Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaç kaplumbağa bakılabilir

kiyotoaki

Bronz 5 Üye
50cm bi akvaryumda kaç kaplumbağa bakabilirim asagidaki akvaryumda 3 kaplumbağa bakılır mı(yavru kaplumbağa kabuk boyu 3 4 cm)

Ekli dosyalar

• IMG-20250210-WA0006.jpeg
    IMG-20250210-WA0006.jpeg
    897.2 KB · Görüntüleme: 14
Şuan bakabilrisiniz ama büyüdüğü zmn 250-300 ltrelik akvaryum almanız gerekecek ama bir tane beslerSeniz 100-lt yeterli olacaktır
Büyüdüğü zmn ( her bir kaplumbağa ×100 lt )
Birde kavga etme durumları vardır ona göre

Her bir kaplumbağa maliyeti iki katına çıkarır. Bu zamanda maliyet az değil. Hayvanlar yetişkin olduğunda iki hayvan için 100*50*60h ve 10 mm cam kalınlığında bir akvaryum gerekecek. Dış filtre olacak.

Bunların dışında ileri zamanda alışıp alışmama durumu da söz konusu. Eğer saldırı olursa ayırmak gerekebilir.

Her bir kaplumbağa maliyeti iki katına çıkarır. Bu zamanda maliyet az değil. Hayvanlar yetişkin olduğunda iki hayvan için 100*50*60h ve 10 mm cam kalınlığında bir akvaryum gerekecek. Dış filtre olacak.

Bunların dışında ileri zamanda alışıp alışmama durumu da söz konusu. Eğer saldırı olursa ayırmak gerekebilir

Şimdilik elimde bu var diye buna kurdum akvaryumu ileride büyük bir tank almayı düsünüyorum hayvanlara yeterli olan malzemeri de tedarik ederim tabiki herhangi bir saldiri vs olursa ayiririm ama zaten iki bebek icin 1 sene falan bu alan yeterli olur gibi bir de bu akvaryuma filtre takmam gerekli mi? Birde Cem Bey kaplumbağam hakkinda bi kac bilgi verip sizin goruslerinizi almak istiyorum daha once bahsettim size akciger enfeksiyonuydu sorunumuz dedikleriniz yaptim hizlica bir akvaryum tamamladim goz damlasini vs aldim hergun kullaniyoruz ve gozle gorulur bi ilerleme var bebek şuan sürekli uyku hâlinde değil suda yuzmeye sonrada kuru alanin kenarinda kösesinde uyuklamaya başladı yemek yemese de önüne attigim haslanmış kiymaya ilgisinin oldugunu fark ettim yemedi fakat kokladi sanirim gozumle yemek yedigini görmedim ama sanirsam yemiş cünkü bugun kaka yaptigini fark ettim kontrol etmek icin gittigimde kafasini kaldirip bakiyo kendi isteğiyle uyanip suya giriyo ve vaktinin cogunu suya giren rampada geçiriyo sizce ilerlememiz ne durumda iyiye gidiyo muyuz?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Hayvan yemeye başladı ise tedaviye cevap veriyordur. Güçlenmesi için gün içi öğünü artırıp yediği yemlerden 1-2 atın. İlaca devam.

Bakarım diyorsanız emsal boyda alın. Ne çok hareketli ne durağan olsun gözleri canlı baksın.

Yalnız hava soğuk getirirken dikkar edin üşğmesin. Önce akvaryum suyu sıcaklığında yıkayın sonra akvaryuma alın. Varsa bir kapta 1 damla metilen mavisi damlatıp yarım saat bekletin.

Geri