Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabukta beyazlama

mkorkmaz

Yeni Üye
Çok konu var böyle ama emin olamadım napcağım hakkında. Kabuğunda beyazlama sadece kuru alana çıkıp güneşlenince gözüküyor sudayken birşey gözükmüyor. 1 yaşına giricek bu nisanda kabuk boyu 8 cm civarı ısıtıcısı var suda. kuru alanında lambasıda var düzenli çalışan. İştahı falan yerinde yemede sıkıntı yapmıyor ara sıra formdan bakıp meyve ve sebze takviyesi yapıyorum yemeğine. Ayda 1 de kabuğuna devit3 sürüp 15 dakka kuru alanda bekletiyorum. Bu beyazlığa ne yapmam gerektiği hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler cevaplarınız için.

[attachment=3055][attachment=3057][attachment=3056]

Ekli dosyalar

• * Image 2019-03-23 at 21.16.10 (1).jpeg
    * Image 2019-03-23 at 21.16.10 (1).jpeg
    280.9 KB · Görüntüleme: 128
  • * Image 2019-03-23 at 21.16.10 (2).jpeg
    * Image 2019-03-23 at 21.16.10 (2).jpeg
    338.3 KB · Görüntüleme: 95
  • * Image 2019-03-23 at 21.16.10.jpeg
    * Image 2019-03-23 at 21.16.10.jpeg
    306.9 KB · Görüntüleme: 105
Suda kayboluyorsa kireçtir üst plakalar açılmış. Bunları elinle, ıslak diş fırçasıyla 45 derece açı verip fırçalayarak veya ağzı düz cımbız ile çıkarabilirsin.

Kabuk yapısı gayet güzel. Şekil bozukluğu yok. Boyu da yaşı ile uygun seviyede.

Mango yada mopani kökü alma zamanı gelmiş. Altında hafif boşluk olacak şekilde bir tane bulabilirsen. Altına girip kaşınarak atar plakaları. 10×25; 10×30 cm gibi bir ölçü olur.

Deviti haftada bir sürüp 10 dakika beklet yeterli. Üst plakalar atılınca sürmeyi bırakırsın.

Cvp: RE: Kabukta beyazlama

cem' Alıntı:
Suda kayboluyorsa kireçtir üst plakalar açılmış. Bunları elinle, ıslak diş fırçasıyla 45 derece açı verip fırçalayarak veya ağzı düz cımbız ile çıkarabilirsin.

Kabuk yapısı gayet güzel. Şekil bozukluğu yok. Boyu da yaşı ile uygun seviyede.

Mango yada mopani kökü alma zamanı gelmiş. Altında hafif boşluk olacak şekilde bir tane bulabilirsen. Altına girip kaşınarak atar plakaları. 10×25; 10×30 cm gibi bir ölçü olur.

Deviti haftada bir sürüp 10 dakika beklet yeterli. Üst plakalar atılınca sürmeyi bırakırsın.

bu cımbızla tam nereleri çekiyim anlamadım birde çekersem bu ona acı vermez mi acaba ben biraz hassasım da bu konuda çok kıyamam böyle şeylerde korkarım acıtıcam diye.Teşekkürler güzel cevabınız için.

Üstteki eski plakaların açılmış kenarlarından cımbızın bir kanadını sokup ileri ittir. Belli noktaya kadar açılınca tutup çek. Bazısı parça olarak ayrılır bazısı komple çıkar. Mesela ön ortadaki kolay çıkar. Bütün hepsine bak. Açılanlara uygula. Açılmayanları zorlama. Kanayabilir. Ama acımaz. Kabuk kalınlaşmış artık. Küçüklere bu uygulamayı yapmıyoruz. Bir iki tane çıkarınca tecrübe kazanırsın.

Isıtıcı lamba mesafesi uygun mu? Sıcaklık 32 derece olacak. Isı çok gelirse kabuktaki pigment rengi yeşilden böyle bir hal alır.

Cvp: Kabukta beyazlama

9w 6500k armuta benzer bombeli ampul takılı kuru alandan 12 cm yükseklikte. Derecesini ölçemedim evde ölçücek termometre olmadığı için.

Bugün su değişimi yaparken kabuğa dediklerinizi uygulayacağım. Bu hafta içindede mango kökü almaya gidicem. Çok teşekkür ederim yardımınız için.

Isı durumu nasıl 9 W düşük. Osram marka bu tip ampuller var. Ondan alıp 15 cm civarı bir mesafeden ayarlarsın. 42 W için 15 cm; 52W için 16 cm mesafe. Yapı marketlerde bulunur.

Sera yada jbl marka cam çubuk iç derece al. İkisi de birbirine benzer. Hem bu işte de kullanırsın. Su ısısı içinde bunu baz alıyoruz. Su ısıtıcı her zaman net veri vermez.

Cvp: RE: Kabukta beyazlama

cem' Alıntı:
Isı durumu nasıl 9 W düşük. Osram marka bu tip ampuller var. Ondan alıp 15 cm civarı bir mesafeden ayarlarsın. 42 W için 15 cm; 52W için 16 cm mesafe. Yapı marketlerde bulunur.

Sera yada jbl marka cam çubuk iç derece al. İkisi de birbirine benzer. Hem bu işte de kullanırsın. Su ısısı içinde bunu baz alıyoruz. Su ısıtıcı her zaman net veri vermez.

dediklerinizi haftaiçinde temin edicem. Cımbız olayını yapamadım, ama onun için kullandığım diş fırçasıyla biraz kabuğunu fırçaladım az da olsa kabuk attı biraz. Eğer mango kökü alırsam benim yapmama gerek kalmadan kendisi halledebilir mi yoksa bi veterinere mi götüreyim ?

Hekimin işi değil o. Açılanlar kaşınma yoluyla sökülüp atılır. Yine de çok açılmış görürsen elinle çıkarabilirsin. Akvaryumda gördüğünü de alırsın. Hayvanlar zaman zaman bu plakaların yumuşak ve ufaklarını yiyebilir. Bu kalsiyum kazandırsa da elastik ve parçalanabilir olmaması sebebiyle boğazına takılabilir.

Tabi şunu da belirtmek lazım bazı hayvanlar kökü kullanmıyor.

Alıştırma anlamında şöyle birşey yapabilirsin. Hayvan tabana indiğinde elinle hayvanı kaşı. Bunu kuru yerde de yapabilirsin ama su güvenli ortamı olduğu için biraz daha rahat eder. Elini arka kısımdan yaklaştır. Yalnız fazla bastırma hayvan istediğinde gidebilsin. Nefes alması da lazım. İlk başlarda panik yapabilir. Ama kaşıntısını giderdiğini anladığında o da kıçı sallayarak kaşımana destek olur.

Geri