Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuktaki geçmeyen beyazlık

okkes1

Yeni Üye
Katılım
18 Mar 2018
Mesajlar
2
Merhaba,

Ökkeş'imin kabuğunda bir süredir geçmeyen büyük bir beyaz leke var. Kabuk tutmuş gibi. İlk zamanlar büyüdüğü için kabuk değiştirdiğini düşündüm ancak leke hiç bir şekilde geçmedi. Hareketlerinde herhangi bir durgunluk yada huzursuzluk sezmiyorum. Özellikle sabahları yem yiyeceği zamanlar kaplumbağadan çok timsah gibi :D  . Bu beyaz leke hakkında ne yapabilirim? Veterinere gitmemiz gerekir mi? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim..
 

Ekli dosyalar

  • Image-1 (1).jpg
    Image-1 (1).jpg
    138 KB · Görüntüleme: 145
Cvp: Kabuktaki geçmeyen beyazlık

Hayır zararlı olduğunu okuduğum için kullanmıyorum.
 
Oluşum plaka altında ve muhtemel mantar. Hayvan yeterince büyük, kabuğu sertleşmiş. Önce ıslak diş fırçasına tuz döküp o bölgeyi bastırarak ovala. Fırçanın kılları plaka kenarına takılırsa atar. Eğer olmaz ise Bu sefer ağzı düz cımbızın bir ucunu plakanın yanından ittirerek arala, yavaşça içine ite ite kanırtıp çıkar. Hatta bir altındaki geniş matlaşmış olan plakayı dene.

Çıkardıktan ıslak diş fırçasına tuz döküp iyice ovala ve duruladıktan sonra kurutup, önce o bölgeye baticon sür, 5 dakika bekle peçete ile silip, eczaneden devit damla alıp kabuğa sür ve 5-10 dakika kuru yerde bekletip kalanı havlu peçete ile silip akvaryuma koyarsın.

Isıtma lamban var değil mi ? Bu gerekli mantar ve yosun gibi biolojik oluşumlar nemli ortamda yaşar. Isıtma lambası kabuğu kuruttuğu için bunlar kabukta yaşayacak ortam bulamaz. Ayrıca verdiği ısı üstteki plakaları kuruma yoluyla gerip açılmasını sağlar. Hayvan mango yada mopani köküne sürtünerek bunları atar.

Bu işlemlerden sonra antibakteriyel sabun ile yoksa normal sabun ile ellerini bolca sabunla mantar bulaşıcıdır.

Kabuk temizlendikten sonra akvaryum suyunu tamamen yenile. Mantar plaka içi izole kalmış ama akvaryumda da olabilir. İçindeki ekipmanı herşeyi camda dahil fırçala. Akvaryuma ait bulaşık süngeri de kullan. Sonra bunlarla birlikte filtre süngerini de sıcak su ile yıka.

Metilen mavisi al. Akvaryumda kaç litre su var ? Ona göre damlatacağın miktarı yazayım
 
Geri
Üst