Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağa akvaryumu buhar yapıyor

Tuguberk

Yeni Üye
Arkadaşlar su sıcaklığı 26 derece ama buhardan akvaryumun içi gözükmüyor ne yapmalıyım

RE: Kaplumbağa akvaryumu buhar yapıyor! Acil yardım

Üstü kapalı ise aç. Kaplumbağa akvaryumları kapalı olmaz.

RE: Kaplumbağa akvaryumu buhar yapıyor! Acil yardım

Üstü kapalıysa buhar yapar bu normal zaten sağlık açısından da kapalı olması doğru değil

Cvp: Kaplumbağa akvaryumu buhar yapıyor! Acil yardım

Bende de oluyor bazen bu kapatma isteği çok şık duruyor gerçi benim kapakta da kapak var ama yinede içime sinmiyor nedense

Çitlembik0216' Alıntı:
Bende de oluyor bazen bu kapatma isteği çok şık duruyor gerçi benim kapakta da kapak var ama yinede içime sinmiyor nedense

İçerisi toz olmazmı?  :ff:

Tuguberk' Alıntı:
Çitlembik0216' Alıntı:

İçerisi toz olmazmı?  :ff:

Ne gibi toz ? Kapağın iç kısmından bahsediyorsan evet tabiki olabilir gerekli temizliği yapılır ama biz ne kadar görüntü istesekte kapaksız bakım en sağlıklısı.
 Hayvan su yüzeyine çıktığında sana bakması bile bambaşka kapak koyunca bu bile sor hale geliyor. Kapağı çıkarman en doğrusu olacaktır.

Evde bakıyorsan toz olacak birşey yok. Ki hayvanlar belli boya geldiklerinde deri değiştirmeye başlayacaklar esas suyu kirletecek bunlar ve yem, dışkı artıkları.

Toz olmaz zaten kısmi su değişimi yapılıyor artık filtre var cem beyin dediği gibi zaten ev ortamında pek toz olmuyor kapak tavsiye edilmiyor varsa çıkarın kaplumbaganin sağlığını tehdit ediyor

Cvp: Kaplumbağa akvaryumu buhar yapıyor

Teşekkür ederim çok yardımcı oldu sağ olun. Kapağı da çıkardım. Ama su sıcaklığını kaçta tutmam gerektiği gibi bir fikrim yok şuan 24 derecede ama dahada artırmam gerekir mi ? Lütfen yardım edin... :helpsmilie:​

Hayvanın cinsi nedir ? Res, çizgili dere veya softshell mi ?

Doğru neticeyi derece verir. Bu ısı değeri derecenin değil mi ? Derece ısıtıcıdan en uzak ön köşede olacak.

Kuru alan ve ısıtıcı lamba var mı ?

Kuru alana kibrit kutusu yada o ayarda birşey koyup üstüne cam derece yatıracaksın yarım saat sonra bakıp ona göre lamba mesafesini ayarlayacaksın.

Su konuyu etraflıca incelemenizi tavsiye ederim.
mailto:/forum/konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu-10252.html

Geri