Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuktaki siyah ve beyaz lekeler nedir?

brees

Yeni Üye
Merhaba,

Kaplumbağamın kabuğundaki lekeler hakkında bana yardımcı olabilir misiniz? Nasıl tedavi edebilirim. İki kaplumbağam var diğerinin kabuğu sağlıklı görünüyor. Bu ufaklığın kabuğu sorunlu. İlk aldığım zamanlarda iştahsızdı. sera reptil raffy I yemi veriyordum diğeri iki yemide yerken bu ufaklık yemiyordu. sera reptil raffy p ye geçtim bunu yemeye başladı birde vitamin takviyesiyle şimdi İştahlı ve hareketli bir kaplumbağa neyseki ama kabuğuna çözüm bulamadım. Bilgilendirirseniz sevinirim. Teşekkür ederim.

Cvp: Kabuktaki siyah ve beyaz lekeler nedir?

raffy I ve raffy p yemi 6 cm kabuk boyuna kadar kullanmaya devam et. 5 cm kabuk boyunu geçince 100'lük küçük kutu tetra reptominde al. raffy P içindeki kırmızılar mineral yemdir. kalsiyum, mineraller ve vitamin içerir. bunları ayırıp haftanın bir günü iki öğünde veya uzak günlerde tek öğünde iki gün verirsin.

kuru alanda ısıtıcı lamban var mı yoksa hemen bir tane al.

kabuğuna ıslak diş fırçasına tuz döküp kabuğunu yavaşça ovala. sonra durula bunu 3 gün günde iki defa yap sonra tekrar resim at kabuğuna bakalım. akvaryumlarına sterilizasyonu tam yapmadığın bir ürün koydun mu ?

metilen mavisi al. akvaryum kaç litre ise ona göre damlatacağın ölçüyü yazayım. kabuk sertleştirici ürünü sakın alma o tehlikeli kullanıyorsan da çöpe at.

cem' Alıntı:
raffy I ve raffy p yemi 6 cm kabuk boyuna kadar kullanmaya devam et. 5 cm kabuk boyunu geçince 100'lük küçük kutu tetra reptominde al. raffy P içindeki kırmızılar mineral yemdir. kalsiyum, mineraller ve vitamin içerir. bunları ayırıp haftanın bir günü iki öğünde veya uzak günlerde tek öğünde iki gün verirsin.

kuru alanda ısıtıcı lamban var mı yoksa hemen bir tane al.

kabuğuna ıslak diş fırçasına tuz döküp kabuğunu yavaşça ovala. sonra durula bunu 3 gün günde iki defa yap sonra tekrar resim at kabuğuna bakalım. akvaryumlarına sterilizasyonu tam yapmadığın bir ürün koydun mu ?

metilen mavisi al. akvaryum kaç litre ise ona göre damlatacağın ölçüyü yazayım. kabuk sertleştirici ürünü sakın alma o tehlikeli kullanıyorsan da çöpe at.

Teşekkür ederim ilginiz için. Kuru alan ısıtıcısı alabileceğim önerebileceğiniz bir internet sitesi var mı? Sorduğum birkaç yerde yoktu. Metilen mavisini ne için kullanılıyor, mesela 1lt. ye kaç damla damlatabilirim?

lamba olarak bunu kullanıyoruz. akvaryum camına kıskaçla takılıp konumlandırılıyor.

ampul olarak bunu veya emsal bir marka olabilir.

ayrıca zamanlayıcı alarak aç kapa derdinden kurtuluyorsun. 07:00-19:00 arası yanacak.

metilen mavisi sudaki biolojik zararlı etmenleri yok eder amonyağı elimine edip hayvanın zehirlenmesinin önüne geçer. yalnız biz kaplumbağalarda balıklardaki oranda kullanmıyoruz. fazlası zararlı. onun için ne kadar su varsa onu yaz ona göre damlatacağın miktarı yazayım.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Merhaba,
Kaplumbağalarım küçük bir kapta yaşıyorlardı, onlara daha geniş ve daha temiz bir ortam sağlamak için akvaryuma taşıdım. Zaman aldığı için size yazamadım. filtre ve su içine ısıtıcı koydum daha canlandılar. Akvaryumun suyu yaklaşık 5 lt., ne kadar metilen mavisi koymalıyım? Lamba henüz bulup alamadım. Bana petshopta infrared lamba ısıtıcı önerdiler. Suda ısıtıcı olduğu için ne kadar gerekli bilemedim. Önemli olan gün ışığı taklit eden, D vit. sentezi için UV lamba değil mi?
Lamba olarak nette bunu buldum sizce nasıl?

Birde kaplumbağamın kabuğu tuzla fırçaladığım için kalktı. Tırnak gibi soyulmaya başladı bir kısmı onun için ne yapabilirim. Şöyle bir ürünede rastladım sizce nasıl, işe yarar mı? Teşekkür ederim.

brees' Alıntı:
Merhaba,
Kaplumbağalarım küçük bir kapta yaşıyorlardı, onlara daha geniş ve daha temiz bir ortam sağlamak için akvaryuma taşıdım. Zaman aldığı için size yazamadım. filtre ve su içine ısıtıcı koydum daha canlandılar. Akvaryumun suyu yaklaşık 5 lt., ne kadar metilen mavisi koymalıyım? Lamba henüz bulup alamadım. Bana petshopta infrared lamba ısıtıcı önerdiler. Suda ısıtıcı olduğu için ne kadar gerekli bilemedim. Önemli olan gün ışığı taklit eden, D vit. sentezi için UV lamba değil mi?
Lamba olarak nette bunu buldum sizce nasıl?

Birde kaplumbağamın kabuğu tuzla fırçaladığım için kalktı. Tırnak gibi soyulmaya başladı bir kısmı onun için ne yapabilirim. Şöyle bir ürünede rastladım sizce nasıl, işe yarar mı? Teşekkür ederim.
Güneşlenmenin Önemi

Ultraviyole ışık için Exo Terra UVB100/UVB 5.0 veya JBL Reptil Jungle UV190/UV310 tercih edilmeli.
Örnek 1
Örnek 2
Isıtıcı ampul için akkor flamanlı ampul ya da seramik rezistanslı ampul tercih edilmeli.Seramik ampul tercih edildiğinde fazladan gün ışığı için ampul kullanımı söz konusu olduğundan her ikisini de aynı anda sağlayan akkor flamanlı ampul tercih etmek daha ekonomik.
Örnek
Kabuk atımı için mangrov kökü kullanılmalı.Yeterli olmadığı durumlarda kabuğa Devit-3 damla damlatıp yayarak kuru bir yerde üzerine güneşlenme anındaki sıcaklığı verecek ampul konumlandırılır.15-20 dakika kadar bekletip kabukta kalan fazlalığı temizleyerek kaplumbağa akvaryuma alınır.Kabuk koruyucu gibi ürünlerin içerdiği kimyasal maddeler kabuğun üzerini kaplayarak herhangi bir şey ile temasını engelleyerek kabuk formunu bozmakla birlikte gelişimine negatif etki eder.
Ayrıca Su Kaplumbağası Bakım Kılavuzu isimli konunun okunmasında fayda var.

Kabuk jelini asla kullanma o tehlikeli. Bir nevi vernik gibi bir ürün. Gözlerine gelirse kör eder. Plaka açılımını engeller. Kabuğu havasız bırakıp deforme eder. Kabukta mantar bakteri vb varsa izole edip içinde tutar.

Akvaryum ufak en az 100 litrelik ara geçişli akvaryum almalısın. Hayvanların sağlıklı gelişimi için bol yüzmeleri ve ciğerlerinin gelişimi içinde derin su lazım. Elindeki akvaryumu karantina akvaryumu olarak bir kenara koy dursun. Ciddi bir hastalık olursa kullanırsın.

Lambayı yukarıdaki konu içindeki linkten alırsın. Ampulde armut ampul olacak. İnfrared ampuller olmaz onların ısısı yüksektir hayvanları yakarsın. İkincisi sakın petshoptakilerin dediklerini yapma çoğu şeyi bilmezler.

hayvanlar soğukkanlı oldukları için kendilerini ısıtamazlar. Bulundukları ortamın ısı seviyesine göre kendilerini ayarlarlar. Ama metabolizmalarının canlanması için bir ısı kaynağına ihtiyaç duyarlar. Doğada güneş biz de lamba bu işi görür.

Lamba ile kuru alanda ısınıp kabuklarını kuruturlar. Bu eski plakaların gerilip atmasını sağlarken kurulaşan kabukta olası mantar enfeksiyonunun önüne geçer.

Kabuk temiz ise fırçalamana gerek yok ama çıkmaya yüz tutmuş plaka varsa onları ıslak diş fırçasını sürterek atabilirsin ama dikkat et deri ve baş bölgesine değmesin. Burada hayvanın üşümemesi daha önemli ortam soğuk ise yapma öyle kalsın. Mango kökü al kendisi sürtünüp atar.

Uva metabolizma canlanmasını; uvb hayvanın D3 vitaminini kendisinin sentezlemesini sağlar. exo terrada bu ikisi bir aradadır. Uvb 100 veya 5.0 olanı alacaksın. Bu atakan petshopta satılıyor. Yalnız bu ampul ısı vermez. Dolayısıyla ısıtıcı lamba şart yani iki lamba alacaksın. İki tanede zamanlayıcı al.

Uv olanı alana kadar eczaneden devit damla alıp haftada bir, bir yeme, bir damla damlatıp ilk yem olarak verirsin. 10 cm kabuk boyunu geçince iki damla. Sakın fazla verme. Bunu azami 3 ay kullanacaksın daha fazla değil. D vitamini vücutta kalsiyumu tutar doğrudan atılmaz fazlası yağ doku ve karaciğerde birikir. Fazlası zararlıdır.

Ayrıca hayvanın kabuğunu kurutup kabuğuna iki damla döküp yaydıktan sonra 10 dakika kadar bekletip sonra peçete ile kurutarak akvaryuma alınır. Bu eski plakaları yumuşatır. Isıtıcı lamba gerdirir. Mango köküne sürtünerekte atar. Ama ısıtıcı lamban olmadığına göre bunu şimdilik yapma hayvan kuru yerde üşütebilir.

Lamba kuru alanda 31-32 derece olmalı. Alacağın kapta ise biraz daha yukardan. Susuz yerde çok ısı altında kalmamalı.

Şu anki akvaryumda ısıtıcıya dikkat et cam tüp ise çalışırken hava teması camını patlatır. Suya akım verir. İşlem yaparken fişini çek ve soğuyana kadar bekle. Hayvanlarda kaldırmasın. İlk alacağın lamba ile akvaryum olsun. En azından akvaryum 80*30*40h veya 50'ye yakın olsun. Sonrasında ömürlüğe geçersin.

Teşekkürler.. çalışacağım bu konulara.

Geri