Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplubağımın kabuğu yumusadı ve üstünde beyaz lekeler var

gokhan99f

Yeni Üye
[attachment=2672][attachment=2673][attachment=2674][attachment=2674][attachment=2673][attachment=2672]
Herkese merhaba ben kaplubağımı yaklaşık 2 ay önce aldım.Kaplumbağam akvaryumda yasıyor iç filtresi var ve elimden geldikçe titiz olmaya çalışıyorum. Biraz araştırma yaptım ve suyunun içme suyu olması öneriliyormuş.Şuan akvaryumda musluk suyu var ben o suyu bir anda içme suyunamı değiştireyim yoksa birazını mı ?
İkinci sorunum ise kaplumbağamın kabuğu yan tarafları yumuşadı ve beyazladı bunun için ne önerirsiniz?
Yem olarak genellikle kurutulmuş karides veriyorum günde bir kere veriyorum ama daha çok istiyor günde ikiye çıkartayım mi?

Ekli dosyalar

• 20257898_10211794615934393_564009942_o.jpg
    20257898_10211794615934393_564009942_o.jpg
    120.7 KB · Görüntüleme: 170
  • 20273106_10211794615854391_1464494108_o.jpg
    20273106_10211794615854391_1464494108_o.jpg
    78.8 KB · Görüntüleme: 150
  • 20314467_10211794615974394_1871932985_o.jpg
    20314467_10211794615974394_1871932985_o.jpg
    119.3 KB · Görüntüleme: 114
Şebeke suyu kireç ve klor ile birlikte ağır metaller içerir. Bu sebeple daha temiz suya yönelmek gerekir.

İlk sırada ters osmosisli arıtma su gelir. Bu dış filtreli veya sump sistemde oluşan döngü yapan bakterilerin yaşayacağı uygun pH değerini sağlar. İçme sularında genelde pH değeri yüksektir. Bu da döngü yapan bakterilerin yaşamasını engeller.

İkinci olarak dinlendirilmiş ve su düzenleyici dökülmüş şebeke suyu ile içme suyu harmanı gelir.

Üçüncü sırada içme suyudur. İç filtreli sistemlerde içme suyu kullanılması daha uygundur. Filtre sürekli temizlenir. Döngü yapan bakterilerden ziyade kulak ve göz enfeksiyonuna neden olan bakteriler üreyeceği için içme suyu bu anlamda sağlıklıdır.

Hayvanın kabuğu kireç bağlamış. İçme suyu kullanarak bunun önüne geçersin. Yavru hayvanların kabuğu yumuşak ve esnek yapıda olduğu için fırçalamak uygun olmaz.

Yavru kaplumbağaların kabukları esnek yapıda olur özellikle arka kısımlar ve kenarlar daha yumuşaktır. Bu darbenin şiddetini absorbe etmesini sağlarken büyüyen organların kabuk içinde basınç altında kalmasını önler.

Yem 8 cm kabuk boyuna kadar günde iki öğün ve toplamı kafa hacmi kadar verilir.

Yemde kaliteli olanlar sera, tetra, jbl, prodac ve tropicaldir. Bunlar harici yem alma. Gammarusu açık aldıysan at. Açık satılanlar bayat ve parazit yumurtası taşıyabilir. Bu markalardan birini alabilirsin.

Yem olarak 6 cm kabuk boyuna kadar sera raffy P ve sera raffy I gammarus öneriyorum. 6 cm'den sonra ek yemler alınır. Raffy P'deki kırmızılar mineral yemdir. Bu mineraller, vitaminler ve kalsiyum içerir. Bunları ayırıp haftada iki öğün vereceksin. İster aynı gün ister uzak günlerde.

Cd kabından kuru alan yapıp akvaryum suyunu yükselt. Youtube'da videosu var. Taştan hayvan soğuk alır. Tabanda silis kum kullanırız. Kuru alan için ısıtıcı lamba su için ısıtıcı, elzem malzemelerdir. Su 28 kuru alan 32 derece ısıda olmalı. Bir tane de sera veya jbl cam iç derece alacaksın.

Cvp: RE: Kaplubağımın kabuğu yumusadı ve üstünde beyaz lekeler var

cem' Alıntı:
Şebeke suyu kireç ve klor ile birlikte ağır metaller içerir. Bu sebeple daha temiz suya yönelmek gerekir.

İlk sırada ters osmosisli arıtma su gelir. Bu dış filtreli veya sump sistemde oluşan döngü yapan bakterilerin yaşayacağı uygun pH değerini sağlar. İçme sularında genelde pH değeri yüksektir. Bu da döngü yapan bakterilerin yaşamasını engeller.

İkinci olarak dinlendirilmiş ve su düzenleyici dökülmüş şebeke suyu ile içme suyu harmanı gelir.

Üçüncü sırada içme suyudur. İç filtreli sistemlerde içme suyu kullanılması daha uygundur. Filtre sürekli temizlenir. Döngü yapan bakterilerden ziyade kulak ve göz enfeksiyonuna neden olan bakteriler üreyeceği için içme suyu bu anlamda sağlıklıdır.

Hayvanın kabuğu kireç bağlamış. İçme suyu kullanarak bunun önüne geçersin. Yavru hayvanların kabuğu yumuşak ve esnek yapıda olduğu için fırçalamak uygun olmaz.

Yavru kaplumbağaların kabukları esnek yapıda olur özellikle arka kısımlar ve kenarlar daha yumuşaktır. Bu darbenin şiddetini absorbe etmesini sağlarken büyüyen organların kabuk içinde basınç altında kalmasını önler.

Yem 8 cm kabuk boyuna kadar günde iki öğün ve toplamı kafa hacmi kadar verilir.

Yemde kaliteli olanlar sera, tetra, jbl, prodac ve tropicaldir. Bunlar harici yem alma. Gammarusu açık aldıysan at. Açık satılanlar bayat ve parazit yumurtası taşıyabilir. Bu markalardan birini alabilirsin.

Yem olarak 6 cm kabuk boyuna kadar sera raffy P ve sera raffy I gammarus öneriyorum. 6 cm'den sonra ek yemler alınır. Raffy P'deki kırmızılar mineral yemdir. Bu mineraller, vitaminler ve kalsiyum içerir. Bunları ayırıp haftada iki öğün vereceksin. İster aynı gün ister uzak günlerde.

Cd kabından kuru alan yapıp akvaryum suyunu yükselt. Youtube'da videosu var. Taştan hayvan soğuk alır. Tabanda silis kum kullanırız. Kuru alan için ısıtıcı lamba su için ısıtıcı, elzem malzemelerdir. Su 28 kuru alan 32 derece ısıda olmalı. Bir tane de sera veya jbl cam iç derece alacaksın.

cevabınız için teşekkürler.Benim su ısıtmam var şuan yaz diye gerek duymuyorum buralar sıcak baya kuru alan için ısıtıcı önerirmisiniz. Bu arada benim hayvanım kuru alanda kalmayı seviyor galiba belli bir köşesi var hep oraya çıkıyor ama hep kabuğu kuruyor.Ben onunla oynaşmadığım zaman daha az yüzüyor ne yapabilirim?

Su ısıtıcı eylüle kadar gerekli değil ama ısıtıcı lamba sürekli kullanılmalı. Günde 12 saat yanacak. Kıskaçlı veya deveboynu olabilir. Ampul ecolite halosoft veya eski tip soft armut ampul olacak. Kabuğunu doğrudan ısı altında kurutmalı bu mantar yosun ve alg oluşmasını önler.

Yavru hayvanların uzun süre su dışında kalması iyi değildir. Su kaybına bağlı mayışıp olduğu yerde kalarak ölüme giden bir süreç oluşabilir. Yetişkinler vücutlarını kullanmayı bilirler. Serinlemek için ya yer değiştirirler yada kafalarını kabuk içine sokarlar.

Akvaryumun diğer ucunda tutunacağı bir tünek yada su yüzeyine yakın ipek yapraklı bitki kullanabilirsin. Hayvan bunlara tutunur. Yavru hayvanlar yüzme konusunda çabuk yorulurlar. Tutunacak yer bulamazsa boğulma korkusu ile kuru alana yakın yüzer ve rampa veya kuru alanda dururlar.

Geri