Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kabuktaki plaka kalınlaşması

asi kız

Bordo Bereli
iyi gunler benim en buyuk dişi kaplumbagamın kabukları iyice kalınlaştı plakalar iyice kabuga dönüştü atamıyor ne yapmamız lazım bu ayın sonunda nasipse akvaryumu buyutucem ozmana atarmı eski kabuklarını?

Diş fırçasını ıslatıp kabukları üstünde biraz baskı yaparak dolaştır. Açık kenarlardan takılıp plakalar çıkar. Açılıpta parça parça kırılan olursa oradan bir daha geç onlarda çıkar. Yalnız baş ve derisine gelmesin.

Cvp: kabuktaki plaka kalınlaşması

Abi o plakalar çıkmıyor kabuk olmuş o plakalar

Bazı hayvanlarda geç çıkar. Devit sürme işi hızlandırır ama bu havada dışarda bekletmek olmaz. Mango kökü de al.

cem' Alıntı:
Bazı hayvanlarda geç çıkar. Devit sürme işi hızlandırır ama bu havada dışarda bekletmek olmaz. Mango kökü de al.

Abi DEVİT var yeni aldım mango kökünde ilk fırsatta alicam ama aldiğim zamanatarlarmı kabuklarını?zamanla?

Kabuk atmaları yapılarına bağlı bazılarında plakalar kalın olur. Bunlar sürtünürken tek parça halinde çıkar. Bazılarında ince olur. Parça parça kırılarak atılır. Devit yanında kalsiyum ve A vitamini takviyeleri de işi hızlandırır ama A vitamini daha çok deri döküntüsüne neden olur. Bu da suyu sürekli kirlettiği için illet eder.

Mineral yemden haftada bir veya carnivor yem varsa haftada iki defa verirsin. Bu gerekli mineral vitamin ve kalsiyum ihtiyacını karşılar. Marulda da kalsiyum vardır.

Çıkmadı diye sorun etme. Bazılarında geç çıkar ama çıktı mı peşi sıra diğerleri de gelir. Sen uygun ölçü ve dengeli ağırlığı olan mangoyu al. Kullanmayı öğrensin tabandan sürekli plaka temizlemeye başlarsın.

Hayvana sıkıntısı kaşınmaya bağlı huzursuzluk ama mango ile kaşınırken ki izleme de ayrı bir zevk. Ben bazen mangonun altına kafalarını soktuklarında elimi suya sokup sırtlarını kaşıyorum anlamıyorlar. Çoğusu görse kaçmaya çalışır. Ufak bir kısmı kaşımaya müsade ediyor. Bendekilerden birisi böyle elimi suya sokunca kendi kaşıyım diye geliyor. Bunu dene istersen ilk başta korkup ağzında hava çıkarabilir ama zamanla buna alışabilir. Yalnız uzun süre yapma nefes almak için yukarı çıksın. Alışınca kendisi popoyu sağa sola sallıyor. Tabi bu hayvana bağlı bu güveni sağlarsan olur yoksa sevmezse hiç yaptırmaz.

Abi marul kıvırcık sürekli yiyorlarbayılıyorlar sera carnivor,sera raffy p,JBL agil var.ve kuru alanda kasitiyor benim kiler birde popoyu yukarı kaldırıp sallıyor keretalar?kabuklarini atamamalarina rağmen büyüyor kar abi

Abi birde yeni filtre aldım onun altına girip kasiniyorlar sonradan cozdum olayı filtrenin eğik duruşunu

Abi kabukları kalınlaştı ama dikkatli bakildimi alttaki kabuk yorumluyor resmen
En kucugumun kabuklarında aynı 7cm oldu bu arada boyu DEVİT uygulaması yapımı onada?

Abi kabukları kalınlaştı ama dikkatli bakildimi alttaki kabuk yorumluyor resmen
En kucugumun kabuklarında aynı 7cm oldu bu arada boyu DEVİT uygulaması yapımı onada?

Kabuklarda açılma olursa uygulama yap yoksa sıkı duruyorsa işe yaramaz. Bu arada 10 cm üstüne iki 10 cm altı boydakilere tek damla devit ver. 3 ayı geçtiysen verme.

Abi ayrı ayrı duruyor daha 3gundur uygulamayı yapıyorum 1damla uyguluyor küçüğe büyüklere 2uygulayayim ozaman?

Küçük dışında diğerleri 12-14cm aralığında 12cmde var14 cmde

Büyüklere iki damla ancak yeter.

Geri