Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağa akvaryumunda balık yaşarmı

mahmutcann

Bronz 5 Üye
merhaba arkadaşlar sorduğum soru biraz saçma olabilir ama olsun daha önce kaplumbağanın yaşayıp öldüğü bir akvaryumda daha sonra balık yaşarmı. petshopda adam kaplumbağa akvaryuma mikrop saldığı için yaşamaz dedi ama birde size sorayım dedim.

Cvp: yaşarnı yaşamazmı acil

Kaya tuzu ıle ıyıce dezenfekte edersenız sorun olcagını sanmıyorum bence mavı damlayla da bır kez yıkayıp guneste kurutun ıyıce öiür mıkroplar

Sana bunu söyleyen kişinin dezenfektasyon ve strelizasyondan haberi yok heralde.. En yaygın ve güçlü dezenfektanlardan biri olan sodyum hipoklorit (çamaşır suyu) kullanarak bile akvaryum içindeki bütün mikroorganizmaları yok edebilirsin. Bu tür kimyasalları kullandıktan sonra çok iyi bi durulama yapmak gerekir.
Tuzlara ve mavi damla gibi hidroklorür bazlı antiseptiklere dirençli çok sayıda mikroorganizma var o yüzden riskli durumlarda güçlü kimyasal dezenfektanlar kullanmak daha iyi olur ama tekrar ediyorum çok iyi durulama yapmak gerekir.

hiç birşey olmaz adam akvaryum al diye yapıyo

kaplumbağalarda en başta salmonella virüsü var. ardından diğer zararlı bakterilerde olacaktır. bu balıklardan önce sana zararlı. akvaryumdan suyu boşalt sıcak su (kaynar olmasın siliconu gevşetir) tuz eriyiği ile ovala (bunu bulaşık süngeri ile yap ve sonra çöpe at.) elinde eldiven olmasında fayda var. soğuyana kadar beklet. dök ve sıcak su ile durula. sonra aynı işlemleri içindeki önceden çıkardığın diğer zerzavatlarada yap. yeni su ekledikten sonra mavi damla damlat. bir gün sonra rengi açık mavi ise balıkları koyabilirsin koyu mavi ise bir miktar su alıp temiz su ekle.

Cvp: Kaplumbağa akvaryumunda balık yaşarmı

bencede yeni akvaryum alman için ypmıstır. dezenfekte edebilirsn

Geri