Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuktaki geçmeyen beyazlıklar..

errhan

Gümüş 5 Üye
Katılım
29 Kas 2008
Mesajlar
126
arkadaşlar ben bir sene önce akvaryum aldım ve kaplumbağalarımı odur budur akvaryumda beslıyorum.. akvaryuma geçtikten 1-2 ay sonra kabuklarında beyazlaşmalar oldu ve bu giderek arttı.. güneşe koydum uv lamba aldım hiçbişey farketmedi.. en son veterinere götürdüm bana yapma bi ilaç yazdı eczanede yaptırdım böyle mürekkep gibi bişey. kuru alana alıp kabuklarına sürüyorum masmavi oluo kabukları o şekilde 1-2 saat bekletiorum ve suya koyuyorum tekrar. fakat o beyazlaşmaların olduğu yerler masmavi kalıo dier yerler normale dönüyo.. veteriner mantar dedi bu ilacı kullan düzelir dedi 2 aydır düzenli olarak kullanıorum ama halaa düzelmedi.. özellikle kuru alana çıktıkları zaman çok belli oluyo bu beyazlıklar. sanki kireç gibi.. sularınıda 2 hafta kadar bekletip o şekilde koyuyorum akvaryuma.. internette gördüğüm kaplumbağaların kabukları çok güzel hatta yakın çevremdekılerın plastık kapta baktığı kaplumbağaların kabukları bıle çok güzel ama ben kaplumbağalarıma en ıyı ortamı sağlamama rağmen yinede çok kötü bi kabuk görüntüsü var. artık ne yapıcam bilmiyorum bi fikri olan varsa lütfen soylesin...

Türkçeye özen / furkan54ozan
Başlık içeriğe uygun şekilde düzenlendi.
 

Ekli dosyalar

  • SSCN0228.jpg
    113.8 KB · Görüntüleme: 128
  • SSCN0229.jpg
    118.6 KB · Görüntüleme: 122
RE: sinirrr oluyorum!!!

Kabukta kireçlenme de olabilir. Eğer mantarsa eczaneden aldığınız o ilacı sularına 3 gün boyunca damlatarak kullanın. Akvaryumdaki her 10 litre su için ilk gün 2şer damla, 2. ve 3. gün her 10 litre su için bir damla damlatın. Mantar değilse muhtemelen kabukta mineral birikmesi var demektir. Haftada bir kez kabuklarını ılık su altında eski yumuşak bir diş fırçası ile hafifçe fırçalayın ve imkanınız varsa su düzenleyicisi kullanın su değişimlerinde. Sera aquatanı tavsiye ederim, bekletsenizde sularınız fazla kireçliyse o yüzden de oluyor olabilir su düzenleyicileri bunu önler. Fotoğraf ekleyebilirseniz daha iyi yardımcı olabiliriz mantar olsa ve geçmese 2 ay gibi bir sürede ilerleyip bayağ bir sıkıntı oluştururdu kaplumbağanızda diye düşünüyorum.
 
RE: sinirrr oluyorum!!!

aragorn resim ekledim lütfen bi bakıp yorum yaparmısın.. o görülen mavilikler ilaçtan sonra oldu kabuğuna yapıştı yavaş yavaş 2 günde bir fırçalıyorum çıkmaya başladı ama bole kabuk görmedım ben bugune kadar ınternette.. iştahları yerınde gayet hareketlıler herşeylerı normal bitek kabuklarında sorun var ne yapıcam bılemıyorum..

Türkçeye özen gösterin / furkan54ozan
 
RE: sinirrr oluyorum!!!

İlacın boyamasından dolayı kabuk net görülmüyor, kullandığınız ilaç yani metilen mavisi ya da piyasadaki adıyla contra-ıcyhto yu direkt kabuğa uygulayın diye bir bilgi şimdiye kadar hiç duymamıştım, oldukça yoğun bir madde olduğu için akvaryum suyuna bile bir iki damla katılması yeterli. Veteriner kaplumbağalar konusunda bilgili mi bilemiyorum ama bence ilacı sularına damlatın önceki mesajımda da dediğim gibi ve kabuğa sürmeyin. İlacın boyamadığı yerler sağlıklı görünüyor, kabukta yumuşama yoksa, beyazlıklar pamuksu yapıda değilse ve kokmuyorsa mantar olmama ihtimali yüksek. Veterineriniz mantar olduğundan eminmiş sanırım, ancak kabuğun ilaç uygulamadan önceki halini de görebilsek daha kesin bir şey diyebilirdik. Beyazlıklar özellikle kabuk aralarında mıydı yoksa kabuğun çeşitli yerlerine yayılmış olarak var mıydı, suda pek belli olmayıp kabuk kuruduğunda mı belli oluyordu yoksa su içinde de bellimiydi?
 
RE: sinirrr oluyorum!!!

su içinde çok az belli oluyordu fakat su dışına çıkarttığımda kurudu anda kabuklar nerdeyse beyaza dönüşüyordu özelliklede o ilacın maviliğini hemen yerler.. kabuk araları değil yüzeysel olarak her taraf aynıydı.. koku veya yumuşama gibi bi sorun yok. veterinerede tam olarak güvenemiyorum çükü trabzonda kaplumbağa besleyen ve bu konuda araştıma yapan çok az insan olduğu için veterinerlerinde bu konuda yeteri kadr bilgi sahibi olduğunu sanmıyorum. ama ilacı sürdüğüme pişman oldum daha sürmiyeceğim.. birde sitede birşey okudum kaya tuzu ile yıkamak iyi geliyormuş.. bu konda bir bilginiz varsa nasıl uygulamam gerektiğini bana söylermisinz?

Türkçe mesaj yazın / furkan54ozan
 
RE: sinirrr oluyorum!!!

Tuzla yıkamayı pek tavsiye etmem kaplumbağanızın gözüne kaçtığında ciddi acı verecektir tuz. Yıkama sırasında zaten rahat durmadıklarını da düşünürseniz böyle bir sorun muhtemelen gerçekleşir. Ilık su ile düzenli fırçalayıp dinlenmiş su kullanın hatta o da yetersiz geliyorsa yani sularınız çok klorluysa su düzenleyicisi kullanın. O ilacı da her su değişiminde bir iki damla akvaryuma damlatın. Kaya tuzunu deneyen ve başarılı olan arkadaşlar varsa paylaşabilir ama şahsen pek tavsiye etmem.
 
RE: sinirrr oluyorum!!!

su düzenleyicisi ne oluyor ilk defa duydum oyle bişey..

Türkçeye özen / furkan54ozan
 
RE: sinirrr oluyorum!!!

Eğer musluk suyu kullanıyorsanız ve suyu dinlendirseniz de sudaki klor yine sorun oluyorsa su düzenleyicisi kullanarak sudaki ağır metalleri ve kloru ortadan kaldırırsınız. Sera aquatan en tanınmış olanıdır. ''Sera aquatan ağır metalleri hızla ayrıştırır, suyu temizler ve çözülmüş tuz ile klorun etkilerini yok eder'' seranın kendi sitesinde bu ürün için kullandığı kısa tanımı da bu. Yani suyu canlılarınızın daha rahat ve sorunsuz yaşayabileceği bir hale getirir. Fiyatı 10-20 tl arasında değişiyordu en son gördüğümde, uzun süre kullanırsınız zaten bir kere aldığınızda.
 
RE: sinirrr oluyorum!!!

aragorn çok sağol zaman ayrıp bilgilendirdiğin için.. inş. kapluşlar düzelirse hemen paylaşıcam sitede..
 
RE: sinirrr oluyorum!!!

Rica ederim, geçmiş olsun umarım geçer problem yakında.
 
Geri
Üst