Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuktaki siyah leke

Kacaktospik

Altın 5 Üye
Katılım
16 Kas 2016
Mesajlar
222
mailto:/r6d7W3

Bu siyahlık leke mi? Zedelenme mi? Bir hastalıkla ilişkisi var mı?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
RE: Bu ne?

O doğuştan da olabilir. Plakanın açılmasına bağlı matlıktanda bir sorun yok. Büyüyüp eski plakaları atınca kaybolur.
 
RE: Bu ne?

O zaman açılmaya bağlı matlaşma var. Bu bir yere sürtünme ile de açılmış olabilir. Yavru kaplumbağaların bir çoğunda görülür.
 
RE: Bu ne?

Bir sorun değil. Dediğim gibi büyüyüp plaka atma zamanı geldiğinde bunlar kaybolur.
 
Cvp: Kabuktaki siyah leke

Abi benim leonardonun ust kabugunda da cita gibi benekleri var uzun zamandir ?neden olmus olabilir?
 
Cvp: Kabuktaki siyah leke

mailto:/za23yg.jpg
mailto:/R1b0Go.jpg eski plakalarini attikca daha cok belirginlesti abi.
 
Kabukta zamanla kahverengileşme ve siyahlamalar artar. Aynı alt bağadaki gibi. Bir kısım hayvanda ise kahverengiye çalan haki yeşil olur sarılar tek çizgi olarak hafif genişler. Yanlarında birkaç ince çizgi de olur. Bir kısmında da griye çalan yeşil olur. Ama hepsinde kahverengi ağırlığı artıp siyah noktalar çıkar.

Uvb ampul altında bu renk değişimi biraz daha hızlı olur.
 
Cvp: Kabuktaki siyah leke

Yani bu durum normal mi?abi ben anlamadimda????
 
Cvp: Kabuktaki siyah leke

Sagol abi digerlerinde olmayinca hastalik sandimda
 
Cvp: Kabuktaki siyah leke

Merhabalar,
Kaplumbağamın beyaz lekelenmeleri hakkında daha önce sizden yardım almıştım. Devit tedavisi yaptım ve beyazlıklar gözle görülür ölçüde düzeldi.
Fakat daha sonra fotoğraftaki gibi siyah lekeler artmaya başladı ve 1 tane yara gibi (en sağ büyük plağın üzerinde bir noktada, umarım görünüyordur.) bir nokta oluştu. 
Bu arada devitten sonra neredeyse plakaların yarısını attı fakat sanki bir deformasyon oluşmuş gibi, uzun süre atamadığı için mi bu yoksa normal mi?
Biraz endişelendim.


mailto:/bbtc/1540585858298.jpg
 
O oyuğun derinliği kaç plaka kadar gidiyor ? Kemiğe kadar iniyor mu ? Darbe almış olabilir mi ? Sivri kenarlı birşeye çarpmış olabilir mi ? Akvaryuma sonradan bir dekor, taş vs. koydun mu ? Bu çukur olmadan evvel. Bir arkadaki plakada da benzer bir durum var gibi.

O bölgeyi ıslak diş fırçasına tuz döküp ovala ve durula sonra peçete ile silip içi ışıkta gözükecek şekilde (parıltı olmadan) bir resmini çekebilir misin ? Hemen akabinde kulak pamuğunu baticona batırıp o çukura yedir ve 5-10 dakika arası üşümeyeceği kuru bir yerde beklet. Kalanı peçete ile silip akvaryuma alırsın. Tüm kabuğu fırçalarsan daha iyi olur. Fırçalama sonrası orada tortu gibi birşey var ise onu cımbız ile biraz kazımaya çalış. Ama çokta zorlama. Mantar ihtimaline karşı elini bol sabun ile sabunlarsın.
 
Deviti bir süreliğine bırak. Kabuk emdiği için vücudunda aşırı birikme yapabilir. D vitamini fazlası da zararlı. Kabuk belli bir kıvama gelmiş kalan plakalar kendi kendine atılır. Çok açılırsa ya diş fırçasını 45 derece açıyla tutarak fırçalayıp çıkarabilirsin. Yada cımbız ile tutarak ama çok zorlama parça olarak çıkan olur kalan zamanla açılır çıkar.
 
Cvp: Kabuktaki siyah leke

Tuz ile fırçalardım, kuruttum ve öyle tekrar çekmeye çalıştım umarım olmuştur.
Şimdi baticonu da sürdüm, kurumasını bekliyorum.
Akvaryumda değişik dekor kullandım fakat kesici bi tarafı yol aslında.
Endişelenecek bişey var mı?

mailto:/bbtc/1540592116925.jpg
mailto:/bbtc/1540592277307.jpg
mailto:/bbtc/1540592357234.jpg
mailto:/bbtc/1540592447241.jpg
 
Üstteki plakaları cımbız ile çekip çıkar. O delik içini de önce cımbız ile kazımaya çalış pislik var ise gitsin. Yine cımbızı delikten sokup plakayı yukarıya doğru kanırt ama çok zorlama plaka yapışık halde daha; tuz ile fırçala sonra Kurutup baticon sür. Her gün bir kez baticon sürüp beklet.

Arada bilgi ver. Tam emin değilim ama mantara benzer bir durum var. Kahverengi mantar kemiği oyarak eritir. Bu ihtimali de göz önünde bulunduralım. Baticon içindeki iyot mantarı öldürür varsa eğer. Kuru alan ve ısıtma lambası altında durup kabuğunu kurutması da biolojik oluşumların yaşamasını engeller.
 
Geç saatte hayvanı rahatsız etme gece en geç 21:00 gibi uyusun. Sabah akşam arası bir saatte yaparsın. Su da pis ise yenilersin.
 
Geri
Üst