Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabukta beyazlama

Kapluşumun kabuğu bir süredir böyle. Hasta mı yoksa kireç mi bilemiyorum. Şimdilik uv lambası yok [attachment=2835][attachment=2836]

Ekli dosyalar

• IMG_1387 (2).JPG
    IMG_1387 (2).JPG
    666.4 KB · Görüntüleme: 119
  • IMG_1389 (2).JPG
    IMG_1389 (2).JPG
    835.9 KB · Görüntüleme: 109
Koku var mı suya girdiğinde bu beyazlıklar kayboluyor mu ? Kabuğa birşey sürüyor musun ?

Hangi şehirdesin şebeke suyu mu kullanıyorsun ?

Kuru alan ve ısıtma lambası var mı ?

Bu sorulara cevap verirsen netleştiririz. Bu arada hayvana ait bir diş fırçası al. Fırçayı ıslatıp üstüne sofra tuzu döküp yavaşça ve bastırmadan alt ve üst bağayı ovala. Derisine ve gözlerine temas ettirme sonra akvaryum suyuna emsal sıcaklıkta su ile durula. Sonra eczaneden devit damla alıp kurutulmuş kabuğa bir iki damla damlatıp yay 5-10 dakika kuru bir yerde beklet peçete ile kurutup bir resim daha çek. Sonra akvaryuma koy.

Cvp: RE: Kabukta beyazlama

cem' Alıntı:
Koku var mı suya girdiğinde bu beyazlıklar kayboluyor mu ? Kabuğa birşey sürüyor musun ?

Bu sorulara cevap verirsen netleştiririz. Bu arada hayvana ait bir diş fırçası al. Fırçayı ıslatıp üstüne sofra tuzu döküp yavaşça ve bastırmadan alt ve üst bağayı ovala. Derisine ve gözlerine temas ettirme sonra akvaryum suyuna emsal sıcaklıkta su ile durula. Sonra eczaneden devit damla alıp kurutulmuş kabuğa bir iki damla damlatıp yay 5-10 dakika kuru bir yerde beklet peçete ile kurutup bir resim daha çek. Sonra akvaryuma koy.

Herhangi bir koku yok. Suya girdiğinde beyazlıklar tamamen kaybolmuyor ama çok az görünüyor.
Konya'da yaşıyorum. Arıtılmış su kullanıyorum.
Kuru alan var ama ısıtma lambası henüz yok.
Çok teşekkürler. Fırçası var zaten ama tuz olayını bilmiyordum. İnşaAllah en kısa zamanda devit damlayı da alırım.

thegirlwhofellfromthestars' Alıntı:
cem' Alıntı:

Herhangi bir koku yok. Suya girdiğinde beyazlıklar tamamen kaybolmuyor ama çok az görünüyor. Ve kabuğa bir şey sürmüyorum ama akvaryum suyuna haftada bir görseldeki ürünü damlatıyorum.
Konya'da yaşıyorum. Arıtılmış su kullanıyorum.
Kuru alan var ama ısıtma lambası henüz yok.
Çok teşekkürler. Fırçası var zaten ama tuz olayını bilmiyordum. İnşaAllah en kısa zamanda devit damlayı da alırım.

Ekli dosyalar

• IMG00066-20180516-1606.jpg
    IMG00066-20180516-1606.jpg
    319.2 KB · Görüntüleme: 59
Bunu kullanma sakın bu sürmeli kabuk ürünleri zararlıdır, vernik gibi görüntü olarak cilalanmış gibi gösterir ama nefes almasını önleyip kabuk üstündeki oluşumları izole ederek kabuktada deformasyon yapar. Suya katkı olarak bu ürününde bir faydası olacağını sanmıyorum.

Isıtma lambasını mutlaka edin. Kıskaçlı yada deveboynu lamba alacaksın. Ampulde lambanın kaldıracağı güce göre 40-60 W olacak. Armut ampul olacak. Aydınlatma bölümü öne çıkan konularda gerekli bilgi var. Su 28; kuru alan 32 derece olacak. Isıtma lambası hem ısıtır hemde kabuğu kuruttuğu için mantar, yosun gibi oluşumları önler.

Bu konuyu da incelemeni öneririm.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Abi ben kaplumbağamın kabuğunda en ufak bir soyulma görünce elim ayağım titriyor korkudan yanlış bir şey vardır diye nasıl bu zamana kadar bir şey yapmadan durabildin ki..

cem' Alıntı:
Bunu kullanma sakın bu sürmeli kabuk ürünleri zararlıdır, vernik gibi görüntü olarak cilalanmış gibi gösterir ama nefes almasını önleyip kabuk üstündeki oluşumları izole ederek kabuktada deformasyon yapar. Suya katkı olarak bu ürününde bir faydası olacağını sanmıyorum.

Isıtma lambasını mutlaka edin. Kıskaçlı yada deveboynu lamba alacaksın. Ampulde lambanın kaldıracağı güce göre 40-60 W olacak. Armut ampul olacak. Aydınlatma bölümü öne çıkan konularda gerekli bilgi var. Su 28; kuru alan 32 derece olacak. Isıtma lambası hem ısıtır hemde kabuğu kuruttuğu için mantar, yosun gibi oluşumları önler.

Bu konuyu da incelemeni öneririm.
mailto:/forum/konu-slider-turu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu.html

Çok teşekkür ederim en kısa zamanda lambayı alacağım. 
Ve sürmeli değil zaten ama ürünü kullanmamın sebebi lambayı alana kadar kabukta yumuşama olmasından çekinmemdi.

Dupe' Alıntı:
Abi ben kaplumbağamın kabuğunda en ufak bir soyulma görünce elim ayağım titriyor korkudan yanlış bir şey vardır diye nasıl bu zamana kadar bir şey yapmadan durabildin ki.

şöyle söyleyeyim size. ben gidip kendim bir su kaplumbağası satın almadım. 9 yaşındaki kardeşimin ısrarıyla annemler aldılar hayvanı ama tabiiki kardeşimin bakabileceği bir evcil hayvan değil kaplumbağa. kısa bir zamana kadar akvaryumda filtre, ısıtıcı bile yoktu. bende bu yıl üniversiteye hazırlanıyorum, değil bir evcil hayvanın bakımı çoğu zaman kendime vakit ayıramıyorum ama artık hayvancağıza çok üzüldüm akvaryumunu düzenledim. yani kapluşu çok fazla görmüyordum kabuğundaki beyazlamayı göreyim.
ki zaten fark ettiğimde kalsiyum eksikliğinden şüphelendim, kaç kez yumurta kaynatıp suyunu akvaryuma döktüm, sonra pet shop çalışanının tavsiyesiyle görseldeki ürünü kullandım. yani kapluşun kabuğunu görüpte umursamadım gibi bir durum olmadı hiçbir zaman

6 cm kabuk boyuna kadar D vitamini takviyesi yapmıyoruz. Tersine bu dönem kabuğun esnek olması iyidir. Bu darbeleri absorbe ederken büyüyen organların iç basınca uğramasını önler.

Yumurta suyu tamamen şehir efsanesi, su kalitesini bozup koku yapmaktan başka işe yaramaz.

Uvb ampul D vitaminini kendinin sentezlemesini sağlar. (Güneş etkisi) ama pahalıdır. Bunun yerine eğer hayvanın kabuğunda ciddi bir yumuşama var ise senede 3 aylık süreçte haftada bir damla bir yeme damlatılıp verilir, daha fazla değil, fazlası da zararlıdır. Kalsiyuma bağlanarak kalsiyumun atılmasını önler. Doğrudan vücuttan atılmaz. Yağ doku ve karaciğerde birikir. Damar sertliği ve böbrekte taş yapar. Koşullar oluşmadan oral yolla verilmesi uygun değil. Kabukta da aşırı katmanlaşma durumlarında plakaların çıkmasını kolaylaştırmak için süreriz. Onun harici kullanmaya gerek yoktur. Bunun harici gerek olmaz. Uvb ampul varsa kullanmaya gerek yoktur. Yemlerinde eser miktarda D vitamini ve kalsiyum bulunur. Sera mineral yem vitaminler ve mineraller harici kalsiyumda içerir. Bu mineral yem sera raffy P ve sera carnivor yemdeki kırmızı sticklerdir.

cem' Alıntı:
6 cm kabuk boyuna kadar D vitamini takviyesi yapmıyoruz. Tersine bu dönem kabuğun esnek olması iyidir. Bu darbeleri absorbe ederken büyüyen organların iç basınca uğramasını önler.

Yumurta suyu tamamen şehir efsanesi, su kalitesini bozup koku yapmaktan başka işe yaramaz.

Uvb ampul D vitaminini kendinin sentezlemesini sağlar. (Güneş etkisi) ama pahalıdır. Bunun yerine eğer hayvanın kabuğunda ciddi bir yumuşama var ise senede 3 aylık süreçte haftada bir damla bir yeme damlatılıp verilir, daha fazla değil, fazlası da zararlıdır. Kalsiyuma bağlanarak kalsiyumun atılmasını önler. Doğrudan vücuttan atılmaz. Yağ doku ve karaciğerde birikir. Damar sertliği ve böbrekte taş yapar. Koşullar oluşmadan oral yolla verilmesi uygun değil. Kabukta da aşırı katmanlaşma durumlarında plakaların çıkmasını kolaylaştırmak için süreriz. Onun harici kullanmaya gerek yoktur. Bunun harici gerek olmaz. Uvb ampul varsa kullanmaya gerek yoktur. Yemlerinde eser miktarda D vitamini ve kalsiyum bulunur. Sera mineral yem vitaminler ve mineraller harici kalsiyumda içerir. Bu mineral yem sera raffy P ve sera carnivor yemdeki kırmızı sticklerdir.

Çok teşekkürler :)

Cvp: Kabukta beyazlama

Merhaba, kapluşuma söylediğiniz d3 tedavisini yaklaşık 2 haftadır uyguluyorum ve gözle görünür sonuçlar alıyoruz. İki haftadır neredeyse hergün önce tuzla kabuğu fırçaladım sonya kuruyunca damlayı alt ve üst kabuklara sürdüm 5-10 dakika kuru bir yerde beklettim sonra havlu peçeteyle silip akvaryuma geri koydum. Sizce kabuğun durumu nasıl?

Kaplumbağanın boynunda bişeyler uçuştuğunu gördüm ve forumdan okuduğum kadarıyla deri değiştiriyor. Silis kum henüz yok, yarın alacağım inşaAllah.

Ve devit değilde elimde bulunan başka bir d3 vitaminini kullandım, onu ve kullandığım yemin fotoğrafını da ekliyorum.

Suyun içinde boynunda uçuşan derilerin fotoğrafını da paylaşmak istedim ne olur ne olmaz diye ama yerinde hiç durmadı bende güç bela böyle çekebildim.

Ayrıca kaplumbağamın türünden emin değilim o konuda da bilgi verebilirseniz çok sevinirim :)

Unutmadan kabuk boyu 5 cm, en son fotoğrafını paylaştığımdan beri neredeyse 1 cm büyüdü

Kusura bakmayın yanlışlıkla fotoğrafları eklemeden göndermişim yorumu

Bu da yem

Ekli dosyalar

• IMG00073-20180606-0403.jpg
    IMG00073-20180606-0403.jpg
    279.2 KB · Görüntüleme: 57
  • IMG_20180606_042927.JPG
    IMG_20180606_042927.JPG
    334.3 KB · Görüntüleme: 54
  • IMG_20180606_042950.JPG
    IMG_20180606_042950.JPG
    369.7 KB · Görüntüleme: 47
  • IMG_20180606_043002.JPG
    IMG_20180606_043002.JPG
    380.3 KB · Görüntüleme: 56
  • IMG_20180606_043035.JPG
    IMG_20180606_043035.JPG
    242.4 KB · Görüntüleme: 58
  • IMG_20180606_043044.JPG
    IMG_20180606_043044.JPG
    233 KB · Görüntüleme: 51
  • IMG_20180606_043103.JPG
    IMG_20180606_043103.JPG
    190.5 KB · Görüntüleme: 46
Hayvanın kabuğu toparlamış. Fırçalamaya gerek yok artık. Fazla strese sokmayalım. Gayet güzel gözüküyor göz ve kulaklarda sağlıklı.

Deri değişimi de plaka değişimi gibi büyüdükçe devam eder. Silis kum bacak derileri ve alt bağa plaka değişimlerinde etkili. Boyun için ekipman kabloları veya çok yapraklı ipek bitkiler lazım. Hayvan sürtünerek atar.

Eğer silis alacaksan vitasand marka tercih et. Başka alacaksan sarı silis olmak kaydıyla 0.5-1 mm arası kalınlıkta olmalı.

Suda uçuşan deriler için iç filtre kullanıyoruz. Bu açıdan ilerde de çöp olmuyor. Büyük akvaryumda dış filtre yanında bu deri için yine kullanıyoruz.

D vitamini farketmez hepsi aynı oranda ihtiva eder. Kullanmanda bir sıkıntı yok.

Hayvan red eared slider (res) yalnız üst atalarından birinde yellow belly kırmalığı gözüküyor.

Hayvan büyüme potasına girmiş. Ara çizgiler kalınlaşmış. Hastalanmaz ise yaz sonu 8 cm kabuk boyunu bulur.

Carnivor yanında sera raffy I yada herhangi bir markanın gammarusunu alabilirsin. 6 cm kabuk boyuna geldiğine göre ot türevliye de alıştırmak gerek. Ya eheim prof. food yada bulamazsan tetra reptomin al.

Cvp: Kabukta beyazlama

Yardımınız ve önerileriniz için çok teşekkürler :)
Peki kabuğa d3 sürmeye devam edeyim mi, ve ne sıklıkla sürmem gerekiyor bundan sonra?

Ve unutmadan pet shop tan silis kum aldım. Kaplumbağanın kendini kaşıması için kullanacağımı söyledim daha kalın taneli olan bir kum verdi. Kumu nasıl kullanacağım, onun hakkında da bilgi verirseniz çok sevinirim.

Kum bu.

Ekli dosyalar

• IMG00088-20180606-1532.jpg
    IMG00088-20180606-1532.jpg
    314.7 KB · Görüntüleme: 32
Bunun içinde sadece silis yok. Kalınlığını bu şekilde anlayamam ama 0.5-1 mm civarındaysalar uygun. Çünkü resler aynı zamanda kum yer. Bu hazımsızlık çektiğinde midesindeki katı yemleri parçalayıp rahat sindirmesini ve bağırsaklarında olası parazit varsa atmasını sağlar. Dolayısıyla fazla büyük olması uygun olmaz.

Kimyasal değmemiş küçük leğende 1-2 kg’lik parti halinde el yakmayacak sıcak suda mıncıklayarak yıkayıp kir ve tozunu alacaksın. Birkaç defa doldur boşalt yaparsın. Bulanıklık gidince süzüp akvaryuma alırsın.

Markasız kumları metilen mavisi dökerek steril etmekte fayda var. Mantar parazit yumurtası içerebilir. Bütün kumu bir kaba sıcak olmayan su döküp içine koyu mavi olacak şekilde metilen damlatıp yarım gün kadar bekletip tekrar yıkayarak akvaryuma koyarsın. Metilen sıcak suya damlatılırsa boyayıp pişirir.

Yada bu yıkama işlemi bittikten sonra hiç metilen koymadan kaynar su döküp kumu arada kaşıkla karıştırıp su soğuyuncaya kadar bekletir. Suyu döküp akvaryuma koyarsın.

Devite de şu aşamada gerek yok. Bir daha böyle bir durum oluşursa, plakalarda yoğun katmanlaşma olursa ve plakalardaki açılmalar yoğunlaşırsa devit kullanırız. Bu açılma süresini kısaltır.

Deviti sürdüğümüzde plakalar yumuşar, ısıtıcı lamba altında gerilip açılır, köke sürtünerek atarlar. Daha hayvan küçük bu dediklerim ileride olacak.

Merhabalar,
Akvaryumda su ısıtıcısı, ışık ve devir daim sistemi ile baktığımız yavru kaplumbağalarımızın kabuklarında beyaz lekeler oluştu. İki gündür karbonat döktüğümüz diş fırçası ile kabuğuklarını fırçalayıp, akvaryum suyu ısısında banyo yaptırdıktan sonra kurulayıp kabuklarına d vitamini ile masaj yapıyoruz ve sonrasında kuru alanda 15-20 dk ışık altında beklettik. Şuan geçici olarak akvaryum kullanımını durdurup küçük cam bir fanusta günlük su değişimi yaparak bu dönemi atlatmaya çalışıyoruz.
ilk günler yaptığı ağır kokuyu baz alırsak sanırım kabuktaki beyazlıklar mantar. Yapmış olduğumuz işlem doğrumudur? Bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımlarınızı rica ediyorum.

Ekli dosyalar

• IMG_1200.jpeg
    IMG_1200.jpeg
    1.7 MB · Görüntüleme: 4
  • IMG_1199.jpeg
    IMG_1199.jpeg
  • IMG_1198.jpeg
    IMG_1198.jpeg
    1.5 MB · Görüntüleme: 4
  • IMG_1197.jpeg
    IMG_1197.jpeg
  • IMG_1196.jpeg
    IMG_1196.jpeg
Merhabalar,
Akvaryumda su ısıtıcısı, ışık ve devir daim sistemi ile baktığımız yavru kaplumbağalarımızın kabuklarında beyaz lekeler oluştu. İki gündür karbonat döktüğümüz diş fırçası ile kabuğuklarını fırçalayıp, akvaryum suyu ısısında banyo yaptırdıktan sonra kurulayıp kabuklarına d vitamini ile masaj yapıyoruz ve sonrasında kuru alanda 15-20 dk ışık altında beklettik. Şuan geçici olarak akvaryum kullanımını durdurup küçük cam bir fanusta günlük su değişimi yaparak bu dönemi atlatmaya çalışıyoruz.
ilk günler yaptığı ağır kokuyu baz alırsak sanırım kabuktaki beyazlıklar mantar. Yapmış olduğumuz işlem doğrumudur? Bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımlarınızı rica ediyorum.
Kabuk değişimi gibi gözüküyor eğer isıtıcı lambası varsa bir sorun olmaz ve bide kaplumbagalarınız farklı türler biri sarı yanaklı biri kırmızı büyüyünce belki problem olabilir

Foruma hoşgeldiniz

Kabuğa devit damla damlatıp öyle bir kez daha resmini çekip atın. Vıcık olmasın resim parlamasın. Mantar gibi gözükmüyor ama emin olalım.

Sonrasında deviti bırakın. Bu kabuktan emilim yapar. D vitamininin fazlası da zararlıdır. Karaciğer ve yağ dokuda birikme yapar.

Suya girdiklerinde kayboluyor mu? Öyleyse mantar değildir. Koku idrara bağlı bulaşan amonyaktanda oluşur.

Hayvanları akvaryuma alın kapra eziyet çekmesinler. Mantarsa çoktan akvaryuma bulaşmıştır.

Plaka altına işlemiş ise tek çaresi ısıtma lambasıdır. Altında ısındığında kabukta kurur mantarın oluşumunu durdurur.

Lambayı gündüz 12 saat yakıyoruz. Hayvanlar istediği zaman çıkar iner.
Bu konuda bilgi verdim. Mesafeyi iyi ayarlayın. Uzun olursa randımanlı ısınmaz kısa olursa hayvanları kızartabilir. Alana hayvanın sırtı hizasına denk birşey koyup üstüne cam derece koyun tam yarım saat sonra bakın 32 derece olacak şekilde mesafeyi ayarlayın.

Geri