Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplişimin gözü şişti

melodimmmm

Bronz 3 Üye
Katılım
23 May 2009
Mesajlar
73
Arkadaşlar kaplişimin güzünün altı şişti tırnağının arası da şişti lütfen yardım edin yemekte yemiyor. Lütfen yardm edin:(:(:(:(:(
 
RE: kaplişim gözü şişti

Göz şişmesinin 2 nedeni olabilir. İlki gözlerde enfeksiyon oluşması ikincisi ise akciğer enfeksiyonu ya da üşütme durumu. Sizinkinin nedeni üşütme kaynaklı çok büyük olasılıkla. Bu yüzden ona yönelik bir antibiyotik tedavisi uygulanmalı kaplumbağalar konusunda bilgili bir veterinere gitmeniz yararlı olur ama daha önce de belirttiğim gibi akvaryum olmadan ilaç tedavisi de sonuç vermeyecektir. Sorun sadece gözlerdeyse merhem ve steril göz damlaları ile çözülür ama gözlerde değilse damla ve merhem fayda etmeyecektir.
 
RE: kaplişim gözü şişti

gözünün altı orda kızarıklık oldu ve hafif şişti
 
RE: kaplişim gözü şişti

Terramycin göz merhemi, tobrex göz damlası ya da merhemi, gentagut, getamisin gibi damlalardan birini de kullanabilirsiniz. 1 hafta süreyle sabah ve akşam günde 2 kere her iki göze de birer damla damlatın ya da merhemi pamuğa sürerek göz etrafına sürün hafifçe. Sorun gözlerdeyse iyi gelir ancak sorun üşütmeden dolayıysa çok fazla bir etkisi olmayabilir. İmkanınız varsa bir veterinere gösterin tabi yine de ve akvaryuma geçmeniz onların sağlığı açısından şart.
 
Geri
Üst