Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuktaki Beyazlaşma

Creadle

Yeni Üye
Katılım
21 Ocak 2010
Mesajlar
3
Herkese merhaba.Forumunuza yeni üye oldum. Benim sorunum benim kaplumbagalardan birinin kabugunda beyazlıklar oluşmaya başladı.Birkaç kişiye danıştım Ballistol kullanmamı önerdiler.Kuruduktan sonra beyaz yerlere sürüyorum.Tam olarak sorunu ne yardım edebilirmisinz.

Birde arkadasımın kaplumbagası suyun altında duramıyormuş.Bir sorunu varmıdır acaba.
 

Ekli dosyalar

  • Fotoğraf0046.jpg
    118 KB · Görüntüleme: 139
  • Fotoğraf0052.jpg
    86.1 KB · Görüntüleme: 139
RE: Yardım!!

yumusak ve pis kokuyorsa büyük ihtimalle mantardır.
Site içersinde arama yapsaydınız sorununuza çözüm bulmuş olabilirdiniz.
Ayrıca kurallarımızda ''yardım,acil'' gibi konu adının yasak oldugu belirtilmiştir.

Mantar hastalığı:
mailto:/forum/kaplumbagalarda-mantar-hastaligi-t-113.html
 
RE: Yardım!!

Forumu dolaştim yanlız mantar oldugu zannetmiyorum yumusak degil ve piste kokmuyor.Bunla ilgili bi konu bulamayınca açmak istedim.kaplumbagam cok hareketli ve ne werirsem yiyebilir.üstündeki beyazlıklıklar neden oluşuyor ama bilemiyorum.
ayrıca konu başlıgı için kusura bakmayın :)
 
taş kaya yapay bitki gibi kabuğunu sürtebileceği sert cisimler varsa kabuk zedelenmiş olabilir..
 
ustune cıkabilecegi bir taş var yanlız bu beyazlık buyuyo.ilk başlarda küçüktü, bitaneydi ama şimdi iki tane oldular.
 
Ayriyetten kabuk temizliği yaptınızmı?Kaplumbağanız daha küçük gibi bazen büyürkende oluyor ama bu ona benzemiyor.Büyürken çoğunlukla kabuk kenarları beyaz olur ama bu mantara benziyor.Suyunuz temizse ekipmanlarınız varsa bakımsızlıktan olmamıştır sanıyorum.Siz kaplumbağanızı sıcak tutmaya çalışın kabuğunu haftada 1-2 kez temizleyin bununla ilgili forumdan bilgi edinebilirsiniz.
 
Bana da büyük olasılıkla mantarmış gibi geldi. Giderek büyümesi özellikle bu ihtimali güçlendiriyor. Contra-ıcyhto isimli dezenfektanı alarak 3 gün kullanın içinde nasıl kullanmanız gerektiği yazıyor. Akvaryum suyuna damlatacaksınız. İlk gün her 10 litre su için 2 damla, 2. ve 3. günlerde her 10 litre su için 1 damla damlatmanız yeterli. Durum yine düzelmezse antibakteriyel bir pomad ve yara iyileşmesini kolaylaştıran bir merhem alarak onları kullanın kabuk için. Antibakteriyel pomad olarak heksa isimli merhemi, iyileşme içinse bepanthene kremi kullanabilirsiniz eczanelerden alarak. Kabuğa önce antibakteriyel merhemi sürüp biraz bekletin sonra da bepanthene sürün bir pamuk yardımıyla iyice yedirin yavaşça ve bir süre kuru bir yerde bekletin ki ilaç iyice emilsin. Bu tedaviye en az 5-7 gün devam edin faydasını göreceksiniz. Geçmiş olsun.
 
Geri
Üst