Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kafam karışık, iki kaplumbağa için ileride neler gerekir...

Baybars

Bronz 3 Üye
Katılım
13 Mar 2013
Mesajlar
63
Arkadaşlar 5 yaşındaki oğlum vasıtasıyla bu kaplumbağa olayına girdim. Önceki yazılarımı okuyanlar ölüm faunusuyla ve ne olduğu belli olmayan bir yem ve 2 kaplumbağa ile bu yola girdiğimi bilirler. Bu forumdaki değerli bilgilerinizden yararlanarak hemen kar şeklinde bir akvaryum, filtre, ısıtıcı uv-a ışık yayan bir lamba, su ısıtıcısı, akvaryuma taşlardan dezenfekte yapmış olduğum kuru alan, söyleiş olduğunuz juenpet ten almış olduğum yemler vs. ayarladım. Şuan için sıkıntıları yok. İki tane çok tatlı yavru 4 cm. civarında kabuk boyları. Ama anladığım kadarı ile 30-35 cm. ye kadar boyları uzayabiliyormuş ve her kaplumbağa için 100 litrelik bir alana ihtiyaç olduğunu anladım. Biraz önce bir camcıya gittim. Dedimki arkadaş bana 100-50-60 h olan bir akvaryum yapabilirmisin yaparım dedi. dışarıdada bir akvaryum vardı aşağı yukarı ölçüleri 90-45-50 gibiydi. Amacım boyutlarını ve hacmini görmekti camcıya gitmem. Baktımki oldukça yer kaplayacak ve büyük. Ve ben memurum tayinim çıkabiliyor. Senelik izinlerde memlekete gidiyorum vs... Sanırım hepinizin yaşadığı birtakım sorunlar bunlar. Şimdi sorularıma her zamanki gibi samimi cevaplarınızı bekliyorum. Pişmanmısın derseniz değilim çünkü: aldığım ortamda ayazda küçük bir kapta onlarcası vardı rezil bir durumda. Ama ilerisi için endişelerim var ve çok bağlandım. Sorularımı madde madde sıralıyorum. Teşekkür ediyorum göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı.

1- Tek başına yaşamasında bir sorun varmıdır? İllaki bir arkadaş gereklimidir?
2-100 cm. boyunda, 50 cm. eninde ve 50 cm. yükseklikteki bir akvaryum sanırım 150-200 lt. kapasiteli ancak buraya kuru alan yapılacak ve akvaryumdan düşmemeleri gerekli. Yani 20 cm. zeminde su bulunsa. 15 cm. lik alana bir kuru alan yapılsa. üzerinde 15 cm. lik alan kalıyor sanırım kaçamazlar doğrumu ve yeterlimi bu 2 adet kaplumbağa için sorulmuş bir soru. tek bir kaplumbağa olsa (eğerki 1. sorunun cevabına bağlı) ne ölçüde bir akvaryum yeterli gelir.
3-Kaç cm. olana kadar hazır yemlerle beslenmeli. Yeşillikler için tam bir sınır varmı?
4-Şuan için suda bir koku almıyorum ve bakımlarınıda rahat yapıyorum. Büyüdükleri zaman dahamı sıkıntı olur suyun bulanıklaşması, koku vs...
5-Onlara kıyamıyorum kısa sürede olsa çok bağlandım. Hem sevdiğimden dolayı hem vicdani olarak elimden geleni yapıyorum. Ancak ilersi için dediğim gibi. Çalışma şartlarım, taşınma, izin vs. konuları ne yapmamı önerirsiniz. Buradaki kaplumbağa boyutları ve sayısı benim için önemli. Bu doğrutuda görüşlerinizi yazarsanız sevinirim.
Bu yazıyı yazmakta bile zorlandım inanın. Ama şuan bile bu kadar bağlanmışken ilerde hiç bir şekilde gözden çıkaramam her ikisinide. Kendinize iyi bakın. Lütfen yardımcı olur. Teşekkürler.
 
Cvp: Kafam karışık yardımlarınızı bekliyorum...

1-besleyenler var. sorun yaşamadılar. tek olduğu için belki biraz ilgi.

2-100*50*50h 250 litreye tekamül eder. hayvanın büyüklüğüne göre su 150-200 litre arası oynayabilir. tek kaplumbağaya 80*40*40h = 128 lt ama kuru alan rahat olsun evladiyelik dersen 80*40*50h = 160 lt uygundur. kuru alan mesafesi hayvanın dik olarak kalktığında üst noktaya ayaklarını değdiremeyeceği mesafede olmalı.

3-yavruyken protein ağırlıklı beslenirler. benimkiler 6-7. aylarda marul yemeye başladılar. şu anda 13 aylıklar haftada iki defa ara öğün olarak veriyorum. hayvanlar zamanla büyüdükçe proteinden bitkisel ağırlığa dönüyorlar bunu kendisi belli eder. arada bir marul veya kıvırcık atın. göbek kısmından küçük ama parçalamayın. yemezlerse alın fazla durmasın bakteri üretme durumu olur.

4-akvaryum hacmi aynı olmak kaydıyla tabiki, ona göre yiyip ona göre dışkılama artacaktır.

5-senelik izinleriniz çok uzun değilse ve arabanız olduğunu varsayarsak 25-30 litrelik bir akvaryum alıp, ekipmanlarla birlikte tabi içinde su olmayacak; hayvanları da ayrı bir kaba alıp götürebilirsiniz. orada da kurup izin bitene kadar idare edebilirsiniz.

öte yandan alacağınız yeni akvaryum kalın camlı kayıtları iyi ve altına sağlam bir alt dolap yaptırırsanız tayin durumunda taşınmanızda bir problem yaratmaz.
 
Cvp: Kafam karışık yardımlarınızı bekliyorum...

1 sorunun cevabı evet yaşarlar

2 sorunun cevabı evet olur kaplumbağan 4 santimse 15 santimlik yükseklik yeter

3 soru cevabı 4 cm kaplumbağalar genelde ayda bir çok küçük bir parça marul yedirilmeli 3 yaşında yani 10cm olduklarında daha çok yemeli küçük kaplumbağalar için ben küçük parça halinde tavuk veriyom cok deyil

4 sorunun cevabı iç filitre kullanıyosan büyüdüklerinde dış filitre alman gerek

5 sorunun cevabı kırmızı yanaklı kaplumbağalar 30-35 santim oluyor plastik saklama kablarında biyerden biyere götürebilirsin oda ancak 3-4 saat uzaklıktaki bir yere yoksa ölürler

hatırlarsam daha çok bilgi yazarım
 
Cvp: Kafam karışık yardımlarınızı bekliyorum...

Dişiler 30, erkekler 25 cm olabilir. Erişkin kaplumbağa başına önerilen su hacmi 100 lt ve üzeridir. Tabi ne kadar fazla olursa o kadar iyi. Kısa sürelerde otomatik yemleyiciler kullanabilirsiniz. Işıklandırmalar içinde zamanlayıcılar çok iyi iş görüyor. Hatta ben hiç uğraşmamak için tüm lamba ve hava motorlarını zamanlayıcılara bağladım. Tabi taşınma durumunda biraz zahmet olacak.

1- Tek başına yaşamasında sakınca yok. İki kaplumbağa ileride kavgada edebilir, çok iyide geçinebilir.

2- Kaplumbağa başına hacim dediğimiz su miktarıdır. Bu sebeple siz akvaryumu öyle bir yaptırmalısınızki boşluklar vs kalan su hacminiz erişkin kaplumbağa başına 100 lt etmeli. 100*50*50 akvaryum 250 lt eder. Siz bunde yukarıdan 10 cm kaçış boşluğu yapsanız 100*50*40 kullanacaksınız ve 200 lt su hacminiz olacak. Kuru alanıda akvaryum üzerine oturtursunuz. Hatta iki kaplumbağa için yapmışken biraz daha fedakarlık yapıp 100*60*50 yaptırabilirsiniz. Böylece ikisi için 250 lt akvaryum olur. Aynı sistemi tek kaplumbağa için yapsanız 80*50*50 200 lt eder. Kaçış boşluğunu aynı yapsanız 160 lt su olur. Yani minimumdan biraz fazla olması iyidir. Yada ikisi için 80*50*50 ile başlayıp 5-6 sene sonra değişime gidebilirsiniz.
Akvaryumu yaptırırken kuru alanı aşağıdaki gibi dizayn ederseniz akvaryumda su bölgesi için gayet kullanışlı bir alan oluşur.
mailto:/forum/Konu-150x80x70h-840-lt-ve-diger-iki-akvaryumum.html

3- Beslenme için bu konuyu okumanız her zaman size yardımcı olacaktır. Yeşillikler için azar azar alıştırma ve ileride artırma yoluna gidebilirsiniz. Zaten bitkisel hazır yemlerde kullanacaksınız. Oranlar fazla aşırı olmadan taze sebzede biraz kaçırılabilir.
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagalarinda-beslenme-her-yas-icin.html

4- Akvaryum hacminiz yeterli olduğu sürece bence zorluk olmaz. Ancak iyi bir hacimde yavru kaplumbağalar çok daha uzun sürede kirletir. Seneler geçtikçe tabiki kirlenme hızı artar. Dış filtre kullanılan iyi bir sistemde zaten koku olmaz ama dip çekimini daha sık yapabilirsiniz.

5- Dediğim gibi senelik izinlerde zamanlayıcılar ve otomatik yemleme iş görür. Tabi güvenilen biri arada dereceyi ve filtrenin çalışmasını kontrol ederse iyi olur. Bence onlardan vazgeçmeyin. Taşınmada onları götürmek çokta zor olmaz bence. Ekipmanları düzkünce sarıp, yükler hayvanları da yanınızda götürebilirsiniz.


cemal197' Alıntı:
1 sorunun cevabı evet yaşarlar

2 sorunun cevabı evet olur kaplumbağan 4 santimse 15 santimlik yükseklik yeter

3 soru cevabı 4 cm kaplumbağalar genelde ayda bir çok küçük bir parça marul yedirilmeli 3 yaşında yani 10cm olduklarında daha çok yemeli küçük kaplumbağalar için ben küçük parça halinde tavuk veriyom cok deyil

4 sorunun cevabı iç filitre kullanıyosan büyüdüklerinde dış filitre alman gerek

5 sorunun cevabı kırmızı yanaklı kaplumbağalar 30-35 santim oluyor plastik saklama kablarında biyerden biyere götürebilirsin oda ancak 3-4 saat uzaklıktaki bir yere yoksa ölürler

hatırlarsam daha çok bilgi yazarım

Cemal, bir kaç cevabına senin için ilave yapayım.

4- İç ve dış filtre kaplumbağa boyutuna göre değil akvaryum hacmine göre değişir. Yani küçük akvaryumda dış filtre kullanmı biyolojik döngü açısından işe yaramaz. İşlevleri aynı değildir. Dış filtre her zaman en komplike olan olup en iyi şartları sağlar.

5- Daha uzun sürede seyahat edebilirler. Ancak uygun tedbirler alınması gerekir.
 
Geri
Üst