Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağa akvaryumum

gonca8181

Yeni Üye
Katılım
19 Ocak 2014
Mesajlar
10
arkadaşlar forma yeni katıldım. kaplumbağa akvaryumunu yeni kuruyorum akvaryumum hakkında yanlış yaptığım yada yapmam gerekenler konusunda yardımcı olursanız sevinirim. ayrıca kaplumbağalarım kuru alana hiç çıkmıyolar neden olabilir? yorumlarınızı bekliyorum

mailto:/28hcxo2.jpg
mailto:/5ahx4z.jpg
mailto:/2eoheef.jpg
 
Cvp: kaplumbağa akvaryumum

Gonca Hanım o çim yerine halı kaymaz çok daha güzel olur.. Kuru alandaki sıcaklığı bir ölçün isterseniz 30 derece gibi olması lazım diye biliyorum ama daha fazlada değil.. Ondan sonra daha rahat çıkıcaklardır
 
Aslinda rampanin konumu guzel cim kullananlarda var fakat agustos kuru alan 31-33 derece arasi olmali baska bir sikintisi yoksa cok bunaltmayin zaman verin cikacaktir

Isiticiniz tam batan tip degilse plastigi su disinda kalmali cok tehlikeli suan birde uygun olcude ipek bitki alin hem uyumalari hem rahat hissetmeleri icin akvaryum olculeri nedir ?
 
Cvp: kaplumbağa akvaryumum

foruma hoş geldin. ısıtıcı konusunu ali sarp açıklamış kutusunda totally/completely submmersible yazıyorsa tam batar yoksa üst plastiği yukarıda olmalı.

ikincisi tabandaki iri taşları çıkarıp silis kum al.

o çimin altı kalitesiz petrol artığıdır. suya salınım yapar. yerine halı kaydırmaz al. kuru alan üstü kuru olmalı bu sebeple üstüne düz ince sal taş koy kuru olur. akvaryumun içindeki beyaz taş uygun. böylece hayvanlar daha iyi ısınır. çevrede birisi olduğu zaman tedirgin oldukları için çıkmazlar ve kuru alan ıslak. artı eğim yani rampa olmadığı için çıkmaları da zor.

filtrenin ucundaki boruyu sök. o dirsek suyu aşağı vurduğu için filtre kiri çekemez. en verimli şekilde çalışması için sol arka köşeye alıp arka cama sabitle ve su ön cama doğru vursun. böylece dairesel sirkülasyonla kir filtreye doğru gelecektir.


bu konuyu da incele.
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html
 
Cvp: kaplumbağa akvaryumum

arkadaşlar yorumlarınız için tşk ederim. alisarp arkadaşım akvaryumun ölçülerini sormuşsun ölçüleri 39*25*17
 
Akvaryumda suan 15 litre bile su yok yani bence cok yetersiz degismesi gerekir 100 litre bir akvaryum 2-3 yil 200 litrelik bir omur sizi goturur
 
Cvp: kaplumbağa akvaryumum

elimde 50*50*25 ölçülerinde başka akvaryum var yalnız o çok büyük gelir diye düşünüyorum kaplumbağalarım biraz buyudukten sonra ona geçmeyi düşünüyorum
 
Cvp: kaplumbağa akvaryumum

Varsa öyle bir akvaryum bence hemen geçin büyük olma diye bir şey söz konusu bile olmaz. Ne kadar yüzecek alanları olursa okadar iyi kasları gelişir.
 
Cvp: kaplumbağa akvaryumum

bir sorumda şu alacak. kağlumbağalarımdan biri çok hareketli çok uyumlu yalnız diğeri çok hareketsiz genelde kenarlarda kabuğuna çekilmiş duruyo yem verdiğimde yiyo ama ne biliyim mutsuz gibi geliyo neden olabilir
 
Cvp: kaplumbağa akvaryumum

O bile yaza kadar idare eder tabiki gecmelisiniz digerinin sagligi iyiyse siz alani buyutun canlanir bunlardada karakter farkliligi oldugunu unutmamak gerek buarada
 
Cvp: kaplumbağa akvaryumum

Karakter farklılığı olabilir tıpkı insanlarda olduğu gibi. Büyüdükçe farklılıkta gösterebilirler normal karşılamalı. Fakat Hastalık belirtisi ile karakteristik durgunluğu karıştırmamak gerekir.
 
Cvp: kaplumbağa akvaryumum

Bende de ürkek ve aktif hayvanlar var. Arkadaşların dediği gibi karakterleri farklı. 1,5 yıl oldu halen elimden yem yemeyen var. Kuru alan ısısınıda ölçmelisin. 31-33 derece arasında olmalı. evdeki oda derecesi varsa onunla ölç derim. Hatta akvaryum su ısısıda ölçülmeli. Civalı cam dereceler var pet shoplarda, sera nınki kalitelidir tavsiye ederim. Bununla ısıtıcının doğru ısıyı verdiği ölçülmeli.

Bunun dışında büyük akvaryuma hemen geçmeli. Ben 3 cm iken hayvanları 60*40*40 akvaryuma doğrudan koydum. Ki üstte kuru alan olduğu için su yüksekliğim 38 cm idi. Hemen dalıp çıkmaya başladılar. Zaten 10 cm kabuk boyu olursa istersen 1 m su derinliğine koy hiç sorun değil.

Kum konusunu bencede düzelt. Yutarsa keskin kenarları tahriş edebilir. İnce silis kum daha rahat uenir. bu hayvanlar soğukkanlı olduklarından sindirime yardımcı olması için kum yerler.

En önemlisi tam batan yada batmayan olsun ısıtıcıyı vantuzla sabitle. Bu şekilde çarpıp cama vurduklarında kırılma riski var. Eh Eheim olmadığına göre akımıda kesmez ve hayvanlar akıma kapılır.

Çok güzel ve sağlıklı gözüküyorlar, uzun ömürleri olsun.
 
Cvp: kaplumbağa akvaryumum

kuru alanın ısısını nasıl ölçeceğim


bir sorunum daha var kaplumbağalarımın ikisininde kabuklarınının kuyruk tarafındaki kısmı yumuşak bunun nedenini öğrenebilirmiyim. acaba tedavi gerektiren birşeymidir yoksa küçük oldukları içinmidir. araştırmıştım daha önce bir yerde yumurta haşlayıp suda bir gün bekletip akvaryum suyuna ilave edin yumurta suyunu diyordu oyle yaptım. yumurtada verin diyorlardı ama onu yemediler. önerilerinizi bekliyorum
 
Cvp: kaplumbağa akvaryumum

yumurta suyu, şehir efsanesi hiçbir işe yaramıyor. yok bir şeye yarıyor suyu kokutmaya ve su düzenini bozmaya.

yavru hayvanlarda arka kısım yumuşak olur. bu küçükken düşme gibi darbe almaları durumunda darbeyi absorbe eder. iç organların zarar görmesini önler. ikincisi büyüme aşamasında iç organların gelişirken kabuk baskısı altında olmasından (basınçtan) kurtarır. bunu bebeklerin kafasındaki yumuşaklık yani bıngıldak gibi düşün. normal bir durum. zamanla sertleşecektir. kalsiyum eksikliği sera mineral yemden karşılanır. bu yem aynı zamanda raffy P içinde bulunan kırmızı yemlerdir. raffy P varsa bunları ayırarak ver. haftada bir günlük kafa hacmi kadar vereceksin. ama yavru oldukları için sınırı aşıp fazla verme kalsiyumu dengeli alıp zamanı geldiğinde arka kabukları sertleşmeli. bu organlarının sağlıklı gelişmesi için önemli.

kuru alanı ya evde kullandığın bir dereceyi veya akvaryum içindeki dereceyi yatırarak ölçebilirsin. sağlıklı netice için en az 10 dakika dursun.
 
Yumurta suyu koyulduğu için su değişimi yapılmalı.

Cem in önerilerini dikkate almak faydalı olacaktır.
 
Geri
Üst