Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuktaki beyaz kısımlar

Sprite

Gümüş 1 Üye
Arkadaşlar ben biliyorsunuzdur ki birkaç gün önce kaplumbağa aldım ve bugün farkettim ki kabuklarının dış taraflarında bi beyazlaşma var bu bir hastalık mı yoksa kireçlenme mi ?? Acil yardım lütfen çok korkuyorum ve resimelrini ekliyorum. Sadece bir resim ekleyebildim çok net değil ama yardımcı olursanız seviniirmlütfen acil lütfen

Bu da başka bir resimi

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    244.7 KB · Görüntüleme: 97
  • image.jpg
    image.jpg
    233.2 KB · Görüntüleme: 136
Cvp: Kabuk için yardım lütfen

dış kenarlardaki çerçeveyi diyorsan onlar boşta kaldığı için sarıya çalan bir renkte olur. küçükken biraz daha beyazdır. onun mantar veya kireçle alakası yoktur.

RE: Kabuk için yardım lütfen

Ha teşekkür ederim çok rahatladım abi ya reismde başka bi eskikleri felan gördüğün bi hastalık gösterisi felan var mı??

RE: Kabuk için yardım lütfen

Eski plakalarda renk kaybıda var, normal. Ben hayvanlarda genel olarak anormal bir durum görmedim. Maşallah diyorum.

Emre belirtmiş normal olduğunu :) Eski plakalar renklerini kaybeder şeffaflaşır yerine yenileri renkli olarak gelir. Bu büyüdüğünün kabuğunun geliştiğinin göstergesi. Büyüdükçe daha çok farkedeceksin.

Cvp: Kabuktaki beyaz kısımlar

Neslihan güzelce açıklamış. Plakaları canlı doku gibi düşün. Değişim esnasında alttan renkli plakalar gelirken üstteki eskiler canlılığını kaybeder ve rengi gider.

Sprite' Alıntı:
Ohhh rahatladım valla:) çok saolun

Zamanla hayvanın her özelliğini kesfediyorsun :)

Ama hayret ettim valla bazı kişiler kuru alan ile sorunlar yaşar ya çıkmaz diye bende geldikleri ilk gün çıktılar çok seviyorlar ama bu konuda bi sorum olacaktı

Her gün 8 saat kadar açık kalması gerekiyor ya uva lambası peki ben sabah okula giderken saat 6 gibi açıyorum saat 14-15 gibi kapatıyorum ama şöyle bir durum var benimkiler karanlığı gördükleri anda uyuyor yada lambayı bütün gün açık bıraksam full yatacaklar bu bi ne bileyim enfeksiyon felan mı yoksa normal bir durum mu çünkü getçekten bıraksam full yatacaklar ışık varken:)

Lambalar çeşidine göre güneşi ve ayı simüle ettiği için hayvanlar yanılıyor :)

Bu sebeple lambanın açık kalacağı saatleri biz uygun zamana göre ayarlıyoruz. Zamanlayıcı alabildin mi? Bu işini oldukça kolaylar. Hem gelince akşam olmadan kapatmanda iyi değil. Akşam 18:00 gibi kapatsan uygun olur. Hadi 17:00 yap. 8 saat uva diye bir oran olmazki. 10-12 saat yakabilirsin. Sende jbl neodim uva ısıtma lambası mı vardı? Bunun 100 w olanı mı var?

Yok abi şu anda normal masa lambası var kardeşim bozduğu için ama juenpetmarket de kaplumbağa kategorisinde sayfa 11 de JBL Reptil spot neodim lambası var 40W lık ve 100Wlık ve ikiside aynı fiyatda yani 100W lığı alsam bi zararı olur mu ki? Çünkü şaşırdım 100w lık ve 40w lığın aynı fiyatda olmasına

100 W olan lambaların kaldıramayacağı kadar yüksek enerji yakar bu da kabloları aşırı ısındırıp eritir ve kısa devre yapmasına neden olur. bunu satamadıkları için aynı fiyata düşürmüşler. alacağın 40 W veya 60 W olmalı. emrenin dediği gibi bir zamanlayıcı alırsan yakıp kapama derdin olmaz. kendi yanar kendi söner bu dertten kurtulursun. koçtaşta 6 tl'ye satılan zamanlayıcı var.

Yo parası o kadar önemli değil de ben ztn uğraşmayı seviyorum kaplumbağalarımla yani bi tuşu açık kapatmak benim için zor değil dert de değil:) bugün izledim ve şşaırdım ilk kez ayaklarını uzatıyorlardı:) ve yem attım oogway direk götürüyor ama shifu biraz uğraşıyor o arada da oogway ağzındaki yemi gördümü çaktırmadan yaklaşıp almaya çalışıyor o yüzden de yem verrirken ayrı köşelere alıyorum veledleri:) gerçi oogway dişi ama:)

En yakın zamanda tanıtacağım kapluşları:)

Ayrıca 100 w olanı çok fazla ısı vereceğinden daha yukarıdan tutman gerekir, yaklaşık 30-40 cm gibi bir mesafe. Bende var ve exo terranın bu gücü kaldıran armatür setini kullanıyorum. Daha geniş alanıda ısıtmama gerektiği için büyük kuru alana taktım. Elektrik sarfiyatıda fazla olacağı için onu alma. Cem in dediği gibi bu mandallı lambalara uymadığı için satamıyorlar ve ellerindekini tüketmek için fiyatını uygun tutuyorlar.

Ayrıca dediğim gibi sadece uva olanları 10-12 saat yakarsın. Ancak uvb olanları 4-6 saat yakman gerekir. Bunu alacağın uvb lambaya ve mevsime göre sana öneririz. UVB olan lamba uva da içerdiği için ısıtma lambasının uva olmasına gerek olmaz. Normal soft 40-60 w sof ampul yeterli. Ayrıca o jbl ampulerden ben dahil çok kişi şikayet etti. 20-30 tl veriyorsun birkaç aya teli kopuyor. Her ay yada iki ayda bir o lambadan alacağına uvb+uva jbl ampulü alıp yanına ucuz ısıtma lambası kur senelik giderin çok daha az olur. Hemde nasılsa devit 3 ü bir süre sonra bırakıp uvb alman gerekecek.

Geri