Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabukta beyazlaşma

Hepyek

Yeni Üye

2 gün bekletilmiş şebeke suyu kullanıyorum. Tetra Reptomin sticks yanında gammarus da veriyorum. Isıtıcı lamba var. Filtre var. Silis kum var. Her gün en az 15-20 dk güneşe çıkarıyorum. Kabuk sertleştirici gibi jelleri bir kez kullandım. O da aldığım ilk hafta... Forumu tararken de kullanılmaması gerektiğini öğrenip bir daha da kullanmadım. Mantar mı kabuk mu değişiyor ya da başka bir şey mi bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Keyifleri çok iyi. Gayet iştahlı ve hareketliler.

Kabuk değişimi için henüz zaman var. Hayvanlar sağlıklı, gözler ve kulaklarda temiz. Kabuklar çok güzel. 1. Hayvanda doğumdan kalma bir leke var.

2. Hayvan yani açık yeşil olanın kafa üstünde iki göz arasında kırmızı bir nokta oluşma ihtimali var. Bu şekil olan hayvanlarda yetişkin zamana gelince kabuktaki sarı çizgiler diğer koyu yeşilliye göre daha kalınlaşır.

Cvp: Kabukta beyazlaşma

Korkulacak bir şey yok o zaman. Çok rahatladım. Teşekkürler Cem Bey. Ayrıca doğum lekesi ve yetişkinliğe eriştiklerinde olacaklarla ilgili verdiğiniz detaylar çok keyifli. Sayenizde yavrularla olan bağım biraz daha güçlendi. Eksik olmayın.

Yok sıkıntı yok. Yetişkin hale geldiklerinde lekeler plakalar atıldıkça kaybolur. Kabukta farklı renk geçişleri olur. Desenlerin şekli değişecek alt bağa desenleri siyahlaşıp kaybolacak.

Cvp: Kabukta beyazlaşma

benim kaplumbağam  artık erişkinliğe girdi kabuğunda beyazlık var suda pek belli olmuyor kabuğu kuruduktan sonra iyice belli oluyor ne olabilir??? :/

Kireç var. Yoğun bir hal almadığı sürece sorun olmaz. Eski plakaları attıkça yüzeydeki kireç gider. Yeter ki ara çizgiler içinde yoğunlaşmasın bunlar taşlaşıp çizgileri kaparsa plaka kenarlarını sıkıştırarak açılmalarını önler.

Ya içme suyu ile şebeke suyunu harmanlayıp incelt yada arıtma sistemi alıp suyu oradan doldur.

Ömürlük akvaryuma geçtiğinde dış filtre ve uygun filtre malzemeleri alırsan o da çözüm olur.

Geri