Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplubağam Saldırganlaştı

bayx78

Yeni Üye
Katılım
16 Nis 2009
Mesajlar
13
İki kaplumbağam var biri iki gündür saldırganlaştı. Diğerinin ayağını ısırıyor hayvancık içine çekiyor yinede bırakmıyor. Niye böyle yapmaya başladılar anlamadım. Kaplumbağalarım 1,5-2 yaşlarında...
 
Öncelikle merhaba hoşgeldiniz foruma.. forumda güzel zaman geçirirsiniz umarım

kaplumbağalarınız arasında boy farkı var mı? daha önceden bu tip hareketleri oluyormuydu?
 
Kurtlar Vadisinin etkileri olabilir. Dikkat edilmesi gereken bir konu.
 
RE: Kaplubağam Saldırganlaştı

Bu tur seyler cok normal kaplumbagalar sosyal hayvanlar degiller, bu yuzden zaman gectikce birbirilerine sinir olup yer kavgasi yaparlar. Size tavsiyem gec olmadan ayirin, yoksa biri digerini kuyrugunu koparir veya en kotu ihtimalle oldurebilir.
 
Daha önce ısırma yoktu kabuğundan iterek kuru alandan atıyordu ama. Şimdi ayağını ısırıyor. Kuyruğuna saldırmıyor mesela...
 
RE: Kaplubağam Saldırganlaştı

Baslamislar yer tartismasina iste once kuru alandan itekleme olur sonra isirma ardindan ciddi ciddi tartisirlar birbirilerini yaralayabilirler. Ben size o yuzden ayirin dedim, ÅŸimdi kuyrugunu isirmiyor olabilir ama bunu ileride kesin yapacaktik. Diger uye oldugum forumda bir uye vardi 2 tane kaplumbagasi vardi ve biri digerini isirarak oldurup yemeye baslamisti kadin gorunce sok olmus ama bunlar akvaryum ortaminda yasayan kaplumbagalar icin gayet normal bir davranir. En iyi yer onun olsun istiyorlar hic birseyi kesinlikle paylasmak istemezler sosyal degiller iÅŸte. Tekrar diyorum gec olmadan mutlaka ayirin.
 
bayx78' Alıntı:
Daha önce ısırma yoktu kabuğundan iterek kuru alandan atıyordu ama. Şimdi ayağını ısırıyor. Kuyruğuna saldırmıyor mesela...

Üç kaplumbağa sahibi olarak size tecrübelerimden bahsedeyim. Eğer boy farkı varsa az ve sık yemlemenizi tavsiye ederim. Özellikle aç kaldıklarında yapıyorlar ve kuru alana çıktıklarında. Kesinlikle ellemeyin ne yaparlarsa yapsınlar. Bir süre sonra düzeliyorlar. İlk başlarda bende de bu kafa atma durumu oldu. Kuru alandan aşağıya atıyordu küçük olan en büyüğünü. Şaşırdım tabi doğal olarak. Ama ellemedim. 1 attı 2 attı sonra vazgeçti. Arada bir birbirini ısırmaya çalışırlar doğaldır. Sonuçta yer sınırlı. Ama şu da bir gerçek ki ne kadar büyük kuru alan da yapsanız yine üst üste çıkıp güneşleniyorlar. Bir anlamda da tek sosyallikleri de bu.Yemleme yaparken ayırmanız en doğrusu ve mümkün olduğunca aç bırakmayın. Düzelecektir.
 
RE: Kaplubağam Saldırganlaştı

Ust uste cikmalarinin nedeni usttekinin isiga daha yakin olmasi ve daha sicak olmasi yine burada hic bir sosyallik yoktur sadece kendini dusunme soz konusu
 
Bu bir neden sadece . Bunu normal zamanlarda da yaptıklarına şahit oldum. Ben can ciğer olurlar demiyorum. Sadece aralarında iletişim geçiyor o zamanlarda. Gözlemlerim bu.Bu da bir sosyallik abartılacak düzeyde değil tabiki. Birbirleriyle bakışıyorlar, kimi zaman kokluyorlar birbirlerini kimi zaman ittiriyorlar. Bilmiyorum daha önce hiç 2ya da daha fazla kaplumbağaya baktınız mı ama bu böyle.
 
RE: Kaplubağam Saldırganlaştı

Bakmadim bakmamamin nedeni ise yine birgun gelir tartisirlar. Cok arkadaslar biliyorum 20 sene kaplumbaga bakip hic bir problem yokken birden 20 sene sonra tartismalar ciktigini. Tabi koklasirlar ama bu daha cok bir tur kur diye dusunuyorum, ancak akvaryum cok buyukse veya bahcede havuz varsa tartisma orani azaliyor.
 
Size katılıyorum tamamen. Yer ne kadar büyükse o kadar az sorun yaşanıyor.
 
Ya kafa tutmaya benzer olayları vardı ön ayaklarını getirip titreterek yapıyordu ama.. Bu kez gerçek ısırıyor bacağını kabuğunu... Boy farkı yok aralarında... Ayırsam nereye koyacağım tek akvaryum dışarı alsam soğuk... Atsam nereye atcam. Durmadan kovalıyor diğerini...Bol yem verdim açlıktan diye ama değil... Öfff ne yapacağım ben... Gidip petshopa versem oradaki kaplumbağalarıda mahveder bu...
 
Kaplumbağanız kur yapıyor başta deseydiniz titretme hareketini cevaplardık. Korkacak bir şey yok dişiler biraz daha geç cinsel olgunluğa eriştikleri için başlarda biraz problem olabilir,ama zamanla geçeceğini düşünüyorum.
 
RE: Kaplubağam Saldırganlaştı

Bence bu yine ciddi yaralamalar olusturabilir. Mesela disi bikip erkegin cinsel organini isirir. Bu simdi olmasa bile ileride disi yumurtlama zamanina yaklastiginda, erkek cinsel organiyla disinin icindeki yumurtayi kirar ve yumurta disinin icini yırtar. Bence sakin olani birine vermeye calisin.
 
Tek çözüm ne yazık ki kaplumbağaları ayırmaktır.Belirli bir süreden sonra sonu ölüme bile dayanabilen kavgalar çıkabildiğinden dolayı 2 kaplumbağa beslemek pek doğru değildir diye düşünüyorum.İmkanınız varsa ayrı paludaryumlarda bakmalısınız.Yoksa diğerini başkasına vermek zorunda kalacaksınız.Umarım kavga biter...Yoksa işler değişmek zorunda kalabilir.
 
doğada kırmızı yanaklar sosyal hayvanlardır ama bizim evlerimizdekiler hiç doğal ortam görememlerinden dolayı ve akvaryumda olmanın da verdiği olumsuz etkiden dolayı, bi nevi yaşamda kalma çabası, daha çok yer edinebilme, daha fazla yem yeme, diğerinden daha baskın olmaya çalışma, ışığa daha yakın olma, gibi amaçlar doğrultusunda birbirlerine zarar verebilmekteler ve sosyallik dışı davranışlar sergileyebilirler bu yüzden ara sıra. doğalarında yeterince yer, yiyecek, ışık, kuru alana sahipler bunlar için tartışmak zorunda değiller bu nedenele zaten doğalarında gayet sosyal hayvanlardır ve gruplar halinde yaşarlar genelde.

titreme hareketi diğer arkadaşlarında dediği gibi kur hareketidir ve bazen bu tip kur ya da çiftleşme için yaptıkları davranışlarda saldırganlaşıp yaralanmalara bile sebep olabilirler. Bir süre daha gözlemleyin derim ve Kaan ın dediği çözüm yollarını deneyin durumda bir düzelme olmazsa iki kaplumbağanın da sağlığı için en doğrusu onları ayırmak olacak diye düşünüyorum.
 
Bakalım ayıracağım ama hangisine kıyabilirim onu kararlaştıramadım. Bu kez kur değil biliyorum kur hareketlerini ama bu kez vahşet işte..
Isıranı versem petshoptaki kaplumbağalara acıyorum. Diğerini versem o daha sakin onu daha çok seviyorum.. Zor karar yani...
 
bayx78' Alıntı:
Bakalım ayıracağım ama hangisine kıyabilirim onu kararlaştıramadım. Bu kez kur değil biliyorum kur hareketlerini ama bu kez vahşet işte..
Isıranı versem petshoptaki kaplumbağalara acıyorum. Diğerini versem o daha sakin onu daha çok seviyorum.. Zor karar yani...

Belki bir ara ayri besleyip tekrar beraber koysaniz olabilirmi. Valla bilmiyorumki dediginiz gibi insan hangisine kiyip verebilir ki.
 
Ayrı beslemem zor bugün leğene aldım soğuktan üşümüş içine çekilmişti acıdım geri aldım. Ama bu kezde rahat durmuyor işte....
 
leğene aldıktan sonra biraz morali bozuldu 2 gündür yemde yemiyortdu leğende yemler yanında geziyor bakmıyordu bile....akvaryuma alıp yem atınca nasıl kaptı kerata... Gözlerim doldu maşallah :)))
Ben ne yapacağım bunu ya...
 
Geri
Üst