Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuktaki Sorun

Dilarai

Yeni Üye
Merhaba,
Kaplumbağamın suyunu değiştirirken kabuğunda bir katmanın köşesinin kalktığını fark edip elimle sıyırdım. Altından böyle bir tabaka çıktı. İlk başta çok endişelenmedim ama sonra fark ettim ki oraya dokununca canı acıyormuş gibi tepki veriyor. Ayrıca dokusu da kabuğun diğer bölgelerinden daha farklı. Bu nedir? Yardımcı olabilir misiniz? Şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

• * Image 2025-06-16 at 16.24.01.jpeg
    * Image 2025-06-16 at 16.24.01.jpeg
    60.3 KB · Görüntüleme: 15
  • * Image 2025-06-16 at 16.24.01 (1).jpeg
    * Image 2025-06-16 at 16.24.01 (1).jpeg
    130.2 KB · Görüntüleme: 15
  • * Image 2025-06-16 at 16.25.07.jpeg
    * Image 2025-06-16 at 16.25.07.jpeg
    89.9 KB · Görüntüleme: 15
Niye kaldırdınız kabuk boyu kaç cm zaten kendi yavaş yavaş kabuk dökünce kaldırır plakaları

Akvaryum ölçüleri nedir?
Su ısıtıcı, ısıtma lambası, kuru alan var mı?

Kullandığınız bütün ekipmanların, yemlerin, takviyelerin görsellerini yükleyin.

Eczaneden batikon alın yara olan bölgeye uygulayıp 30dk kuru sıcak temiz bir yerde bekletin. 1hafta boyunca uygulayın. Suyunu temiz tutun.
Suya 10 litre başına 1 damla contra ichthyo damlatın. Buharlaştıkça 1 damla daha damlatın.

• Beğen
Tepkiler: cem
Akvaryumu 30 litre, küçük geliyor artık yakın zamanda değiştireceğim.
Önerileriniz için teşekkür ederim. Yarın temin edip uygulamaya başlarım.
Görselleri yüklüyorum.

Ekli dosyalar

• * Image 2025-06-16 at 17.32.27.jpeg
    * Image 2025-06-16 at 17.32.27.jpeg
    318.7 KB · Görüntüleme: 9
  • * Image 2025-06-16 at 17.31.20.jpeg
    * Image 2025-06-16 at 17.31.20.jpeg
    1.3 MB · Görüntüleme: 10
Yemler doğru. Sitemde ekipman eksikliği yok.

Ampul gücü kaç watt led mi yoksa soft halojen ampul mü?

Kuru alandan tırmanıp kaçamıyor değil mi?

Kemiğe inmiş. Zamanla toparlar. Bu açık bölgeye temas ettirmeden hayvana ait diş fırçasını ıslatıp sofra tuzu döküp yavaşça fırçalayıp akvaryum suyu yada emsal sıcaklıkta su ile durulayın.

Baticonu kabuğu havlu peçete ile silip kurutun ve bütün üstbağaya sürün. En az yarım saat kuru yerde bekletin.

Bunu 3 gün boyunca her gün 1 kez uygulayın.

Kabukta çürüme var. Kabuk jeli vs. kimyasal birşey kullandınız mı?

Eczaneden baticon ile birlikte devit marka şişe D vitamini alın. 4. günden itibaren 1 hafta her gün baticon gibi uygulayın. Üzerinde kalanı peçete ile silip akvaryuma alın.

Akvaryuma 2 günde bir 2 damla metilen mavisi damlatın. Contra-ichthyo, deep fix dezopur yada deep fix dezofix'ten biri olur.

Detaylı anlatımınız için çok teşekkür ederim. Söylediklerinizi uygulayacağım, contra-ichtyo sipariş ettim.

Çürüme derken attığım yerden mi bahsediyorsunuz yoksa fotoğrafta başka bir şey mi gördünüz? Kabuğa herhangi bir şey uygulamadım. Neden olmuş olabilir bilmiyorum.

Kabukta parça parça ufalanma ve delikler mevcut. Deformasyon yoğun.

Bunda etken sistem kalitesinin düşük olması ile birlikte sürekli suda yaşama, kuru alan (kabuk su dışında hava almalı belli bir süre zarfında kurumalıdır) ve ısıtma lambası olmamasıdır. İhtiyacı olan vitamin ve mineralleri de yeterince alamaması da.

Isıtma lambasını sadece hayvanı ısıtmak için kullanmıyoruz. Verdiği ısı kabuğu kurutur. Biolojik oluşumları kuruttuğu için barındırmaz. Eski plakaların zamanla gerilip açılmasını sağlar.

Yemleri tamam o konuda sıkıntı yok.

Kabuk ürünleri bir nevi vernik gibi birşeydir. Bunlar sürüldüğünde kabuk hava almaz ve bozulmalar görülür. Atılacak plakaları birbirine yapıştırır mantar varsa bunu izole eder.

Devitin 3. Gün uygulamasından sonra en üst plakalarda açılmaya başlamış varsa onları yoklayın. Derin plaka katmanlarına inmeyin.

Geri