Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kabukta renk değişimi

pervin

Gümüş 2 Üye
Katılım
11 Ara 2013
Mesajlar
194
Gayet canlı ve parlak kabugu olan kaplusum medusanın kabugunda solma farkettim. Cok ciddi boyutta degil. Bir iki noktada krem rengi gibi farkliliklar gordum. Bu hafta devit3 e basladim. 1 damla yeme doktum ve az bir miktar kabuga surdum. Onun bir yan etkisi olabilir mi ?
 
Cvp: kabukta renk değişimi

büyüdükçe o çekicilik ölüyo diye biliyorum kabuktaki. yani büyüdüğü için sevinmeli o renk değişimine
 
Kabuk degisimi asamasinda zaten plaka aralari baya genisledi.yemek yeme ve hareketinde hic bir sorun yok. Umarm dediginiz gibidir.
 
Cvp: kabukta renk değişimi

demene göre sağlıklıda. bence içini rahatlatabilirsin
 
Onlar eski plakaların renk kaybetmesi yada beyazlaşması. Alttan gelen yeni plakalar daha canlı renkte olur.
 
Cvp: kabukta renk değişimi

Gayet normal büyüdükçe renk değişimi görülüyor zaten daha fazla göreceksin, orta kısım sarımtırak yada kahverengi gibi bir hal alıyor yeşillik kaybolacak.

Her durumda devit kullanmasan daha iyi olur sanki.
Eger uvb lambanı alman için daha zaman varsa deviti kullanmaya devam edeceksin mecburen. hem yeme damlat hem kabuğa sür fazla olmasın. Fazlası da zararlı diye biliyorum. Zaten hafta bir yeme damlatırken bile en fazla 3 ay kullanmayı tavsiye ediyorlar, sonrasında mecbur uvb geçiş olmalı.
 
Cvp: kabukta renk değişimi

pervin' Alıntı:
Gayet canlı ve parlak kabugu olan kaplusum medusanın kabugunda solma farkettim. Cok ciddi boyutta degil. Bir iki noktada krem rengi gibi farkliliklar gordum. Bu hafta devit3 e basladim. 1 damla yeme doktum ve az bir miktar kabuga surdum. Onun bir yan etkisi olabilir mi ?

Kabuğa sürme uygulaması hayvanın vitamin alması için değil. Üst üste plakaları biriken kaplumbağalarda kuru bir ısıtma lambalı kapta kabuğa sürülüp bekletilerek eski plakaların yumuşayıp ayrılması için uygulanır. Ayrıca hayvan akvaryuma konulmadan kabuktaki vitamin havlu ile kurulanarak alınır.
 
Daha ilk defa kullandim devit i olivia. Fazlasi zararli biliyormda yan etkisi mi oldu diye dusunmustum.
Uygulamayı dediginiz gibi yaptim Emre Bey.
 
Cvp: kabukta renk değişimi

fazlasının zararı şöyle devit yani D3 vitaminin amacı vücuttan kalsiyum atılımını engellemek. hayvan bir taraftan kalsiyum alırken bir taraftanda kalsiyum atılımı engellenirse biriken aşırı kalsiyum kemik yapısının aşırı sertleşmesine buna bağlı olarak büyüme esnasında esnek yapı olmayacağı için bazı noktalarda eğrilik gibi deformasyona, kandaki yüksek kalsiyum seviyesi ayrıca kan damarlarının taşlaşmasına ve böbreklerde taş oluşumuna sebep olur. özellikle bu da kalp ve akciğer arterleri için tehlikelidir ve ölümcül olabilir. D vitamini toksisitesinin ek belirtileri ise iştahsızlık, baş ağrısı, zayıflık, halsizlik, aşırı susuzluk, sinirliliktir. bu sebeple haftada bir, bir damla yeterli olacaktır.

bunun harici hayvanda kabızlık veya olduğundan büyük sert cisim yutma durumu olduğunda haftada iki damla verilebilir. (arka arkaya 2 gün) yağlı olduğu için boşaltım sistemini yumuşatır. bu olayların seyrettiği ilk iki gün uygulama yapılıp sonrasında 10 gün kadar verilmemeli. uvb ampul varsa kabızlık veya sert cisim yutması dışında kullanmaya gerek yoktur. kabuğa sürülmesinde ise, eski plakaları gevşetip atmasına kolaylık sağlaması açısından uygulanır.

3 ay gibi bir süre önermemizin sebebi hayvan uvb ışını aldığında deri altında D vitamini sentezini doğal olarak yapacaktır. yapay yükleme de fazla D vitamini bir süre sonra vücutta yağlı dokuda ve karaciğerde birikme yapar. metabolizması reaksiyon gösterir, dengesi bozulur.
 
Geri
Üst