damacana suyu kullanmaya başladım. ekipmanın tam mı bilmyorum ama iç filteyi özellkle akvaryum suyuyla temzledim. birde calcil kullanmaya başladım her ihtmale karşı. kısa sürede düzelmyor bunu belrteyim. calcili haftada 1 buçuk gün verdim uzun süre. farkettiğimdede her ihtmale karşı birde tuzda beklettim.
 
Cvp: kabukta beyazlama kireç mi mantar mı?

Suya koyduğumda çok az bir değişim var görünümünde.Dinlenmiş su kullanıyorum.2 gün önce tavsiye üzerine tuzla yavaşça fırçaladım kabuğunu çok az bir açılma oldu kabuğun üst kısmında.Petshoptan aldığım damlalar deeplive markalı kabuk koruyucu jel ve reptivit adında bir vitamin.Bu arada bir yerde,yumurtayı,haşladığımız suyun içinde birgün beklettikten sonra,suyu kaplumbağanın akvaryumuna eklememizin kabuğu güçlendireceği yazıyordu.Sizce ne kadar faydalı olur.Emin olamadım.


Sizin kapluşta da bu kadar beyazlama olmuş muydu? tam olarak iyileşti mi?
 
Cvp: kabukta beyazlama kireç mi mantar mı?

yumurta suyu yaramaz suyu kokutur ancak. kabuk jelini çöpe at o kabuğun nefes almasını engeller. yüzeyini kaplar. kısaca ahşapta kullanılan vernik etkisindedir. ve göze gelmesi durumunda kör etme olasılığıda yüksek olan bir ürün dediğim gibi devit damla alıp onu kullan. eczanede satılır. hayvan kaç cm.
 
Cem in tavsiye ve önerileri dikkate alınmalı. Ancak bu kadar yoğun kireçte nasıl bir suda olurki. Farketme konusunda çok geç kalınmış. Ama düzelir.
 
Cvp: kabukta beyazlama kireç mi mantar mı?

4 buçuk cm. iştahında ve hareketliliğinde bir problem yok bu arada.
 
Cvp: kabukta beyazlama kireç mi mantar mı?

plaka arası çizgiler temiz gözüküyor. bu kabuk gelişiminde rahat büyümesini sağlar. kireç olsaydı sıkardı.
 
Cvp: kabukta beyazlama kireç mi mantar mı?

Kabuk yüzeyinde oluşan kir,yosun ve kireç bir problem olsa da mantar gibi bir hastalık olmadığı ve kabuğun içine doğru ilerlemediği için hayati bir sorun yaşatmaz. Zamanla dengeli beslenme ve iyi şartlar ile kabuk değişimlerinde üstteki sorunlu plakalar atılacaktır.

Bunun yanında doğada özellikle yazlıkta dere kenarında gördüğüm kaplumbağaların da kabuklarında yosun ve kirlenmeye rastlamıştım. yani doğada da oluyor. Ama bu kadar yoğun olması ve ilk başlarda farkedilmemesi hoş olmamış. Forumdaki bakım başlığında ışıklandırma, beslenme gibi temel konulardaki kurallara uyarsanız düzelmeyecek bir hadise değildir.
 
Yoğun kirecin doğrudan zararı olmasada güneşlenmede yani uvb ışınlarının sağlıklı alınmasında dezavantajı olur. Birde gözenekleri tıkar. Kireç az ise görsellik dışında sağlık açısından sorun teşkil etmez.
 
Geri
Üst