Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabukta kırmızılık

elif.

Gümüş 5 Üye
Merhaba, 7 yaşında bir kırmızı yanak kaplumbağam var. Bugün su değişimi yaparken alt kabuğunun plakala aralarının kırmızı olduğunu fark ettim ve akvaryumuna koyduğumda yem yemedi. Normalde de şu değişiminden sonra alışana kadar yem yemez ancak kabuk altı rengi beni tedirgin etti. Biraz kilolu olduğundan su üstüne çıktığından bir nefes sesi duyuluyor zaten ama hasta ise nasıl bir yol izlemem gerekiyor?

Özellikle dişi hayvanlar irileştiğinde gövdeleri büyük ve ağır olduğu için harcadıkları efor yorar ve nefes nefese kalırlar. Daha sonra nefes alıp verme düzelir.

Su değişimini mutlaka emsal sıcaklıkta su ile yapın. Soğuk yada sıcak olmasın.

Hayvanın altbağasının ve önden resimlerini çekip atın.

Işık biraz kötü yarın daha net gönderebilirim

Ekli dosyalar

• IMG20241110195401.jpg
    8.4 MB · Görüntüleme: 14
  • IMG20241110195429.jpg
    8 MB · Görüntüleme: 9
  • IMG20241110195414.jpg
    8.5 MB · Görüntüleme: 5
Evet hayvan iri nefes sesi dediğim sebepten. Kafasını içeri çekebiliyor bu sebeple obezlik yok.

O pembelik ışık yansımasından mı yoksa gerçekten o renk mi? Bacaklarda da kırmızılık, arka bacak baldırlarında olağan dışı bir şişlik var mı?

Yiyecek olarak neler veriyorsunuz?

Yem markaları nedir?

Tropical biorepit
Dajana gammarus stick veriyorum bir süredir ancak normalde birkaç ceşit daha yemi vardı

JBL agıl
Tetra reptomin
OMEGA one stickde alıyordum ama uzun zamandır şehir dışındaydık bu nedenle tropical biorepit ve dajana gammarus veriyoruz mecburen

Bacaklarında şişlik görmedim ancak tırnaklarında da kırmızılık vardı

Gammarus hayvan için ufak. Bir daha almayın. Kurutulmuş yemleri yetişkinlerde haftada 1 gün veriyoruz.

Tropical biorept W ise bu da haftada bir veriliyor. Fazlası mineral ve vitamin yüklemesi olur.

Jbl agil yemde haftada 1 gün olacak. Kalan 4 gün reptomin olsun ama bir ana yem daha alırsanız bu yemi ve reptomini ikişer gün verin.

Tamamdır. Peki bu kırmızılıklar bir hastalık belirtisi olabilir mi?

Şimdi baktım kaplumbağam yemleri yiyiyor. Galiba suyu tam ısınmamıştı koyduğumda. Ama yine de kirmızılıklar bir hastalık olabilir mi?

Kırmızılık vitamin mineral yüklemesinden kaynaklı olabilir.

Bacaklara sirayet edip şişme olursa yani deri ve kabuk komple kızarırsa bu böbrek enfeksiyonu belirtisidir. İdrar kristalleşip beyaz renk tortulu çıkar.

Kabuğun sadece altı kırmızı üstte bir şey yok. Şişlik de görmedim.
Ne yapmam gerekiyor böbrek enfeksiyonunda

Vitamin yüklemesinden olduysa reptomin gelene kadar birkaç gün marul ile besleyeyim mi?

Aslında tropical biorept W yemi bir iki hafta vermeseniz iyi olur. Yerine haşlanmış yumurta akı verin

Marul kıvırcıkta verebilirsiniz.

Merhaba 1 gün marul verdim yedi. Bugün Tetra reptomin yemi geldi. 4 gün ondan 3 gün marul mu vereyim kırmızılık geçene kadar

Tropical biorept W hariç diğer yemlere devam edin. Marulu ikindi civarları bıkmaması için haftada 2 gün verin çok severse 3 gün olabilir. Araya gün koyarak verin.

Geri