Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

KABUKTA YUMUŞAMA ???

Merhaba, benim Turta’m henüz bir yaşında. Büyüdüğü için küçük akvaryumdan büyük akvaryuma geçtim ve yanına da bir balık aldım akvaryumcunun önerisiyle. Ancak bir süredir kaplumbağamın kabuğunda kuyruk kısmında bir yumuşama farkettim. Kabuğunu fırçalarken hissettim bu yumuşamayı. Bugün de alt kabuğundaki desenlerin beyazlaştığını gördüm. Görsellerini ekliyorum. Her suyunu değiştiğimde kabuğuna damla damlatıyorum (görselini ekliyorum). Akvaryumda motor, ısıtıcı, çıkıp kuruyabilmesi için büyük bir kaya ve ışık mevcut. Ancak ışık UV değil.
Turta’mın kabuğu neden yumuşak, acaba hasta mı? Ne yapabilirim yardımcı olabilir misiniz?

Ekli dosyalar

• IMG_3358.jpeg
    IMG_3358.jpeg
    1.5 MB · Görüntüleme: 19
  • IMG_3352.jpeg
    IMG_3352.jpeg
    1.3 MB · Görüntüleme: 20
  • IMG_3257.jpeg
    IMG_3257.jpeg
    1.8 MB · Görüntüleme: 18
  • IMG_3365.jpeg
    IMG_3365.jpeg
    1.6 MB · Görüntüleme: 19
Foruma hoşgeldiniz.

O kullandığınız jeli atın onun faydası yok. Hala satıyorlar. Kabuğun hava almasını önleyip deforme ediyor. Bir nevi vernik gibi birşey.

Balıkla uyumlu değiller, hayvan biraz daha büyüdüğünde avcılık içgüdüsü onu öldürmesine neden olur. Ayrıca su ısı değerleri farklı. Yemleri farklı. Kaplumbağa yemi balık için sorun değil ama her balık yemi kaplumbağalara uygun değil.

Hayvanın kabuk boyu kaç cm? Baştan kuyruğa kabuk boyu.

Yem olarak hangi markaları kullanıyorsunuz?

Tabandan çakılları çıkarın. Yerine sarı silis kum alacaksınız. Hayvan eşelenip vakit geçirir. Hazımsızlık çektiklerinde yerler, bağırsaklarındaki olası parazitleri atarlar ve bacaklarındaki eski derileri ve altbağadaki eski plakaları sürtünüp atarlar. En iyisi vitasand pro78 marka sarı silis kum ama şu an piyasada yok. Atakan petshopta uygun çapta var. Markasız almayın. 0.5-1 mm aralığında çapa sahip sarı silis kum uygun ölçüdür.

Kuru alanı yenileyin. Bu sünger kaya uygun değil. Deliklerinde göz ve kulak enfeksiyonuna neden olan bakteri üretir. Onun yerine hazır yada el yapımı yapabilirsiniz. Üstelik çok yer kaplıyor. Burada kuru alan örnekleri mevcut.

Foruma hoşgeldiniz.

O kullandığınız jeli atın onun faydası yok. Hala satıyorlar. Kabuğun hava almasını önleyip deforme ediyor. Bir nevi vernik gibi birşey.

Balıkla uyumlu değiller, hayvan biraz daha büyüdüğünde avcılık içgüdüsü onu öldürmesine neden olur. Ayrıca su ısı değerleri farklı. Yemleri farklı. Kaplumbağa yemi balık için sorun değil ama her balık yemi kaplumbağalara uygun değil.

Hayvanın kabuk boyu kaç cm? Baştan kuyruğa kabuk boyu.

Yem olarak hangi markaları kullanıyorsunuz?

Tabandan çakılları çıkarın. Yerine sarı silis kum alacaksınız. Hayvan eşelenip vakit geçirir. Hazımsızlık çektiklerinde yerler, bağırsaklarındaki olası parazitleri atarlar ve bacaklarındaki eski derileri ve altbağadaki eski plakaları sürtünüp atarlar. En iyisi vitasand pro78 marka sarı silis kum ama şu an piyasada yok. Atakan petshopta uygun çapta var. Markasız almayın. 0.5-1 mm aralığında çapa sahip sarı silis kum uygun ölçüdür.

Kuru alanı yenileyin. Bu sünger kaya uygun değil. Deliklerinde göz ve kulak enfeksiyonuna neden olan bakteri üretir. Onun yerine hazır yada el yapımı yapabilirsiniz. Üstelik çok yer kaplıyor. Burada kuru alan örnekleri mevcut.
Hoşbuldum..
damlayı akvaryumcunun önerisiyle aldım, büyürken kabuğunda soyulmalar vardı o zaman vermişti suyuna damlatmam için. Yemleri de akvaryumcudan aldım normal poşette verdi. Kuru karides ve çubuk yem. Fotoğraflarını ekledim. Kabuk boyunu ölçebildim diklemesine 5 cm. Eski akvaryumunu da ekliyorum görsel olarak, bir yaşını geçtikten sonra biraz daha büyük akvaryuma geçmek istedim ve şu anki akvaryumu kurdum. Akvaryumcu kumu eşeleyince su bulanır taş daha iyi olur dediği için taş almıştım… ama kumla değişeceğim. Kuru alan olarak da lav kaya önerdiler. Kuru alan örneklerinizi gördüm hepsi birbirinden güzel, kendim nasıl yapabilirim bilmiyorum… bir de lamba olarak normal kırtasiyeden aldığım bir masa lambası kullanıyorum ama ısınmıyor herhangi bir sıcaklık vermiyor. Ne almam gerekiyor diğer konuları okudum da gündüz ayrı gece ayrı bir ışık mı kullanmak gerek?
Bilgilendirme için çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• IMG_3481.jpeg
    IMG_3481.jpeg
    1.9 MB · Görüntüleme: 10
  • IMG_3482.jpeg
    IMG_3482.jpeg
    2 MB · Görüntüleme: 10
  • IMG_2605.jpeg
    IMG_2605.jpeg
    1.9 MB · Görüntüleme: 10
Açık yem kullanmıyoruz. Bayat yada parazit yumurtası taşıyabilir.

Alacağınız yem stick yemde tropical axolotl yada omega one juvenile turtle sticks yemlerinden biri,

Gammarusta sera raffy I, tetra yada dajana markalardan birinin gammarusunu alın.

6 cm kabuk boyu sonrası mineral yem olarak tropical biorept W yemi yada sera carnivor yemi alın.

O taşı çıkarın. Hem kalabalık yapıyor hemde gözenekli taşlar aralarına kir alıp göz ve kulak enfeksiyonuna neden olan bakteri üretir.

Derece tamamen su içinde olacak.

Bu konuda lamba ve ampul hakkında bilgi verdim.

Hayvanın ön kısmı arka taraf kadar yumuşak değilse kemik erimesi yoktur. Bunu kontrol edin.

https://www.bugrapettoptan.com/urunlerimiz.php?solmenu_kategori_id=41-5 bu sayfada söylediğiniz silis kumu buldum sanırım doğru mudur?
Bir de kuru alan için ; https://atakanpetshop.com/exo-terra-kaplumbaga-adasi-kucuk bu uygun mu yoksa benim kaplumbağam için küçük mü kalır? En kısa sürede verdiğiniz tavsiyeler üzerinden akvaryumu düzenleyeceğim çok teşekkür ederim. Bu kuru alanı bu şekilde hazır mı almak daha iyi olur yoksa camcıda veya pleksicide kestirmek mi sizce?

Evet o kum da fiyatı bayağı bir güncellemişler.

O en ufak boy bir iki ay için aldığınıza değmez.

Anasayfa>aksesuar ve ekipmanlar>kuru alan bölümüne de bakın arkadaşların önerdikleri çıkıyor.

Cam ağır olur onu kalın camlı akvaryumlarda öneriyorum. 8 mm altı kalınlıkta akvaryuma gitmez. Plekside hafif ama pahalı.

Cem bey bilgilendirmeler için çok teşekkür ederim. İnternetten yem, silis kum ve kuru alan araştırması yapıyorum siz yazdığınızdan beri. Sizin söylediğiniz markayı sadece bir yerde buldum fiyat olarak yüksek geldi. Petshop’lara akvaryumculara sordum farklı markalarda ince kum olduğunu ama ölçüsünü bilmediklerini söylüyorlar. Başka önerdiğiniz bir marka var mı acaba?
Bir de kuru alan olarak şu linkteki gibi bir şey buldum: https://www.amazon.com.tr/Kaplumbağ...ğa+akvaryum+malzemeleri&qid=1743168471&sr=8-1 benim akvaryumuma ve kaplumbağama uygun olur mu sizce?
Bir de bu aralar sürekli kayanın üstünde. Bugün gün boyu hiç suya girmedi. Henüz ısıtıcı lamba da alamadım bugün halletmeye çalışacağım. Umarım sağlığında bir sorun yaşamam.
Kaplumbağamı geçen sene şubat ayında almıştık o zaman 2-3 aylık demişlerdi biz de ona göre yaş hesapladık ama tam olarak yaşını nasıl hesaplayabiliriz? Birden fazla konuda destek istediğimi farkındayım ayrı konu açmak yerine buradan sormak istedim…

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    2 MB · Görüntüleme: 4
O kuru alan olur. Benzerleri de var. Cama takılan kısım uzatılıp kısaltılabiliyor. Yalnız 8 cm kabuk boyu itibariyle hayvana dar gelecektir.
Aldığınızda hayvan 3-3,5 cm boylarda idiyse kasım yavrusudur.

Ortam soğuksa hayvan üşütebilir.

Aynı şekilde su 28 derece altı soğuklukta ise hayvan suya girmek istemez.

Ortam soğuk değil, odanın camını çok açmıyorum zaten akvaryumun üzerinde de kapağı var. Üzerinde durduğu taşa dokunduğumda gayet ılık. Suyu da 28-29 derece civarlarında, ısıtıcısı mevcut. Bayram arefesi olduğu için açık elektrikçi bulamadım maalesef ampulleri alamadım bayramdan sonraya kaldı.
Söylediğiniz yemleri aldım. Eski yemden kış uykusundayken normalde günde bir kere 2 adet veriyordum, kış uykusuna yatmadan önce sabah akşam 3 er tane veriyordum. Şimdi bu yemlerden ne kadar vermem gerekiyor? Bu miktarlar neye göre ayarlanıyor?
Atakan petshop’a baktım ama bulamadım. Bugün başka marka kum aldım dört kilo. İyice yıkayıp öyle koymam söylendi. Vitaland pro 78’in farkının zaten yıkanmış bir kum olmasıymış sanırım, direkt kullanabiliyorsunuz onu ama bunları yıkamanız gerekiyor dediler.

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    1.8 MB · Görüntüleme: 2
  • image.jpg
    image.jpg
    1.9 MB · Görüntüleme: 2
Vitasand şöyle yıkanıp sterilize ediliyor ama tozu üstünde kalıyor. Biz ufak partiler halinde kimyasal değmemiş küçük leğende el yakmayan sıcaklıkta suda mıncıklayarak yıkıyoruz. Çıkan tozlu suyu döküp yeterince doldur boşalt yaparak yıkıyoruz.

Markasızlarda petrol artığına varana kadar herşey çıkıyor. Daha fazla uğraştırıyor.

Diğer yemleri ne marka?

Diğer yem ve gammarus markasızdı. Akvaryumcudan almıştım daha önce görsellerini eklemiştim. Sizin önerinizle bu yem ve gammarusu aldım. Günde kaç öğün kaç adet vermeliyim? Bir gün yem bir gün gammarus mu vermem gerekiyor?

Geri