Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabukta beyazlama

caglaaleyna

Yeni Üye
Katılım
13 Şub 2018
Mesajlar
6
Arkadaşlar 3 aylık kaplumbağamın kabuğundaki beyazlaşmalar çok canımı sıkıyor malesef henüz uvb lambam yok onun dışında başka bir eksiğim yok mantar mı kireç mi yoksa vitamin eksikliği mi( düzenli olarak devit kullanıyorum) sebebini söylerseniz tedavisi için elimden geleni yaparım
 

Ekli dosyalar

  • 30C64D45-1127-4B8D-8AF5-286719762726.jpeg
    30C64D45-1127-4B8D-8AF5-286719762726.jpeg
    612 KB · Görüntüleme: 136
Cvp: Kabukta beyazlama

petshoplarda beyaz benek oluşumunu engelleyen damlalar oluyor bu kaplumbağalar için çok ciddi bir hastalıktır mümkünse yarın temin edip kullanın kabuk sağlığı için yemlerine mürekkep balığı kemiğini toz halinde karıştırın ve güneş alan bir yere koyun minnağı eğer herhangi bir düzelme olmazsa veterinere göstermenizde fayda var sürekli elde dolaştırılması da bu hastalığı kapmasını sağlayabilir bulunduğu ortamın temiz mikroplardan arındırılmış olması önem arz eder 2-3 gün böyle yöntem deneyin bir geçme olmazsa en yakın veterinerin yolunu tutup antibiyotik tedavisine başlanabilir geçmiş olsun  ^^
 
Kabuktaki kireç oluşumu birşey yok. Arıtma sistem varsa o sudan yok ise ya içme suyu yada içme suyu karışımlı şebeke suyu kullan. Bu suyun kirecini inceltir.

Hayvan her kuru alana çıkıp ısıtma lambası altında durduğunda su kurur kireç tortusu üzerinde kalır. Bu sürekli bindikçe katmanlaşır. Aşırı katmanlaşma yani taşlaşma ara çizgileri doldurursa plakaları sıkar. Rahat hareket edemeyen kabuk yapısı zaman içinde iç yada dış bükey şekilde kavislenip deforme olur. Şimdilik böyle bir durum yok.

Hayvana ait diş fırçasını ıslatıp kabuğu henüz yumuşak ve hassas olduğu için yavaşça ovala ve akvaryum suyu ile emsal sıcaklıkta su ile durula. Ortam hayvanın üşümeyeceği sıcaklıkta ise devit damlayı kabuğu peçete ile kuruttuktan sonra sürüp 5 dakika kuru yerde beklet sonra kalanı peçete ile silip akvaryuma koy. Unutma hava iyi ise yoksa hayvan üşür akciğer enfeksiyonuna yakalanır. Bunu sürekli yapmayacaksın. Haftada bir olabilir. Tamamen gidince uygulamayı bırak. Deviti sakın oral yolla verme bu dönemler ağızdan vermeyiz. 6 cm’den sonra haftada bir, bir damla ve 3 ayı geçmeyecek şekilde. Fazlası zararlıdır.

Kabuk jeli de bu tip bir etki yapar. Eğer kullanıyorsan bırak ve çöpe at o zararlıdır.

Su 28; kuru alan 32 derece olacak.
 
Teşekkür ederim kablumbağalarım 2 tane sadece birinde oldu bu beyaz benekler dediklerinizi uygulamaya başlıyorum yarından itibaren
 
Bu arada metilen mavisi de al. Deep fix dezopur bunu bulamazsan contra-ichthyo yada bio-ichthyo alabilirsin. Dezopurda oran biraz daha yüksektir. Bunu her su değişiminden sonra damlatacaksın. Bu olası bakteriyel biolojik oluşumları öldürür.

Kaç litre su var ona göre damlatacağın miktarı yazayım.

Devit sürüp sildikten sonra bir resim daha atabilir misin ? Plaka içine işlemiş mi ona bakayım.
 
Cvp: Kabukta beyazlama

Cem bey malesef yorumunuzu yeni görüyorum foruma az önce kaplumbağalarımın son halini attım bu konuda bahsettiğim diğer kaplumbağam öldü ama beyaz lekeleri olan kaplumbağam duruyor ve artık üst kabuğu sağlıklı hemşireyim hastanede ampul halinde metilen mavisi kullanıyoruz uygun mudur
 
Siz ne amaçla kullanıyorsunuz bilmiyorum biz akvaryumda biolojik etkileri ortadan kaldırmak için kullanırız. Emsal ise olur. Yalnız su hacmini yazarsanız ona göre damlatın diyeyim fazlası hayvana kafa buldurur.
 
Geri
Üst