Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuktaki Beyaz Noktalar Ve Lekeler

aybars

Yeni Üye
Kaplumbaganın kabugunda beyaz noktalar ve beyaz lekeler var. Yem yönündeb hiç sıkıntısı yok 3 çeşit yem kullanıyorum(markaları aklımda değil ama kariders,kaplumbaga yemi,otçul ciklet yemi). Akvaryumu 50 cm, suyunu düzenli temizlerim, kuru alanı da iyi. Hiç sıkıntı yokken böyle bir şey olması garip açıkçası.

Kabuk fotoğrafları

Not: Veterinere götürme imkanım yok çünkü bulunduğum şehirde kaplumbağadan anlayan veteriner yok.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Kabuk jeli kullanıyor musun ?
Su şebeke suyu mu ?
Isıtma lambası mesafesi uygun mu ?
Akvaryumda başka canlı var mı ? Yada kabuğu tahriş edebilecek tırtıklı yada keskin kenarlı bir taş kaya vs. ? 2. Resimde kabuğun üst yan kenarında ısırık gibi iki tane kopukluk var.

Kabuğu ıslak diş fırçasına tuz döküp yavaşça deri ve gözlerine temas ettirmeden fırçalayıp akvaryumdaki su ile emsal sıcaklıkta olan su ile durulayacaksın.

Cvp: RE: Kabuktaki Beyaz Noktalar Ve Lekeler

cem' Alıntı:
Su şebeke suyu mu ?
Akvaryumda başka canlı var mı ? Yada kabuğu tahriş edebilecek tırtıklı yada keskin kenarlı bir taş kaya vs. ? 2. Resimde kabuğun üst yan kenarında ısırık gibi iki tane kopukluk var.

Kabuğu ıslak diş fırçasına tuz döküp yavaşça deri ve gözlerine temas ettirmeden fırçalayıp akvaryumdaki su ile emsal sıcaklıkta olan su ile durulayacaksın.

Akvaryumda tek yaşıyor kaplumbağam, herhangi bir jel veya ilaç kullanmadım, akvaryumda kabuğuna zarar verecek herhangi bir aksesuar yok. O ısırık gibi gözüken şey kabuğun üstünde su vardı lambaya yakınlaştırdım fotoğraf çekeyim diye o sırada parlamış. Bu arada acaba mantar falan mı var? Bu arada ısıtma lambası mesafesi uygun.

cem' Alıntı:
Su şebeke suyu mu ?

[font=Tahoma, Geneva, sans-serif]Akvaryumda tek yaşıyor kaplumbağam, herhangi bir jel veya ilaç kullanmadım, akvaryumda kabuğuna zarar verecek herhangi bir aksesuar yok. O ısırık gibi gözüken şey kabuğun üstünde su vardı lambaya yakınlaştırdım fotoğraf çekeyim diye o sırada parlamış. Bu arada acaba mantar falan mı var? Bu arada ısıtma lambası mesafesi uygun.[/font]

Bu fırçalamayı yaptıktan sonra kabuğu kurutup bir daha resim atabilir misin bir daha bakayım. Kireç kalıntısı var. Bir iki noktadan emin olamadım. Flaş mantar gibi göstermiş olabilir. Şimdi hayvanı rahatsız etmeyelim. Yarın yemlemeden 1 saat kadar sonra hazmetme safhasında mayışır daha sakin durur.

Kabuktaki o iki şekil büyük kaplumbağa ısırması gibiydi. Saldırdıklarında kabukları yumuşak olduğu için koparıyorlar. Neyse göz aldanmasıymış iyi o zaman

cem' Alıntı:
Bu fırçalamayı yaptıktan sonra kabuğu kurutup bir daha resim atabilir misin bir daha bakayım. Kireç kalıntısı var. Bir iki noktadan emin olamadım. Flaş mantar gibi göstermiş olabilir. Şimdi hayvanı rahatsız etmeyelim. Yarın yemlemeden 1 saat kadar sonra hazmetme safhasında mayışır daha sakin durur.

Kabuktaki o iki şekil büyük kaplumbağa ısırması gibiydi. Saldırdıklarında kabukları yumuşak olduğu için koparıyorlar. Neyse göz aldanmasıymış iyi o zaman

Doğal kaya tuzu vardı evde onu ayrı bir suda eritip peçeteye sürdüm oradan da kaplumbağanın kabuğuna uyguladım. Şimdi suyunu da değiştirdim. Yarın yemledikten sonra tekrar fotoğraf çeker atarım. Yardımınız için teşekkürler.

Bir tane orta sertlikte ucuz bir diş fırçası al. Tuz kadar o yüzeye uygulama da önemli fırça ile çıkma daha kolay olur.

Cvp: Kabuktaki Beyaz Noktalar Ve Lekeler

Şimdi yem attıktan sonra kabuğunun kurumasını bekleyip fotoğrafını çektim.

https://i.hizliresim.com/7DBBpN.jpg

Evet mantarmış. Bunlar tırnakla kazınıyor mu ? Çıkmıyor ise plaka içine işlemiştir. O halde plaka atma zamanına kadar çıkmaz. Onun içinde daha çok zaman var. Tek çare ısıtma lambası altında durarak sıcaklık etkisi ile kurumasını sağlamaktır. Leke kalır plaka atıldığı zaman çıkar.

cem' Alıntı:
Evet mantarmış. Bunlar tırnakla kazınıyor mu ? Çıkmıyor ise plaka içine işlemiştir. O halde plaka atma zamanına kadar çıkmaz. Onun içinde daha çok zaman var. Tek çare ısıtma lambası altında durarak sıcaklık etkisi ile kurumasını sağlamaktır. Leke kalır plaka atıldığı zaman çıkar.

Tırnağımla kazımaya çalıştım çıkmadı. Acaba bunun çözümü nedir tam olarak? Tuzlu suyu düzenli uygularsam sonuç elde edebilir miyim?

Yarın birkez daha sofra tuzunu ıslatılmış diş fırçasına döküp fırçalama yap çıkmazsa plaka altındadır. Dediğim gibi plaka açılınca gider.

cem' Alıntı:
Yarın birkez daha sofra tuzunu ıslatılmış diş fırçasına döküp fırçalama yap çıkmazsa plaka altındadır. Dediğim gibi plaka açılınca gider.

Düzenli olarak yaparsam eğer başka bir tedavi uygulamama gerek kalır mı? Kaplumbağalarda mantar hastalığı ciddi bir şey midir? Peki ya mantar ilerlerse ne yapmam gerekiyor 1-2 hafta önce daha az beyazlık vardı artmış gibi geldi de.

Sadece birkez fırçalama yapacaksın. Mantar herşeyden önce bulaşıcıdır. Deriyi kabuğu tahriş eder. İyi steril edilmeyen ürünler yoluyla bulaşır.

İlerlememesi ve önüne geçmek için kuru alanda ısıtma lambası kullanacaksın. 32 derece ısı verecek. Kabuk kuruyunca yaşayamaz. Mantar nem ve su ister. Yosun da.

Anasayfa aydınlatma bölümü öne çıkan konularda detaylı bilgi mevcut. Lamba kıskaçlı yada deveboynu lamba olabilir. Kaldıracağı güce göre 40-60 watt armut ampul kullanacaksın.

cem' Alıntı:
Sadece birkez fırçalama yapacaksın. Mantar herşeyden önce bulaşıcıdır. Deriyi kabuğu tahriş eder. İyi steril edilmeyen ürünler yoluyla bulaşır.  

İlerlememesi ve önüne geçmek için kuru alanda ısıtma lambası kullanacaksın. 32 derece ısı verecek. Kabuk kuruyunca yaşayamaz. Mantar nem ve su ister. Yosun da.

Anasayfa aydınlatma bölümü öne çıkan konularda detaylı bilgi mevcut. Lamba kıskaçlı yada deveboynu lamba olabilir. Kaldıracağı güce göre 40-60 watt armut ampul kullanacaksın.

3. kez kabuğuna tuzlu su uyguladım. Sanki hastalığında ilerleme var gibi geldi bana. Kabuk değişimi yaklaştı plakalar biraz ayrılmışlar gibi. Sizce devamında ne yapmalıyım?

Daha plakaların çıkmasına çok var. 7-8 cm kabuk boyu civarı başlar. Fırçalamaya rağmen çıkmıyor ise içerdedir. Tek yapacağın hayvanın ısıtma lambası altında durması. Kabuk kurudukça önüne geçersin.

cem' Alıntı:
Daha plakaların çıkmasına çok var. 7-8 cm kabuk boyu civarı başlar. Fırçalamaya rağmen çıkmıyor ise içerdedir. Tek yapacağın hayvanın ısıtma lambası altında durması. Kabuk kurudukça önüne geçersin.

Hocam birkaç yerde okumuştum da mantar hastalığında metilen mavisi önerenler olmuş. Sizce kullanmalı mıyım?

Hocam birde bu mantar sürekli yayılırsa ne yapmalıyım? Yani 7-8 cm kabuk boyuna ulaşması epey zaman alacak ve bu süre zarfında mantar kabuk altında yayılacak. Daha önce benim gibi yavru kaplumbağada mantar hastalığı görüp de kurtaran oldu mu? Olduysa nasıl kurtardılar hayvanı. Birde okuduğum kadarıyla mantar hastalığı insana da bulaşabiliyormuş buna karşı nasıl bir önlem almalıyım?

Bu gün yine tuzlu su uyguladım ve yeni fotoğraflar çektim. İkinci fotoğrafta gözünün üstünde beyazlıklar var bunlar da mı mantar hocam?

Bu gün yine tuzlu su uyguladım ve yeni fotoğraflar çektim. İkinci fotoğrafta gözünün üstünde beyazlıklar var bunlar da mı mantar hocam?

Metilen mavisi dış filtre olmayan sistemlerde biolojik oluşumları yok etmek için kullanılır. Deep fix dezopur, bio-ichthyo yada contra-ichthyo alabilirsin. Su miktarı ne kadar ona göre miktarı yazayım.

Bir de devir damla al eczaneden. Günde bir damla damlatıp yaydıktan sonra 10 dakika kadar kuru yerde beklet. Sonra kalanı peçete ile silip akvaryuma koyarsın. 2 günde bir yap. 5 kez uygula sonra bırak. Bu boy hayvanlar için kullanmıyoruz emilim yoluyla fazla gelebilir.

Bu boyda plaka içine işlemiş hayvan yok. Metilen ile dış etken kaybolur. İçi için kabuk kurumalı.

Akvaryum ile ilgili her işlemde ellerini bol sabunla yıka. Tercihen activex yada protex anti bakteriyel sabun ile velakin sürekli kullanım cilde iyi gelmiyor.

Tuzlu su değil ıslak diş fırçasına sofra tuzu döküp yavaşça fazla bastırmadan fırçalıyacaksın.

Baştakiler eski deri kalıntısına daha fazla benziyor. Suya girdiğinde kayboluyor ise kireç kalıntısıdır.

Bu mantar türü bulaşıcı, kahverengi mantar gibi hasar vermez.

cem' Alıntı:
Metilen mavisi dış filtre olmayan sistemlerde biolojik oluşumları yok etmek için kullanılır. Deep fix dezopur, bio-ichthyo yada contra-ichthyo alabilirsin. Su miktarı ne kadar ona göre miktarı yazayım.

Bir de devir damla al eczaneden. Günde bir damla damlatıp yaydıktan sonra 10 dakika kadar kuru yerde beklet. Sonra kalanı peçete ile silip akvaryuma koyarsın. 2 günde bir yap. 5 kez uygula sonra bırak. Bu boy hayvanlar için kullanmıyoruz emilim yoluyla fazla gelebilir.

Bu boyda plaka içine işlemiş hayvan yok. Metilen ile dış etken kaybolur. İçi için kabuk kurumalı.

Akvaryum ile ilgili her işlemde ellerini bol sabunla yıka. Tercihen activex yada protex anti bakteriyel sabun ile velakin sürekli kullanım cilde iyi gelmiyor.

Tuzlu su değil ıslak diş fırçasına sofra tuzu döküp yavaşça fazla bastırmadan fırçalıyacaksın.

Baştakiler eski deri kalıntısına daha fazla benziyor. Suya girdiğinde kayboluyor ise kireç kalıntısıdır.

Bu mantar türü bulaşıcı, kahverengi mantar gibi hasar vermez.

Hocam dediklerinizden anladığım kadarıyla 7-8 CM olana kadar kabuğundaki mantar tam olarak geçmeyecek. Ben şimdi metilen mavisi+düzenli olarak kabuğunu ıslak diş fırçasına tuz döküp fırçalamaya devam edicem.

Hocam birde şu konumu siler misiniz başlığı ve konu içeriğini de sildikten sonra link aşağıda.

Konuyu sildim. Fırçalama yüzeydeki oluşumlar için. Sadece plaka içinde kaldığı vakit fırçalamayı bırakabilirsin. Hayvan strese girmesin. Hoşlandıkları birşey değil.

Metileni suya damlatacaksın. Kaç litre su var. Fazla doz verip hayvanı sarhoş etme ona göre damlatacağın miktarı yazayım.

cem' Alıntı:
Konuyu sildim. Fırçalama yüzeydeki oluşumlar için. Sadece plaka içinde kaldığı vakit fırçalamayı bırakabilirsin. Hayvan strese girmesin. Hoşlandıkları birşey değil.

Metileni suya damlatacaksın. Kaç litre su var. Fazla doz verip hayvanı sarhoş etme ona göre damlatacağın miktarı yazayım.

Hocam 35 litrelik bir akvaryumda bakıyorum. Akvaryumun 3'de 1'i su dolu. Bu arada galiba mantar hastalığında plakaları atana kadar elimden bir şey gelmiyor. Şuan kabuk dışında değil mantarlar plakanın içinde açıkçası çok canımı sıktı bu mantar mevzusu...

Su az 2 günde bir, bir damla damlat. Çok damlatırsan suyun bir kısmını alıp temiz su ilavesi yapar inceltirsin. Koyu mavi olmasın.

Hayvanın haftada bir resmini atarsın duruma bakarız. Isıtma lambası günde 12 saat yanacak. Hayvan ara ara iner çıkar.

Geri