Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kabuktaki geçmeyen beyazlıklar

mcandek

Yeni Üye
Katılım
25 Ara 2013
Mesajlar
8
2 yıldır bende olan kaplumbağam askerliğim sırasında ailem baktı, geri geldiğimde kabuğundaki beyazlıklar dikkatimi çekti. UV a-b, kuru alanı, silis kumu, mango köküm mevcuttur. Devit uygulaması yaptım ama azalma görmedim ve yaklaşık 3-4 aydır azalma olmadı. Yapabilceğim başka bir uygulama varmı acaba. Çeşme suyu kullanıyorum acaba kireçlı olduğu için olabilirmi. 100 lt lik akvaryumum var suyun kireç oranını nasıl düşürebilirim peki. Resimleri flaşlı ve flaşsız çektim umarım yardımcı olur. Şimdiden teşekkür ederim.

[url=mailto:/94D3Er][img]mailto:/94D3Er.jpg[/url]*
[url=mailto:/qYJaRQ][img]mailto:/qYJaRQ.jpg[/url]*
[url=mailto:/QAp0WG][img]mailto:/QAp0WG.jpg[/url]*
[url=mailto:/b5LaY0][img]mailto:/b5LaY0.jpg[/url]*
 
Cvp: kabuktaki geçmeyen beyazlıklar

Kaplumbağada plaka birikimi mevcut.Devit kullanımına devam edilebilir.
Kaplumbağa kuru alandayken açılan plakalar arasında kalan suyun buharlaşması ile kireç kalıntısı kalır.Genel olarak kaplumbağa tekrar suya girdiğinde açılan plakalar arasında su dolacağından tekrar suda çözünme imkanı vardır ancak bu olay gerçekleşmeyebilir de ki buna neden olan da atılmak üzere olan plaka ile alttan gelen plakanın birbirine çok yakın olmasıdır.


Suyun kireç oranını sertliği kullanılan şebeke suyundan daha az olan içme suyu kullanılarak düşürülebilir.Bunun için şebeke suyunun sertliği test kitleri ile ölçülmeli.Şebeke suyunda klor da katıldığı için kısmi su değişimleri sırasında su düzenleyici kullanılmalı ya da su dinlendirilmelidir.Su düzenleyicinin avantajı dinlendirme sırasında buharlaşmayan ağır metalleri de absorbe etmesidir.
 
Cvp: kabuktaki geçmeyen beyazlıklar

ya içme suyu takviyesi yapıp kireç oranını azalt ya da filtre uygun veya dış filtre varsa carbon filtre kullan.

fluvalin zeo-carbon filtre malzemesini kullandım gayet başarılı ürün.
https://www.google.com.tr/webhp?sourceid=chrome-instant&rlz=1C1GTPM_enTR567TR567&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=fluval%20zeo%20carb%201200g
 
Cvp: kabuktaki geçmeyen beyazlıklar

benim dişsizdede var bunun gibi ama üst kabukda kuyruun oldu yerde 2 küçük kabukun üstünde suya girdimi çok belli oluyor?ne yapmam lazım benimde ?
 
Geri
Üst