Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaçak'ın ölçümleri

Kacaktospik

Altın 5 Üye
Katılım
16 Kas 2016
Mesajlar
222
Birlikte geçirdiğimiz 10 ayın ardından yaşanan değişiklikler ve ölçümler.

Bu süre zarfında bir kez üşütme dışında hastalık yaşamadık. Tüm ekipmanlar tamam. Şuan kuru alan sıkıntısı yaşıyorum ama yakında çözeceğim. Kullandığım yemler: raffy p, reptomin, tropical gammarus, jbl agil, sera mineral.

Cinsiyetinin netleştiğini düşünüyorum artık. Tırnaklar uzamadı ve anüs de yukarıya dönük, dişi. Herhangi bir hastalık durumu, sorun vs.görünmüyor sanırım. Tüm tavsiyelere açığım.

09.11.2016 tarihinde
3.5 cm kabuk boyu iken sahiplenmiştim.

09.09.2017
11 cm kabuk boyu

https://i.hizliresim.com/mJlXJV.jpg

https://i.hizliresim.com/vJzaNv.jpg

https://i.hizliresim.com/PO37zO.jpg

https://i.hizliresim.com/4Gmp3A.jpg
 
Hayvanın geçirdiği hastalığa rağmen boy uzaması gayet uygun ve yerinde. Ayda 0.5-1 cm uzama olması gerekendir. Hayvan her açıdan gayet güzel gözüküyor.

Kafa üstünde kırmızı nokta olanlarda sarı çizgiler daha kalın olur.

Hayvan 11 cm kabuk boyunda ise dişidir. Dişiler cinsel gelişim sonrası erkeklere nazaran daha hızlı büyür. Kafası erkeğe göre iki katına çıkar. Çene güçleri de. İlerleyen zamanda dikkat et elden besliyorsan dişiler erkekler kadar ısrarcı olmasalarda ki erkekler ısırdı mı parça koparmak için vücutlarını emme basma tulumba gibi sallar. Dişiler yaralayacak şekilde kötü ısırır. Evde mutlaka baticon olsun.
 
Bilgiler için teşekkürler. Henüz yeşilliğe başlatmadım. Aç gün uygulaması da yapmadım. Bunlarda yardıma ihtiyacım var. Obezite durumu var mı?
 
Hayvanda obezlik yok. Obez olduğunda ön bacaklar kalınlaşır ön boşluk şişkin gözükür ve hayvan kafasını boyun derisi içine gömemez. Gözüne kadar boyun derisi içine gömebiliyorsa obezlik söz konusu olmaz.

Yeşillik konusunda geç bile kalmışsın. Önce yiyeceği sebzeleri öğrenmek için denemeler yap. Marul, kıvırcığın körpe yaprakları, salatalığın kabuğunu soyduktan sonra boylamasına ince bir parça kesip ver. Beyaz hindiba olabilir. Bunları dene. Yem saatinden uzak zamanda akşam üstü olabilir mesela. Haftada iki defa ver. Yemeye alıştıktan sonra haftada birgün aç gün yapacaksın. Bugünde tercihen öğlen civarları yada yem saatinde kabuğu kadar marul kıvırcık verebilirsin. Daha yerse bir miktar daha. Bu hayvan için detoks olur. Bağırsak ve sindirim sistemini rahatlatır.
 
Yeşilliği suya mı atmam gerekiyor? Yoksa ayrı bir su dolu kapta mı vermek lazım, akvaryumu ne derecede pisletir
 
Yaprağı akvaryuma atacaksın. Yarım saat sonra yemediğini alırsın. Fazla kirletmez. Akvaryum kepçesi ile alırsın. Genelde yapraklar su yüzeyinde kalır.
 
Geri
Üst