Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kabukta sorun var

xarufaxa

Yeni Üye
Katılım
10 Tem 2014
Mesajlar
1
Merhabalar foruma yeni üye oldum.

Kaplumbağamla uzun süredir ilgilenemedim güneşe de çıkaramadım kabuğunda kahverengilikler oluşmuş durumda fotoğraflara göre bir hastalığı var mıdır acaba? Özellikle alt kabukta sağ ve sol üsttekilerde bir miktar yumuşaklık var. Ancak iştahında sorun yok ve çok hareketli.

http://imgur.com/9vjFc1H
http://imgur.com/B3qYEDy

Tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum.
 
RE: hasta olabilir mi

Bakım koşullarınız nelerdir ısıtıcı akvaryum vs vs bunlarıda sıralarsanız. Kabuğundaki kahverengileşme bana gelişimden dolayı gibi geldi. Yani normal . Telefondan görebildiğim kadarıyla. Yumuşaması ise dediğim ekipmanlarınızıı söylerseniz ona göre yardımcı olur herkes elinden geldiğince


kahvrengilikten ziyade kireç tarzında mı yoksa mantar tarzında mı beyazlıklar mevcut sanki ?
 
Cvp: hasta olabilir mi

ben mantarı arındıran bir görüntü gördüm üst kabuğundaki beyaz kısımları tırnağınızla hafifçe kazıyın çıkıyor mu ama hafif ama alt taraf için açıkçası pembeleşme gördüm bununda iyiye haberci birşey olmadığını biliyorum mod. arkadaşlar daha tecrübeli bu konularda onlar daha net bilgi verecektir yalnız Şafak'ta bahsetmiş bakım koşullarıyla kabuk boyu ,yaş ile ilgili bilgileri verir ve bulundukları ortamın resmini paylaşırsanız daha verimli yorumlar gelecektir umarım bi problem yoktur


pardon : ortamın fotoğrafını :$
 
RE: hasta olabilir mi

Pembelik gelişime bağlı kemiği besleyen kılcal damarlara kan yürümesi.

Hayvanda yoğun plaka var. Bunları atması gerek. Akvaryum nerede duruyor ve kuru alan mevcut mu ? Suda uzun süre duran hayvan yosun bağlar ve bu hayvanda da var. Kuru alan ile birlikte ısıtıcı lamba da bu oluşumları kabuğu kurutacağı için önler.

Önce kabuk temizlenmeli. Yapacağın temiz bir diş fırçasını ıslatıp üstüne tuz dök. Sonra hayvanın üst ve alt bağasını yavaşça herbiri bir dakika kadar olmak üzere ovala. Deri ve gözlerine temas etmesin. Bunu 3 gün ve günde bir defa yap sonra ortam ısısındaki su ile durula. Su sıcak ya da soğuk olmasın. Bir süre içme suyu kullanman faydalı olur.

Eczaneden devit al. 2. Gün tuz uygulamasından sonra yıkayıp kabuğunu peçete ile kurut ve hem alt hem üst bağaya iki damla damlatıp 5-10 dakika arası kuru yerde beklet. Sonra peçete ile silip akvaryuma al. Bu bu uygulama da 1 hafta olsun. Bu plakaları yumuşatıp gevşemesini sağlar ısıtıcı lamba da ısısıyla gerilip açılmasını sağlar. Deviti ayrıca haftada bir, bir yeme bir damla damlatıp elden ağzına yedir. Suya değerse yağlıdır salınım yapar. Elden yemiyor ise damlattıktan sonra kurumasını bekleyip suda hemen önüne atarsın. Devit yani D3 vitamini vücuttan kalsiyum atımını önler. Fakat yağ doku ve karaciğerde birikme yaptığı için fazlası zarardır. Bu sebeple kullanım süresi 3 ayı geçmemelidir.

Kabuk için gerekli olan bir diğer şey mango kökü ve silis kumdur. Silis kum alt bağa plakalarını ve bacaklardaki eski derileri atmada, yediği sert yemleri kumu yiyerek midede parçamaya ve bağırsaklarında parazit varsa onları atmaya yardımcı olur. Mango ise altına girip kaşınarak üst plakaları atmasına faydalıdır. En az 25 cm'lik boyda ve 10 cm ende, tabana koyduğunda altına girebilmesi için biraz eğimli olmalıdır. Yarım daire veya V harfine biraz benzer biçimli.

Bakım şartları, ekipmanlar, kullandığın yemler konusunda bilgiler, hayvanın yaşam alanı konusunda eksik ve olmaması gereken ürünler kullanıyorsan iyileştirme önerilerinde bulunmamıza yardımcı olacaktır.

Foruma hoş geldin.
 
Geri
Üst