Merhaba arkadaşlar. 5 aydır kaplumbağa besliyorum. İlk günden araştırma yaparak kaplumbağalarım için kuru alanlı, filtreli, termometreli, su ısıtıcılı ve ısıtıcı lambalı akvaryum hazırladım. Güneşli günlerde 1-2 saat kadar güneş banyosu da yaptırıyorum. 3 kaplumbağam var. yaklaşık 3 ay önce aldığım 2 küçükten biri 2 aydır kış uykusunda. Sürekli kuru alanda uyuyor, beslenmiyor ve kabuğu da yumuşamıştı. Ancak bugün korkunç manzara ile karşılaştım.. :59: Kabuğunun özellikle arka sırt bölümü ile birlikte sol ön ayak üstü ve alt kabuğun bir plakası kopmuştu. Boyu şu an 4 cm kadar. Aynı zamanda aldığım diğer ufaklık ise daha iyi beslendiği için ona göre daha iri ve sağlıklı durumda.
mailto:/10xzrz8.jpg
Fotoğrafını çekmek için elime aldığımda yumuşaklık had safhadaydı. Özellikle kenar bölümler çok yumuşak ve her an kopacak gibi duruyor. Hemen başka kuru bir kaba aldım. Lamba ile ısıtıyorum. Büyük kaplumbağam (boyu 11 cm.) kuru alana çıktığında yanlışlıkla ezip bu hale getirmiş olabilir. Yanlışlık diyorum çünkü ufaklıklara karşı hiç ısırma vb. saldırgan davranışına rastlamadım. Akvaryumum da bu şekilde...
mailto:/105z4zr.jpg
Kaplumbağam için ne yapabilirim? Önerilerinizi acilen bekliyorum.. :59: :59: :59:
mailto:/10xzrz8.jpg
Fotoğrafını çekmek için elime aldığımda yumuşaklık had safhadaydı. Özellikle kenar bölümler çok yumuşak ve her an kopacak gibi duruyor. Hemen başka kuru bir kaba aldım. Lamba ile ısıtıyorum. Büyük kaplumbağam (boyu 11 cm.) kuru alana çıktığında yanlışlıkla ezip bu hale getirmiş olabilir. Yanlışlık diyorum çünkü ufaklıklara karşı hiç ısırma vb. saldırgan davranışına rastlamadım. Akvaryumum da bu şekilde...
mailto:/105z4zr.jpg
Kaplumbağam için ne yapabilirim? Önerilerinizi acilen bekliyorum.. :59: :59: :59: