Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabukta katman

soprano1982

Bronz 3 Üye
Üstad söylediğiniz gibi 3-4 gün Aralık'larla 5/6 kez devit uygulaması yaptım. Fotoları gönderiyorum
mailto:/pXXDLm.jpg
mailto:/yNNDXy.jpg

Sol ön taraftaki iki plakada açılma hafif oranda var. Sağ önde de. Plaka beyaza dönük matlaşıyorsa açılmaya dönmüş demektir. Isıtıcı lamba ve mango kökü ile bunları zaman içinde atacaktır.

Bazı hayvanlarda bu atım erken ve tek tek olurken bazılarında katmanlaşıp bir noktadan sonra seri biçimde atılarak çıkar.

Hayvan rahatsız olmuyor ise devam edebilirsin. Uvb kullanmıyor isen ve hayvan 10 cm kabuk boyu üstü ise devit alıp haftada iki damla ver. Yeme damlatıp direk suya temas ettirmeden yemi ağzına verirsen daha kolay yer.

Cvp: Kabukta katman

mailto:/WgqvlQ.jpg

Abi devit uygulamasına devam edelim mi 6 ya da 7. Uygulama ne durumdayız sence

Bırak istersen hayvan strese girmesin üşümesin. Ana yapıdaki plaka katmanı sıkı. Ufak parçalar var. Kenarlardakilerde de ufak açılmalar var bunları ısıtma lambası ve mango ile kaşınıp atar. Bahara doğru duruma göre tekrar başlarsın.

Cvp: Kabukta katman

https://youtu.be/dlW88m3IddY

abi bizimkisi mango kökünü oyuncak yaptı resme:)

Güzel güreşiyor, yalnız kök yetersiz. Biraz daha düz olmak kaydıyla 10-15 cm en ve 35 cm boyda bir kök iyi olur. Böylece birşey alırsan hayvan rahat kaşınır.

Alırken düz bir yere koy. Hafif altta boşluk olacak şekil uygundur. Böylece hayvan altına rahatça girip üstünden hemen düşürmeden kaşınabilir.

Şöyle birşeyde yapabilirsin. Hayvan kökün altına kafasını soktuğunda elini suya sokup parmaklarınla sırtını kaşı o kökten oluyor sanır. İlk başlarda farkederse kaçabilir ama bir kısmı zamanla alışıyor. Kaşımaya başladığında twerk (popo sallama) yapıyor. Tabi kol ıslandığı için kolu yıkamak biraz sıkıntılı oluyor.

Geri