Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağa akvaryumum için neler gerekir

asdfggg

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar 2 tane minnak kapluşum var bu siteye üye olduktan sonra ne kadar yanlış bakım yaptığımı öğrendim.En önemlisi ölüm fanusunda besliyordum.Sizin o kaba ölüm fanusu dediğinizi görünce nasıl vicdan azabı çektim.Hatta 2 kapluşumda öldü ve biri akciğer enfeksiyonundan yaklaşık 3-4 hafta akciğer enfeksiyonuyla yaşadı ve ben hiçte önemsememiştim.
Ama şu an yeni iki kapluşumla (marul ve brokoli :) ) mutluyuz ve onlara geçen gün akvaryum ve filtre aldım.Işığı cumartesi halledicem.Isıtıcı içinde ben Denizlide yaşıyorum ve malum havalar yazın sıcak oluyor benim odam zaten küçük ve bu yüzden daha da sıcak oluyor bu yüzden ısıtıcı yerine yine bu siteden öğrendiğim pet şişe taktiğini uygulamayı düşünüyorum :D :D
Şimdi gelelim sorularıma :D :D

Aldığım filtreyi henüz kullanmadım ve nasıl çalıştıracağımı bilmiyorum aldığım filtre:
https://www.okyanusmarket.com/sobo-wp-2200f-ic-filtre-1000-lt-h

Akvaryum için henüz kum almadım ama almayı düşünüyorum şimdilik onun yerine bilyeler kullansam olur mu kapluşlarıma zarar verir mi?

Petshoptan kuru alan aldım suda batmayan onu koydum ama henüz çıktıklarını görmedim. Beklemelimiyim yoksa cd kabından birşeyler mi yapmalıyım?

Kapluşlardan marul daha hareketli ve aldığımdan beri (1.5 ay ) diğerinden daha çabuk büyüdü
tabi ki bu bulunduğu ortamdan kaynaklanıyor olabilir.Bu yüzdende attığım yemi marul kapıyo yavrum brokoli onun artıklarını yiyor doyuyor mu bilmiyorum.Bunun içinde ne yapmam gerektiğini bilmiyorum :D :D

Çok soru sorduğumun farkındayım. :D :D Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler :) :)

Cvp: Acaba yardım eder misiniz?

Merhaba,

Havalar sıcak olsa da akşam soğukları ve kış soğukları kaplumbağalarını rahatlıkla hasta edebilir. Su sıcaklığını gece ve gündüz kontrol edin. Isıtıcı almanız gerekebilir..

Filtrenini akvaryumun dibine yerleştirerek çalıştırmalısınız. Tamamının suyun içinde olması gerekir.

Cam bilyeleri yeterince dezenfekte ettikten sonra (kimyasal kullanmadan) kullanmanızda sakınca yoktur. Yalnız kaplumbağalarınızın yutmayacağı boyutta olmasına dikkat edin.

Kuru alanınızın ısısı 32 derece civarında ise kaplumbağalarınız kuru alanı kullanacaklardır. Ama ürkek oldukları için bunu siz yokken yapacaklardır. Benim kaplumbağalarım neredeyse 6. ayını doldurduklarında benden çekinmeden kuru alana çıkmaya başlamışlardı. Bu arada kuru alan sabit duruyor değil mi? Eğer hareket ediyorsa tedirgin olup çıkmak istemeyebilirler.

Yemek verirken birbirinden ayırmanız gerekebilir. Farkında olmadan "brokoli"yi aç bırakıyor olabilirsiniz.

Isıtıcı almalısınız. Hayvan sürekli değişken su ısısına adapte olmakla mücadele edemez. Bu arıza durumunda uygulanır ama yaza kadar uygulanmaz. Hayvan için çok zararlı bir ısıtma tekniği olur.

Filtreyi akvaryum camına dik şekilde vantuzlayıp fişi pirize takın. Bunu yapmadan önce sıcak su ile yıkayıp süngeri kontrol edin.

Kuru alanda lamba olmadığı için çıkmayı tercih etmemeleri normal. Bu olsa dahi adaptasyon dönemi çekimser geçer. Suda kendilerini daha güvende hissederler. Bh sebeple çok hareketli bir odada durmaları bu süreyi uzatır. Isıtma lambasının olmayışıda süreyi uzatır.

Fazla yiyeni çıkartıp diğerine yem verin. Çıkardığınızada akvaryum suyu koyduğunuz bir kapta yem verin. Haftada bir kez aynı anda verip duruma bakın. Aynı miktar yemeye başlarlarsa uygulamayı bırakabilirsiniz.

Bilyeleri yuvarlarlar ve akvaryum camına vururlar. Kaza olmaması için tavsiye etmem. Bir kaç ufak doğal çakıl konulabilir. Fazlası aralarında dışkı ve yem artığı tutarak su değerlerinin çabuk bozulmasına yol açar.

Cvp: Kaplumbağa akvaryumum için neler gerekir

denizlide yasıyormussun bence bi ısıtıcı bulmak çok sorun olmaz. ben kucuk bi ilçede yasıyorum baya ugrastım bulmak için. bencede almalısın ısıtıcı çok çnemli

ısıtıcı şart filireyi ilk önce temizle iyice yıka sonra akvaryuma koy ve çalıştır saten diyerlerini arkadaşlar söylemiş

Cvp: Acaba yardım eder misiniz?

Gelmir' Alıntı:
Merhaba,

Havalar sıcak olsa da akşam soğukları ve kış soğukları kaplumbağalarını rahatlıkla hasta edebilir. Su sıcaklığını gece ve gündüz kontrol edin. Isıtıcı almanız gerekebilir..

Filtrenini akvaryumun dibine yerleştirerek çalıştırmalısınız. Tamamının suyun içinde olması gerekir.

Cam bilyeleri yeterince dezenfekte ettikten sonra (kimyasal kullanmadan) kullanmanızda sakınca yoktur. Yalnız kaplumbağalarınızın yutmayacağı boyutta olmasına dikkat edin.

Kuru alanınızın ısısı 32 derece civarında ise kaplumbağalarınız kuru alanı kullanacaklardır. Ama ürkek oldukları için bunu siz yokken yapacaklardır. Benim kaplumbağalarım neredeyse 6. ayını doldurduklarında benden çekinmeden kuru alana çıkmaya başlamışlardı. Bu arada kuru alan sabit duruyor değil mi? Eğer hareket ediyorsa tedirgin olup çıkmak istemeyebilirler.

Yemek verirken birbirinden ayırmanız gerekebilir. Farkında olmadan "brokoli"yi aç bırakıyor olabilirsiniz.

Teşekkürler :)
Malesef kuru alan hareket ediyor.Sabah 2 tane karides koydum şimdi geldiğimde yoktu.Acaba sallayıpta mı düşürdüler bilemicem.
Peki cd kabından kuru alan yapsam halı kaymaz ve o yapıştırmak için kullanılan şeyi nerden bulabilirim?

AEK' Alıntı:
Isıtıcı almalısınız. Hayvan sürekli değişken su ısısına adapte olmakla mücadele edemez. Bu arıza durumunda uygulanır ama yaza kadar uygulanmaz. Hayvan için çok zararlı bir ısıtma tekniği olur.

Filtreyi akvaryum camına dik şekilde vantuzlayıp fişi pirize takın. Bunu yapmadan önce sıcak su ile yıkayıp süngeri kontrol edin.

Kuru alanda lamba olmadığı için çıkmayı tercih etmemeleri normal. Bu olsa dahi adaptasyon dönemi çekimser geçer. Suda kendilerini daha güvende hissederler. Bh sebeple çok hareketli bir odada durmaları bu süreyi uzatır. Isıtma lambasının olmayışıda süreyi uzatır.

Fazla yiyeni çıkartıp diğerine yem verin. Çıkardığınızada akvaryum suyu koyduğunuz bir kapta yem verin. Haftada bir kez aynı anda verip duruma bakın. Aynı miktar yemeye başlarlarsa uygulamayı bırakabilirsiniz.

Bilyeleri yuvarlarlar ve akvaryum camına vururlar. Kaza olmaması için tavsiye etmem. Bir kaç ufak doğal çakıl konulabilir. Fazlası aralarında dışkı ve yem artığı tutarak su değerlerinin çabuk bozulmasına yol açar.

Filtrenin hortum gibi bir şeyi var nereye takacağımı bilmiyorum.Ayrıca süngerle nasıl kontrol edicem?

Yem verme taktiğini denicem. Haftaya bilgilendirme yapabilirim :)

Bilyelerle nasıl kaza olacak anlamadım? Birde abim krom madeni koyalım dedi taşlar için onu koysak bir zararı olur mu?

Beni lamba içinde bilgilendirir misiniz?

Isıtıcıyı da en yakın zamanda almaya çalışcam arkadaşlar.Yorumlarınız için teşekkürler :)

Filtrenin hortumu hava hortumudur. Ufak bir parça olmalı. Bunu filtre tepesinde delik gibi bir yer göreceksiniz, oraya takıp ucunu sudan yukarıda kalacak şekilde filtreyi akvaryuma takın. Yani o küçük hortum denizin içinden periskobunu çıkarmış denizaltıdaki gibi duracak. Süngeri kontrol edin derken, içinde olduğunu ve durulamanızı kasdettim.

Akvaryum tabanı boş ise cam bilyeleri yuvarlarlar. Sertçe yan cama vurursa çatlama vs olabilir. Bence krom vs koymayın akvaryuma. Doğal bir kaç çakıl en iyisi.

Kuru alanı 40-60 w bir uva lamba ile ısıtmalısınız. Bunun için ya akvaryuma takacağınız mandallı bir lamba yada o bölgeyi ısıtacak şekilde konumlanmış masa lambası kullanabilirsiniz. Ampul olarak bunlardan biri uygun olur.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=8033
mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=12269

Unutmayın su 26-28 derece, kuru alan 31-33 derece ısıda olmalı.

Bunlarda kaplumbağa bakımında en önemli konuları içeren iki konu. Göz atmakta fayda var.
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakiminda-temel-bilgiler.html
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagalarinda-beslenme-her-yas-icin.html

Dün okuldan geldiğimde ikisininde kuru alanda olduğunu gördüm ve çok sevindim tam ilk kuru alan fotoğrafını almak için yaklaştım ki ikiside anında indiler :D :D

Sabah maruldan gizlice brokoliye yem vermeye çalıştım yem yemedi onun artıklarını marul yedi :D :D ben karides verdim birazda brokoli onu yedi daha çok küçük olduğu için karides yemekte zorlanıyo ilk yarıya bölüyo sonra diğer yarısını yiyor ,( Tabi o zamana kadar marul yemediyse :D :D ) Hala daha dediğiniz şeyi denememe gerek var mı?

Bide lamba için illa juenmarketten mi olması gerek başka yerden bulamaz mıyım?

ufak olana yem verirken ötekini ya elinizle uzak tutun. yada başka köşede yem vererek oyalayın. illa juenden ampulü almanıza gerek yok başka sitelerde de bulmanız mümkün. biz önceden alıp yaptığımız ve site olarak açıklamasına varana kadar görselliği güzel olduğu için buradan örnek veriyoruz.

Teşekkürler :)
Dün filtreyi çalıştırdım ve galiba fazla güç veriyo kapluşlar kenarda kalıyolar filtrenin olduğu hizaya gitmiyolar gitseler bile çok feci savrılıyolar peki bunun için ne yapmalıyım?

filtreyi uzun cama yapıştırıp ön uzun cama çevirirsen şiddeti yavaşlar. eğer üstünde ek boru parçası mevcutsa onu yan cama çevirip cam üstünden verirsen hem ses azalır hem de şiddet.

Dik mi tutmalıyım yan mı?

duruma göre değişir. resim çekip gönderebilirsen daha iyi yardımcı oluruz.

https://www.okyanusmarket.com/sobo-wp-22...-1000-lt-h İşte aldığım filtre. Üzgünüm ama resim koyamıyorum.

Linkinizde problem var, sanırım ürün bu:
https://www.okyanusmarket.com/sobo-wp-2200f-ic-filtre-1000-lt-h?filter_name=sobo

Dik de olur, yatay da olur, ama dik yerleştirirseniz temizlik performansı daha iyi olacaktır.

dik ve tamamen suya gömülü olursa daha iyi en azından suyun yüzey kısmında hareket olur. suyun kaç litre; bu filtre gerçekten çok güçlü. 100 lt civarında olsa suda gene bir derece sirkülasyon yavaşlar. boyu uzun diye hatırlıyorum motor su üstünde kalıyorsa mecburi olarak yatay çevirmen lazım. ucunda uzatma boru yoksa bunun ucuna uygun bir hortum alıp akvaryumun diğer tarafına kum altından uzatıp köşeden havaya doğru ver akışı.

Filtreyi geçiyor yani.Peki bu güçte kaplumbağalara zararı olur mu?

zararı şöyle hayvanlar suda rahat hareket edemez. döner dururlar. yem verirken filtreyi de durdurman iyi olur.

Geri