Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kafasındaki Benekler (yardım)

fuc_kera

Bronz 5 Üye
Katılım
13 May 2009
Mesajlar
31
Arkadaşlar ben Salı günü bir kaplumbağa aldım ve alırken pek karar veremedim açıkçası çünkü hepsi de kafasını içine çekip hareketsizce durdu ben seçmeye çelışırken. Aldım birini ve eve geldim kolay kolay kesinlikle kabuğundan çıkmıyor kafası, ayakları, elleri sürekli içinde. sadece kuru bir kapta güneşe koyduğum zaman hareket ederken görebiliyorum. Kafasında da siyah birkaç tane siyah benek var (leke gibi). Sizce kaplumbağa hastalıklı mı değiştirmeli miyim? napacağımı bilemiyorum :S
 
Başka hastalık belirtileri de var mı? Akvaryumda mı kaplumbağanız? Fotoğraf ekleme imkanınız varsa daha net yorum yapabiliriz benekler hakkında.
 
öncelikle fotoğraf eklerseniz size daha çok yardım edebiliriz.
sürekli kabuğunda olması normal.yeni almışsınız.2 haftaya yakın bir sürede size ve çevresine alışacaktır.sürekli gidip onunla konuşun ve güvenini kazanmaya çalışın.böyle daha kolay çevrelerine alışıyorlar.o beneklerin bir hastalık olduğunu sanmıyorum.çünkü benim gofretimin de çenesinde 2 tane var.ama resim eklerseniz daha iyi olur.yanlış bilgilendirmek istemem
 
arkadaşlar yardımlarınız için sağolun ama resim çekemiyorum yani çektiklerimde o benekler gözükmüyo net olarak. dokunduğum zaman deride bir farklılık yok o bölgelerde. böyle siyah nokta şeklinde benek var 3 tane kafasında.

akvaryumum henüz tamamlanmadı 1-2 güne hazır olur. yazılılar çok bu aralar sıkıştım biraz.. bir de hareketlerinde ilk aldığımdakine göre gelişmeler var hareketlendi biraz. bir de sizce bu kaplumbağanın daha çabuk ortama alışması için bir müddet diğer ikisinden ayrı mı bulunmalı yoksa aynı yerde mi bulunmalı?

başka hastalık belirtisi yok.. kabuğu yumuşak sadece o da normal diye düşünüyorum.
 
Pek önemli bir şey olduğunu sanmıyorum mantar gibi ya da iltihap yapıp şişmiş bir sivilce benzeri de bir durum değil tarifinize göre. Büyüdükçe onlarda geçebilir ya da çizgi haline dönebilir.

Başta ayrı baksanız da bir araya geldiklerinde yine sorun yaşayabilirler bunu engellemez ayrı yerde bakmanız sonuçta yine bir araya geleceklerse. Bu nedenle imkanınız da yoksa boş yere diğerine daha kötü şartlarda bakmayın derim umarım alışırlar birbirlerine de ve sorun yaşamazsınız ama ilerde sorun olacaktır diye düşünüyorum.

Yumuşak olması yavru olduğu için normaldir endişe etmeyin çok aşırı bir yumuşaklık yoksa.
 
Evet o tür bi durum yok. Ben de başta önemli değil diye düşündüm ama içim bir türlü rahat etmedi. Ben de bi soruyum dedim. Yardımlarınız için tekrar teşekkürler..
 
Geri
Üst