Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaç yaşında ve plastik kap zararlı mıdır?

Çiğdem.Kaya

Bronz 3 Üye
Kabuk boyu 3 cm kaç aylık olduğunu hesaplayabiliyor muyuz ? Birde kaplumbağaları plastik kapta (ölüm kabında değil büyük ama plastik bir kapta) beslemek zararlı mı ?

Cvp: Kaç yaşında ve plastik kap zararlımıdır

Kaplumbağaların yumurtadan kesin çıkış tarihlerini bilemeyiz. Bu sebeple yaşını hesaplayamazsınız. Yalnızca tahmin edebilirsiniz. Kaplumbağalar petshoplarda 3 aylıkken satılır (genellikle), siz bu 3 ayın üzerine sizde bulunduğu süreye eklerseniz bir ''tahmin''de bulunabilirsiniz.
Ölüm kabında bakmak yerine plastik saklama kabında ''şimdilik'' bakabilirsiniz. İleride büyüdüğünden sığmayacaktır. Fakat önemli olan kaptan öte içindeki ekipmanlar. Bunlar eğer yoksa ölüm kabından bir farkı kalmaz.
Birde unutmamak lazım plastik sağlıklı bir madde değil. Dolayısıyla zaman ilerledikçe elbette zararları olacaktır. İmkanınız varsa cam akvaryum tercih edin.

su genişliğininde büyümesine büyük etkisi var. o oranda yüzüp o oranda iştahlı oluyorlar.

RE: Kaç yaşında ve plastik kap zararlımıdır

Ecem çok güzel anlatmış.
Ben plastik kapları hastalık, seyahat gibi kısa süreli geçici kullanımlar dışında pek tavsiye etmem. Yada cam alana kadar bir süreliğine idare edebilirsiniz.

Güneşlenirken etraflarına bakmaya ihtiyaç duyarlar benim Bıcırık küçüklüğünden beri güneşlenirken etrafına bakar ayrıca hatırladığıma göre plastik kapların hacmi çok küçük oluyor Ecem Hanımın dediği gibi Plastik zararlı bir Madde Plastik kapın ölçülerini söyleyebilirmisiniz.

İşte plastik kaptan kastım bu bayağı geniş yüksekliği 26,5cm eni yaklaşık 35cm kadar diğer alt tabanının kısa kenarıda 23cm. yani 26*35*23 boyutları beni bir süre idare etmesi gerek. Şimdiki sorumda buna iç filitremi takılır dış filitremi ikisinin farkı nedir ? Daha bu gün alğıım için kara alanı falan hazır değil onlarıda hazırlayacağım :)

Çiğdem.Kaya' Alıntı:

İşte plastik kaptan kastım bu bayağı geniş yüksekliği 26,5cm eni yaklaşık 35cm kadar diğer alt tabanının kısa kenarıda 23cm. yani 26*35*23 boyutları beni bir süre idare etmesi gerek. Şimdiki sorumda buna iç filitremi takılır dış filitremi ikisinin farkı nedir ? Daha bu gün alğıım için kara alanı falan hazır değil onlarıda hazırlayacağım :)

Şimdi fark ettim 30 lt. imiş. Peito için yeterli olur gibime geliyo o daha küçük çünki

Plastik kapla bir süre idare edebilirsiniz ama suyun sıcaklığını 28 dereceye getirmek ve sabitlemek için en azından bir termostatlı ısıtıcı olmalı.

Bunu petshoplardan temin edebilir miyim ve fiyatı nedir ?

25w lik ısıtıcı yeterli. petshopta 20 tl'ye satarlar. bu kaba 4 watt'lık iç filtre anca olur. oda 20 tl'den biraz az 18 tl civarı. ben resun marka almıştım. güzel sessiz çalışıyor. bunlar sizi akvaryuma geçene kadar idare eder.

4-5 Ay Bu Plastik kap doğru koşulları sağlayabilirseniz idare edecekdir ama büyüyünce elinde sonunda Akvaryum gerekecek

Yardımlarınız için çok teşekkürler :smile:

Ben cok önceden yaptim o yorumu Emre bey diyince bidaha yorum yapmadım :) :alucard:

Geri