Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuktaki beyazlama sorunu

Alarice

Yeni Üye
Merhabalar,kaplumbagamla tüm ekipmanlarimiz tam.yaklasik bir buçuk senedir beraberiz ve son iki haftadır kabugu bu hali aldı kafayı yiyeceğim ya neden boyle oldu anlayamıyorum,istahimizda vs.hic bir sorunumuz yok cokta hareketliyiz ama kabuguu?ufak bir yerde yasadagimdan ötürü kamplumbagalarla ilgilenen bir veteriner bulma gibi bir durumda söz konusu degil,size danisiyorum arkadaslar nedendir bu durum,nasil tedavi olur...on kabugunda resmini koyuyorum bir sorun gorecekmisiniz diye.. sirt. kabugunun orta kismi islak oldugu icin o sekilde gorunuyor,kuruncaysa gordugunuz gibi kenarlarindaki gorunumu aliyor....

Ekli dosyalar

• IMAG0040-1.jpg
    IMAG0040-1.jpg
    217.3 KB · Görüntüleme: 164
  • IMAG0042-1.jpg
    IMAG0042-1.jpg
    327.6 KB · Görüntüleme: 120
RE: Su kabuga bir bakin yalvaririm ya

Yenii kumm aldiysan o yuzden olmus olabilirr . Kumm var sankii

Cvp: Su kabuga bir bakin yalvaririm ya

mailto:/forum/Konu-kabukta-beyazlama-kirec-mi-mantar-mi.html

bu konudaki resimdeki gibi dicem ama arada fark var , kabuk değişimi mi yapıyor acaba merak ettim ben de.

RE: Su kabuga bir bakin yalvaririm ya

Musluk suyu kullanıyorsunuz sanırım. Yoğun kireç var gördüğüm kadarıyla. Alt kabukta sorun yok. Hazır damacana sulardan alın.

Ayrıca akvaryum içerisinde dekor olarak neler var? Sanki hafif bir kahverengilikte var. Yani salınım yapacak ürünleri dikkate almalı. Bize akvaryumun içindekileride belirtin.

Ayrıca eski plakalar duruyor. Bunlarla beraber daha çabuk kurtulmak için kabuğa devit uygulaması yapılırsa iyi olur. Ama aynı su kullanılmaya devam edilirse değişen bir şey olmaz.

Birde kabuk jeli gibi zararlı ürünler kullanmıyorsunuz değil mi?

Cvp: Su kabuga bir bakin yalvaririm ya

kabuk kireç olmuş. bir süre şebeke suyunu bırakıp pH değeri 7.0'a yakın damacana su kullan. mango kökü al. hayvan sırtını sürtüp plakaları daha kolay atsın. ısıtıcı lambada üst plakaları kurutarak atmasını kolaylaştıracaktır. bir defaya mahsus olarak kabuğuna ıslak diş fırçasına karbonat döküp fırçala deri ve baş boyun bölgesine temas ettirme. sonra akvaryum suyu ile iyice durulayıp akvaryuma koy. bir anda su değişimi olmaz. bundan sonraki kısmi değişimlerde damacana içme suyu ekleyerek şebeke suyu oranını azalt. dış filtren olsa carbon filtre malzemesi bu işi çözerdi. mangoyu ihmal etme plaka ayrılması başlamış üstteki kireçli plakayı atınca alttaki temiz plaka ortaya çıkacaktır.

Cvp: Kabuktaki beyazlama sorunu

geçmiş olsun umarım düzelır en yakın zamanda

Mango kokunu nereden aliyrsunuz ben kac yere sordumm petshoplarda bulamadimm

bazı petshoplarda var. görerek almak faydalı ama bulamazsan netten bunun şeklinde ve boyunda alabilirsin.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=5480&ad=mango-koku-15-25-cm&kat=0

Euqenie kapıda ödeme seçeneği ile almak istiyorsan mango kökünü www.akvaryem.com dan almanızı tavsiye ederim güvenilir dir ve 8tl den başlayan fiyatlar var mango köklerinde tabikide başka köklerde var ama ben size yinede mango köünü öneririm

Bugunn avmden bulldumm alldim bi tane de bambu alldim forumu okudum da :) her sey icin saolunn kaplumbagalarimm icinn harika bi ortamm yapabildim bu forum ve sizLer sayesinde:) mango kokunu kaynatcam yemizlicem güzelce akvaryuma koycam. Yalniz bugun petshoptaki kaplumbagalr cok koru haldeydi hepsi yawru ve inanin icinde su yok bi legene koymuss adamla tartistim baya yapabilcegimiz birseyler olmalı gunah onlara

Malesef pet shopların durumu bu. Yaptırımlar artıyor, düzenlemeler geliyor. Gelişmeler var ama şu an için kedi ve köpekler konusunda bu işlemler yapılıyor. Ama en azından denetlemeler arttı. Birde şu kaplumbağaların durumuna el atsalar iyi olacak. Aslında resmi yerlere bu konularda yardımcı olmak yada talepte bulunmak gerekebilir.

Geri