Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaolumbağam hasta mı

mysweetbaekk

Yeni Üye
merhaba 1-2 aydır yavru kaplumbağa bakıyorum. ısıtıcıyı henüz yeni alabildim ve akvaryuma da yarın geçireceğim. sarı ışığın altında duruyor. Ancak ısıtıcıyı koyduğumdan beri sürekli kabuğuna çekiliyor ve bir noktada duruyor. Önceden çok hareketliydi şu an o kadar hareketli değil sadece yem attığımda heyecanlanıyor. Bir de kabuğunda bir adet ufak beyaz nokta var. onun için ilaç bakıyordum fakat bir de bu hareketsizliği oldu. Su altındayken burnundan baloncuk çıktığı da oluyor anlayamadım? Doktora götürebilecek durumum yok. Sizce ne yapabilirim? İlaç ya da öneriniz var mı? Lütfen kısa da olsa yanıt verir misiniz endişeliyim

Lamba mesafesi uygun mu? Alanda sırtı hizasına denk birşey koyup üstüne cam derece yatırın. Yarım saat sonra 32 derece olacak şekilde mesafeyi ayarlayın.

Su 28 derece olacak

Yetişkinler sıcaklanınca yer değiştirir yada suya iner yavrularda bunu idrak edecek yapı yok. Fazla altında durduklarında mayışıp bayılırlar su kaybı ile ölebilirler.

Çok yakın duruyorsa hayvanı bunaltmış olabilir.

Su içinde baloncuk atması hava bırakması o normal durum.

Kabuğun kuru yerde resmini çekip atın bakayım.

Hayvan önceden su soğuk olduğu için üşütmüş olabilir. İştahına dikkat edin. Kapanırsa haber verin.

Yemler ne marka?

Geri