Cvp: Kabuktaki beyaz kısımlar
Ayrıca 100 w olanı çok fazla ısı vereceğinden daha yukarıdan tutman gerekir, yaklaşık 30-40 cm gibi bir mesafe. Bende var ve exo terranın bu gücü kaldıran armatür setini kullanıyorum. Daha geniş alanıda ısıtmama gerektiği için büyük kuru alana taktım. Elektrik sarfiyatıda fazla olacağı için onu alma. Cem in dediği gibi bu mandallı lambalara uymadığı için satamıyorlar ve ellerindekini tüketmek için fiyatını uygun tutuyorlar.
Ayrıca dediğim gibi sadece uva olanları 10-12 saat yakarsın. Ancak uvb olanları 4-6 saat yakman gerekir. Bunu alacağın uvb lambaya ve mevsime göre sana öneririz. UVB olan lamba uva da içerdiği için ısıtma lambasının uva olmasına gerek olmaz. Normal soft 40-60 w sof ampul yeterli. Ayrıca o jbl ampulerden ben dahil çok kişi şikayet etti. 20-30 tl veriyorsun birkaç aya teli kopuyor. Her ay yada iki ayda bir o lambadan alacağına uvb+uva jbl ampulü alıp yanına ucuz ısıtma lambası kur senelik giderin çok daha az olur. Hemde nasılsa devit 3 ü bir süre sonra bırakıp uvb alman gerekecek.