Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaç cm büyüyorlar

Betulsah

Altın 1 Üye
Bir sitede dişi 35 cm erkek 25 cm diyor
Başka bir sitede dişi 25 cm erkek 21 cm diyor hangisi doğru

Son düzenleme:
Yaa su kaplumbağası hemen kış uykusuna yatar mı stres oldum 1-2 hafta önce İstanbul'a dönecek oluyorduk kardan dolayı vazgeçtik burada hava bayağı soğuk ne yapacağıma şaşırdım az önce baktım dişi kaplumbağam uyuyordu normalde bu saatte uyumaz kış uykusuna hemen yatar mı bilmiyorum biraz dürttüm uyandı

Dişi kaplumbağam tahminen 10 aylık 10 cm kabuk boyuna sahip kış uykusuna yatarsa ne olur

1000020481.jpg

Böyle uyuyor arada hareket ediyor

@cem
Cem bey uyuyor arada hareket edip kafasını sudan çıkarıyor nefes alıyor değişik kafa hareketleri var
Kış uykusu olduğunu nasıl anlarım

şu nalet yerden gidemedik bi buz gibi her yer

Son düzenleme:
Hayvan ortam soğuk olduğu için enerjisini koruma adına metabolizmasını yavaşlatmış kendi haline bırakın. Kalorifere yakın yada soba kullanılıyorsa o odada dursun.

Tam donanımlı bir sistemde dişi 35; erkek 30 cm'ye kadar büyüyebilir.

Ama hiç böyle derin uyumamıştı yani beni aşırı rahatsız ediyor Kaç aydır baktım hayvan devamlı gözlerini kapatıyor

Isıyı en iyi şekilde alacağı yerde dursun.

Sıcak ortama geçince canlanır.

Soldaki göz kapağı altından takip ediyor.

Geri