Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kabukta sorun mu var ??

Kabuk plakalarını tam olarak atamamış. Mango kökünüz varsa daha kolay atacaktır. Endişelenilecek bir durum yok :)
 
Atar ama zaman alır kök ile kaşınarak daha rahat atar.
 
Cvp: kabukta sorun mu var ??

buse kireçle karışık plaka birikimi var. kireç için içme suyu veya arıtma suyu kullanacaksın. fırça uygulaması gerektirecek bir sorun yok. sadece eczaneden devit damla alıp hayvanın kabuğunu kuruttuktan sonra üstüne deriye gelmeyecek şekilde iki damla damlatıp yay. kuru bir kapta üstünde ısıtma lambası olacak şekilde (bu lamba ısısı 30 derece olarak hayvana gelmeli) 5-10 dakika kadar beklesin sonra kalanı peçete ile silip akvaryuma koy. bunu bir hafta boyunca hergün bir defa yap. sonra bir resim daha atarsın. dikkat et hayvan kuru yerde beklerken esinti, cereyan olmasın. yoksa üşür. bu uygulama ile birlikte kuru alana çıktığında lamba altında durarak plaka atımı kolaylaşacaktır.

hayvana nerede bakıyorsun hayvan yaşına göre ufak kalmış. akvaryum ve diğer ekipmanlar var mı ? akvaryum varsa ölçüleri nedir ?
 
Deviti kullaniyorum akvaryumda bakmiyorum geniş büyük bi plstk kapta bakıyorum sanırım plastikvaryum diolar sadece lambası kırıldı ve ısıtma lambası yk
 
Cvp: kabukta sorun mu var ??

lamba işini en kısa zamanda halletmelisin. su ve kuru alan ısıtma en gerekli ekipmanlardır. ısı düzeyi uygun su ve kuru alan metabolizmasını hızlandıracaktır. aksi halde enerjisinin büyük kısmını ısı dengesini korumaya harcayacaktır. dediğin gibi kap büyükse hayvanın bol yüzmesi gelişimini hızlandıracaktır. bir de jbl agil yem al. bu kemik gelişimini tetikleyen amino asit içerir.


horoz elektrikte uygun lambalar mevcut.
 
Cvp: kabukta sorun mu var ??

lamba ışını hallettim tüm ekipmanlar tam ama büyük kabın temizliği ck zor küçk bi kaba alsam olmaz mı ??
 
Filtre haznesini daha sık temizle. Dipteki kirleri de bir tane dip sifonu alıp onunla temizlersin. Şu ucunda yeşil şeffaf plastik olandan pompası mavi renk. Ucundaki yeşili çıkarıp öyle kullanırsan çekimi daha güçlü olur. Böylece kımi su değişimi yapmış olursun. Komple ve sık su deüişimi hayvanı hasta eder. Ekleyeceğin suyu da önceden petşişeye doldurup dinlendir ve ortam ısısına yaklaşsın.

Küçük kap olmaz hayvanın gelişimi için yüzeceği alan geniş olmalı.
 
Plastik suya salınım yapacağından cam akvaryum en sağlıklısı imkanınız yoksa büyük sert kaliteli plastikten olan saklama kapları var tabi en iyisi cam akvaryum hayvan küçük kapta sağlıklı yaşayamaz
 
Kap küçüldükçe kirlenme artar. Bu sebeple daha büyük kaba geçilmeli.
 
Geri
Üst