Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağa akvaryum ekipmanları

Damlanurrr

Yeni Üye
Merhabalar ocak ayında forma yazmıştım akciger enfeksiyonu geçirmişti kaplunbağım yardımcı olmuştunuz şimdi kocaman oldu sayenizde bi sorum olacak ben akvaryumun herşeyi ayarladım fakat sabah kalktığımda bi baktım ısıtıcısını kırmış bildiğiniz kafa atmış yani sıcaktan çatlamamış babam elektirikten anlar biraz şimdi ısıtıcı arıyorum aliexpresten aşşağıdaki görselde ki gibi ısıtıcı almayı düşünüyorum. Ampul konusundada sıkıntı çekiyorum aliexpresten almak istiyorum ampülü ama patlak gelir diye korkuyorum şimdilik ampul olarak halojenli filamanlı ampul kullanıyorum ama sürekli patlıyor bisürü aldım yedekte tam olarak bu ampulü türkiyeden nerden temin edebilirim teşekkür ederim

Ekli dosyalar

• IMG_4565.png
    IMG_4565.png
    615.7 KB · Görüntüleme: 19
  • IMG_4566.jpeg
    IMG_4566.jpeg
    1.6 MB · Görüntüleme: 18
  • IMG_4567.jpeg
    IMG_4567.jpeg
    1.6 MB · Görüntüleme: 20
  • IMG_4566.jpeg
    IMG_4566.jpeg
    1.6 MB · Görüntüleme: 17
  • IMG_4568.jpeg
    IMG_4568.jpeg
    1.6 MB · Görüntüleme: 15
  • IMG_4565.png
    IMG_4565.png
    615.7 KB · Görüntüleme: 15
Merhabalar ocak ayında forma yazmıştım akciger enfeksiyonu geçirmişti kaplunbağım yardımcı olmuştunuz şimdi kocaman oldu sayenizde bi sorum olacak ben akvaryumun herşeyi ayarladım fakat sabah kalktığımda bi baktım ısıtıcısını kırmış bildiğiniz kafa atmış yani sıcaktan çatlamamış babam elektirikten anlar biraz şimdi ısıtıcı arıyorum aliexpresten aşşağıdaki görselde ki gibi ısıtıcı almayı düşünüyorum. Ampul konusundada sıkıntı çekiyorum aliexpresten almak istiyorum ampülü ama patlak gelir diye korkuyorum şimdilik ampul olarak halojenli filamanlı ampul kullanıyorum ama sürekli patlıyor bisürü aldım yedekte tam olarak bu ampulü türkiyeden nerden temin edebilirim teşekkür ederim
Bende yeni yeni bilgi ediniyorum forum sayesinde ama şuan ısıtıcıya ihtiyaç yok, bulunduğunuz Yer çok soğuk değilse ve su sıcaklığı 26 derecenin altına düşmüyorsa.
Sera precision termometre alıp suyun sıcaklığını takip edebilirsiniz. Markayı cem bey önermişti.
Onun dışında ısıtıcı olarak akvaryum büyüklüğüne ve aldığı su miktarına göre tetra 100 ya da 200 watt alabilirsiniz. Kırılma derdi olmasın derseniz de roxin veya riboa marka alabilirsiniz (yine akvaryumun kac litre su aldigina bagli ona yetecek güçte) bunlar çelik olduğu için herhangi bir risk taşımıyor kırılma açısından.
Cem beyin bana verdiği bilgiler bunlar yanlış bir şey söylemişsem gördüğünde düzeltecektir.

Su ısıtıcı olarak tetra ht 100 watt alın. Yada roxin ve ribao markaların 100 watt çelik ısıtıcısını alın. Hepsi tam batar. Taşları komple çıkarıp 0.5-1 mm aralığında silis kum alın. Tercihen vitasand pro78 marka sarı silis kum.
https://app.hb.biz/fWPETs3Kbit5 bu ampulün fiyatı uygun.

Isıtıcıyı akvaryumcudan aldım 100w aliextende böyle ısıtıcı koruyucu aldım hocam silis kum aldım ben yıkamalı olandan ama gene yıkadım akvaryumun altına koydum ama su çok pisleniyor ve motorun içine dolup motoru bozdu taşlarıda çıkaracağım yarın kum çok fazla kirletiyor suyu dip çekimide her zaman yapamıyorum çalıştığım için komple kumu çıkarıp yıkamak vaktimi alıyor kum yerine oynaması için alternatif ne koyabilirim taşlarda delikli değil ama genede aralarına dışkı kaçıyor birde suyun içinde ve kaplunbağın üstünde beyaz şefaf uçan bişiyler var o onun yenilenmesi mi derisi mi çözemedim kaplunbağımıda soft fırçayla haftada 2 gün fırçalıyorum ama o beyaz şeffaf şeyler gitmiyor ampülü zaten çok kullanmıyorum güneşe çıkarıyorum onu küçük akvaryumunda yarım saat kadar duruyor

O zaman taban boş dursun. Güneşe çıkarmayın. Isıtma lambası kullanacaksınız. Gündüz 12 saat yanacak hayvan istediği zaman çıkıp inecek.

Hayvan eski derilerini atıyor. Büyüdükçe deriler gerilir ve atılır. Bunları iç filtre çeker. Fırça ile derisine müdahale etmeyin. Kabuğu ise yoğun kir bağlamamışsa fırçalamaya gerek yok. Hayvanı strese sokar ve sizden uzak durmasına sebep olur.

Yoğun deri parçaları varsa kulak pamuğunu ıslatıp sürtün. Çıkan çıksın, çıkmayan dursun. Isıtma lambası ile gerilip açılır.

Geri