Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kafa buyuklugu derken??

cemoli12345

Gümüş 5 Üye
Katılım
15 Tem 2010
Mesajlar
135
arkadaslar benim iki tane kaplumbagam birisi 3-5 digeri 4cm ben bunlara gunluk olarak sera raffy p den 4 adet santu turtle sticksden 2-3 tane karıdes den ise 7-8 tane verıyorum sizce biraz fazla mı verıyorum kafasunın buyukluguyle dogru orantılıyamadım..yardım ederseniz sevinirim yardım edenlere simdiden tesekkur ederımm:)))

Edit alcatraz:Lütfen Türkçemize önem verelim.
 
Çok çok fazla veriyorsunuz.
Kaplumbaganızın kafa büyüklüğü kadar yem vermelisiniz.
Kafa büyüklüğünün nesini anlamadınız tam olarak ? :)
 
bence çok değil ya :D kapluştan kapluşa değişiyor aslında.bazıları bukadarına dayanamazken bazılarını iyi geliyor benimkiler olabildiğince hızlı büyüdüler :D furkanda haklı ama normal şartlara göre fazla tabi :D yemi alıp kafasına göre ölçün bence :)
 
Belirttiğiniz yem miktarı her bir kaplumbağa için mi, yoksa ikisine birden toplam bu kadar mı? Eğer ikisine toplam bu kadarsa bence uygun, sadece karidesi azaltabilirsiniz diye düşünüyorum, yani ana yemlerden kaplumbağalarınıza 4-5'er tane veriyorsanız karidesi 1-2şer tane verin. Karidesin fazlası ağır gelebilir.

Kafa büyüklüğü derken boyun hariç kafanın hacmi kastediliyor, yani kafasını içine alacak bir kabın içini dolduracak kadar yem diye düşünebilirsiniz. Ama unutmayın ,boyun kısmı hariç.
 
tamam sagolun arkadaslar iki tane kaplumbagam için bu kadar veriorum. sanırım karıdesi de 3-4 adete indirmem yeterli olacak.birde bana nasıl bir diyet onerirsiniz örneğin pazartesi sera raffy p falan tarzında. yardım eden arkadaslara cok tesekkur ederim..
 
Geri
Üst