PhotonicInduction
Taç 1 Üye
- Katılım
- 22 May 2025
- Mesajlar
- 612
Tamam en az 300cm.Hayır, minimum 120 cm demek istedim. : )
Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!Tamam en az 300cm.Hayır, minimum 120 cm demek istedim. : )
Ay ne uyuzsun benim demek istediğim en az 120 olması gereken ise 400-500 civarı bende farkındayım neyin ne olduğununTamam en az 300cm.
Uyuz değilim.Ay ne uyuzsun benim demek istediğim en az 120 olması gereken ise 400-500 civarı bende farkındayım neyin ne olduğunun
Öylesin.Uyuz değilim.
Tamam.
DEĞİLİM BETÜL.Öylesin.
peki teşekkür ederim önerileriniz içinAkvaryum yanlış anlamadıysam 320 It, aslında hacim olarak fena değil ama eni sadece 40 cm olduğu için bana dar geldi.
Üstelik içindeki kaplumbağalar yetişkin, bu yüzden alan daha da yetersiz kalıyor. Genel olarak her kaplumbağa için minimum 100 litre su hacmi önerilir. Ancak sadece hacim değil, yüzme alanının genişliği de çok önemli. 3 yetişkin kaplumbağa için en az 120 cm uzunluk ve 45-50 cm eninde bir yüzme alanı gerekir. 40 cm en, yüzme davranışlarını kısıtlayabilir ve baskınlık, stres ya da agresiflik gibi sorunlara yol açabilir. Ayrıca akvaryumda büyük kaya, dekor veya filtre ekipmanı varsa bu alan daha da daralır. Filtrasyonun da oldukça güçlü olması gerekir çünkü yetişkin kaplumbağalar suyu çok çabuk kirletir. Zamanla bu hacim ve yerleşim şekli sağlık sorunlarına ya da davranışsal problemlere yol açabilir. İlerleyen dönemde daha geniş taban alanı olan, örneğin 400-500 litrelik bir akvaryuma geçmek daha sağlıklı olur.
Merhaba ilk önce teşekkür ederim , arada birbirlerini ısırıyorlar diye büyük akvaryum yaptırmıştım, taşı çıdardım , evet ciddi maalesef ben geç fark etim ne yazık ki, akvaryumu düzenli temizliyoruz ancak büyük oldukları için bir hafta da hiç temizlenmemiş gibi oluyor, bahsettiğiniz mavi ilacı alacağımTabandaki kumu çıkartın.
Hayvanlar birbirini ısırmış olabilir yuvalarını ayırın.
En olarak 40cm dar hayvanlar rahatça yüzemiyor. Akvaryumdaki taşı da çıkartın bu hem pislik tutar hemde yüzmesine engel. Hayvanın eli ciddi yara içinde bu şekilde giderse kolu komple kaydebersiniz.
Akvaryumu ve ekipmanları iyice temizleyin.
Contra icytho marka metilen mavisi alın bunu 8 litre başına bir damla olacak şekilde damlatın. 3 günde bir bir damla daha damlatın.
Hayvanlar kuru alanı kullanıyor mu?
Ampul ne kullanıyorsunuz?
merhaba teşekkür ederim, önerilerinizi yapacağım , anlayan birini bulmadım tekrar araştıracağım yoksa çoktan götürecektim , Antalya da yaşıyorum, kantaron yağı evde var hemen yaparım şimdi, antibiyotik tedavisi uyguluyorum genta kullanıyorum. sudan komple çıkardım yarası kurusun diye , günde üç kez ağızdan su veriyorum ve kabuğunu ıslatıyorumO kumu çıkarıp akvaryumu iyice temizleyin.
Temizlik sonrası 3 damla metilen mavisi damlatıp suyu karıştırın. Su uygun ısıya gelince hayvanları alın. Çok koyu mavi olmasın. Önce 2 damla damlatıp bakın. Kısa camdan öbür uca baktığınızda dışarıyı görebileceğiniz gibi olsun. Balıklardaki gibi yoğun kullanmıyoruz.
Kaplumbağadan anlayan bir hekim bulup antibiyotik tedavisine başlayın. Hayvanın kanında iltihap var. İğne antibiyotik lazım. Bu kangrene çevirebilir.
Hangi şehirdesiniz?
Baticon yerine aktardan sarı kantaron yağı alıp uygulayın. Yarım saat 45 dakika kuru yerde bekletin. Tırnak çıkışlarına yedirin. Deri pomadı kullanmayın sakın, ağız ve göz temasında sakıncalı. Hayvan kaşıntıdan ayağını ısırıp bulaştırabilir.
Evet bir çok yere sordum benim kedim de var kendi veterinerime de sordum bildiğim bir hekim yok dedi. fakülteyi bir araştırayım, evet deri yüzülmesi de varAntalyada bildiğim hekim yok. Üniversitenin veterinerlik fakültesi varsa sorup oraya götürün.
Deri yüzülmesi de var mı? Baticon renginden tam seçemiyorum.