thegirlwhofellfromthestars
Yeni Üye
- Katılım
- 15 May 2018
- Mesajlar
- 9
Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!cem' Alıntı:Koku var mı suya girdiğinde bu beyazlıklar kayboluyor mu ? Kabuğa birşey sürüyor musun ?
Hangi şehirdesin şebeke suyu mu kullanıyorsun ?
Kuru alan ve ısıtma lambası var mı ?
Bu sorulara cevap verirsen netleştiririz. Bu arada hayvana ait bir diş fırçası al. Fırçayı ıslatıp üstüne sofra tuzu döküp yavaşça ve bastırmadan alt ve üst bağayı ovala. Derisine ve gözlerine temas ettirme sonra akvaryum suyuna emsal sıcaklıkta su ile durula. Sonra eczaneden devit damla alıp kurutulmuş kabuğa bir iki damla damlatıp yay 5-10 dakika kuru bir yerde beklet peçete ile kurutup bir resim daha çek. Sonra akvaryuma koy.
thegirlwhofellfromthestars' Alıntı:cem' Alıntı:Koku var mı suya girdiğinde bu beyazlıklar kayboluyor mu ? Kabuğa birşey sürüyor musun ?
Hangi şehirdesin şebeke suyu mu kullanıyorsun ?
Kuru alan ve ısıtma lambası var mı ?
Bu sorulara cevap verirsen netleştiririz. Bu arada hayvana ait bir diş fırçası al. Fırçayı ıslatıp üstüne sofra tuzu döküp yavaşça ve bastırmadan alt ve üst bağayı ovala. Derisine ve gözlerine temas ettirme sonra akvaryum suyuna emsal sıcaklıkta su ile durula. Sonra eczaneden devit damla alıp kurutulmuş kabuğa bir iki damla damlatıp yay 5-10 dakika kuru bir yerde beklet peçete ile kurutup bir resim daha çek. Sonra akvaryuma koy.
Herhangi bir koku yok. Suya girdiğinde beyazlıklar tamamen kaybolmuyor ama çok az görünüyor. Ve kabuğa bir şey sürmüyorum ama akvaryum suyuna haftada bir görseldeki ürünü damlatıyorum.
Konya'da yaşıyorum. Arıtılmış su kullanıyorum.
Kuru alan var ama ısıtma lambası henüz yok.
Çok teşekkürler. Fırçası var zaten ama tuz olayını bilmiyordum. İnşaAllah en kısa zamanda devit damlayı da alırım.
cem' Alıntı:Bunu kullanma sakın bu sürmeli kabuk ürünleri zararlıdır, vernik gibi görüntü olarak cilalanmış gibi gösterir ama nefes almasını önleyip kabuk üstündeki oluşumları izole ederek kabuktada deformasyon yapar. Suya katkı olarak bu ürününde bir faydası olacağını sanmıyorum.
Isıtma lambasını mutlaka edin. Kıskaçlı yada deveboynu lamba alacaksın. Ampulde lambanın kaldıracağı güce göre 40-60 W olacak. Armut ampul olacak. Aydınlatma bölümü öne çıkan konularda gerekli bilgi var. Su 28; kuru alan 32 derece olacak. Isıtma lambası hem ısıtır hemde kabuğu kuruttuğu için mantar, yosun gibi oluşumları önler.
Bu konuyu da incelemeni öneririm.
mailto:/forum/konu-slider-turu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu.html
Dupe' Alıntı:Abi ben kaplumbağamın kabuğunda en ufak bir soyulma görünce elim ayağım titriyor korkudan yanlış bir şey vardır diye nasıl bu zamana kadar bir şey yapmadan durabildin ki.
cem' Alıntı:6 cm kabuk boyuna kadar D vitamini takviyesi yapmıyoruz. Tersine bu dönem kabuğun esnek olması iyidir. Bu darbeleri absorbe ederken büyüyen organların iç basınca uğramasını önler.
Yumurta suyu tamamen şehir efsanesi, su kalitesini bozup koku yapmaktan başka işe yaramaz.
Uvb ampul D vitaminini kendinin sentezlemesini sağlar. (Güneş etkisi) ama pahalıdır. Bunun yerine eğer hayvanın kabuğunda ciddi bir yumuşama var ise senede 3 aylık süreçte haftada bir damla bir yeme damlatılıp verilir, daha fazla değil, fazlası da zararlıdır. Kalsiyuma bağlanarak kalsiyumun atılmasını önler. Doğrudan vücuttan atılmaz. Yağ doku ve karaciğerde birikir. Damar sertliği ve böbrekte taş yapar. Koşullar oluşmadan oral yolla verilmesi uygun değil. Kabukta da aşırı katmanlaşma durumlarında plakaların çıkmasını kolaylaştırmak için süreriz. Onun harici kullanmaya gerek yoktur. Bunun harici gerek olmaz. Uvb ampul varsa kullanmaya gerek yoktur. Yemlerinde eser miktarda D vitamini ve kalsiyum bulunur. Sera mineral yem vitaminler ve mineraller harici kalsiyumda içerir. Bu mineral yem sera raffy P ve sera carnivor yemdeki kırmızı sticklerdir.
Kabuk değişimi gibi gözüküyor eğer isıtıcı lambası varsa bir sorun olmaz ve bide kaplumbagalarınız farklı türler biri sarı yanaklı biri kırmızı büyüyünce belki problem olabilirMerhabalar,
Akvaryumda su ısıtıcısı, ışık ve devir daim sistemi ile baktığımız yavru kaplumbağalarımızın kabuklarında beyaz lekeler oluştu. İki gündür karbonat döktüğümüz diş fırçası ile kabuğuklarını fırçalayıp, akvaryum suyu ısısında banyo yaptırdıktan sonra kurulayıp kabuklarına d vitamini ile masaj yapıyoruz ve sonrasında kuru alanda 15-20 dk ışık altında beklettik. Şuan geçici olarak akvaryum kullanımını durdurup küçük cam bir fanusta günlük su değişimi yaparak bu dönemi atlatmaya çalışıyoruz.
ilk günler yaptığı ağır kokuyu baz alırsak sanırım kabuktaki beyazlıklar mantar. Yapmış olduğumuz işlem doğrumudur? Bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımlarınızı rica ediyorum.
Peki bu süreçte yapmam gereken bir bakım vs. varmı?Kabuk değişimi gibi gözüküyor eğer isıtıcı lambası varsa bir sorun olmaz ve bide kaplumbagalarınız farklı türler biri sarı yanaklı biri kırmızı büyüyünce belki problem olabilir