Baybars
Bronz 3 Üye
Arkadaşlar 5 yaşındaki oğlum vasıtasıyla bu kaplumbağa olayına girdim. Önceki yazılarımı okuyanlar ölüm faunusuyla ve ne olduğu belli olmayan bir yem ve 2 kaplumbağa ile bu yola girdiğimi bilirler. Bu forumdaki değerli bilgilerinizden yararlanarak hemen kar şeklinde bir akvaryum, filtre, ısıtıcı uv-a ışık yayan bir lamba, su ısıtıcısı, akvaryuma taşlardan dezenfekte yapmış olduğum kuru alan, söyleiş olduğunuz juenpet ten almış olduğum yemler vs. ayarladım. Şuan için sıkıntıları yok. İki tane çok tatlı yavru 4 cm. civarında kabuk boyları. Ama anladığım kadarı ile 30-35 cm. ye kadar boyları uzayabiliyormuş ve her kaplumbağa için 100 litrelik bir alana ihtiyaç olduğunu anladım. Biraz önce bir camcıya gittim. Dedimki arkadaş bana 100-50-60 h olan bir akvaryum yapabilirmisin yaparım dedi. dışarıdada bir akvaryum vardı aşağı yukarı ölçüleri 90-45-50 gibiydi. Amacım boyutlarını ve hacmini görmekti camcıya gitmem. Baktımki oldukça yer kaplayacak ve büyük. Ve ben memurum tayinim çıkabiliyor. Senelik izinlerde memlekete gidiyorum vs... Sanırım hepinizin yaşadığı birtakım sorunlar bunlar. Şimdi sorularıma her zamanki gibi samimi cevaplarınızı bekliyorum. Pişmanmısın derseniz değilim çünkü: aldığım ortamda ayazda küçük bir kapta onlarcası vardı rezil bir durumda. Ama ilerisi için endişelerim var ve çok bağlandım. Sorularımı madde madde sıralıyorum. Teşekkür ediyorum göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı.
1- Tek başına yaşamasında bir sorun varmıdır? İllaki bir arkadaş gereklimidir?
2-100 cm. boyunda, 50 cm. eninde ve 50 cm. yükseklikteki bir akvaryum sanırım 150-200 lt. kapasiteli ancak buraya kuru alan yapılacak ve akvaryumdan düşmemeleri gerekli. Yani 20 cm. zeminde su bulunsa. 15 cm. lik alana bir kuru alan yapılsa. üzerinde 15 cm. lik alan kalıyor sanırım kaçamazlar doğrumu ve yeterlimi bu 2 adet kaplumbağa için sorulmuş bir soru. tek bir kaplumbağa olsa (eğerki 1. sorunun cevabına bağlı) ne ölçüde bir akvaryum yeterli gelir.
3-Kaç cm. olana kadar hazır yemlerle beslenmeli. Yeşillikler için tam bir sınır varmı?
4-Şuan için suda bir koku almıyorum ve bakımlarınıda rahat yapıyorum. Büyüdükleri zaman dahamı sıkıntı olur suyun bulanıklaşması, koku vs...
5-Onlara kıyamıyorum kısa sürede olsa çok bağlandım. Hem sevdiğimden dolayı hem vicdani olarak elimden geleni yapıyorum. Ancak ilersi için dediğim gibi. Çalışma şartlarım, taşınma, izin vs. konuları ne yapmamı önerirsiniz. Buradaki kaplumbağa boyutları ve sayısı benim için önemli. Bu doğrutuda görüşlerinizi yazarsanız sevinirim.
Bu yazıyı yazmakta bile zorlandım inanın. Ama şuan bile bu kadar bağlanmışken ilerde hiç bir şekilde gözden çıkaramam her ikisinide. Kendinize iyi bakın. Lütfen yardımcı olur. Teşekkürler.
1- Tek başına yaşamasında bir sorun varmıdır? İllaki bir arkadaş gereklimidir?
2-100 cm. boyunda, 50 cm. eninde ve 50 cm. yükseklikteki bir akvaryum sanırım 150-200 lt. kapasiteli ancak buraya kuru alan yapılacak ve akvaryumdan düşmemeleri gerekli. Yani 20 cm. zeminde su bulunsa. 15 cm. lik alana bir kuru alan yapılsa. üzerinde 15 cm. lik alan kalıyor sanırım kaçamazlar doğrumu ve yeterlimi bu 2 adet kaplumbağa için sorulmuş bir soru. tek bir kaplumbağa olsa (eğerki 1. sorunun cevabına bağlı) ne ölçüde bir akvaryum yeterli gelir.
3-Kaç cm. olana kadar hazır yemlerle beslenmeli. Yeşillikler için tam bir sınır varmı?
4-Şuan için suda bir koku almıyorum ve bakımlarınıda rahat yapıyorum. Büyüdükleri zaman dahamı sıkıntı olur suyun bulanıklaşması, koku vs...
5-Onlara kıyamıyorum kısa sürede olsa çok bağlandım. Hem sevdiğimden dolayı hem vicdani olarak elimden geleni yapıyorum. Ancak ilersi için dediğim gibi. Çalışma şartlarım, taşınma, izin vs. konuları ne yapmamı önerirsiniz. Buradaki kaplumbağa boyutları ve sayısı benim için önemli. Bu doğrutuda görüşlerinizi yazarsanız sevinirim.
Bu yazıyı yazmakta bile zorlandım inanın. Ama şuan bile bu kadar bağlanmışken ilerde hiç bir şekilde gözden çıkaramam her ikisinide. Kendinize iyi bakın. Lütfen yardımcı olur. Teşekkürler.