Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağa alacağım, kaplumbağamla anlaşabilirler mi ?

mustafayılmaz

Altın 4 Üye
benim 1.5 yaşında kaplumbağam var ve yenı kaplumbağa alacağım boyutları yuzunden kavga ederlermi ?:w00t:

Cvp: yenı kapluş alacığım oncekı 1.5 yaşındakı kapluşla anlaşabilirlermi ?

Bendede Var Yaşları Tutarsa Bi Sorun Olmaz Ama Yaşı Küçükse Saldırırlar.

Komşu Bize Bakın Diye Vermişti Kaplumbağasını Bizimkilerin Yanına Koydum 1 Saat Sonra Öldü Kafası Kopmuş.

Boyutuda Önemli Gelecek Kaplumbağanın

RE: yenı kapluş alacığım oncekı 1.5 yaşındakı kapluşla anlaşabilirlermi ?

kaplumbağaların karakterlerine göre değişiyor bende 3 tane var daha hiç kavgalarını görmedim ama sizinki uzun süredir yanlız yaşıyormuş yanına başka kaplumbağa istemeyebilir eğer herhangi bir kavga durumunda akvaryumlarını ayırabilecekseniz alın

Cvp: yenı kapluş alacığım oncekı 1.5 yaşındakı kapluşla anlaşabilirlermi ?

benım kaplumbağam gozden rahatsız yemını zor buluyor kavga etceklerıı sanmam ama kavga ederseler ayırırım teşekkurler

Cvp: Yeni kaplumbağa alacığım, 1,5 yaşındaki ile anlaşabilirler mi ?

kavga etme olasılığı %65 boyutlarına göre alsan iyi veye daha fazla büyürlerse çok kavga ederler eşit boyda olmalılar

RE: Kaplumbağa alacığım, kaplumbağamla anlaşabilirler mi ?

Kavga konusu hakkında kesin konuşmak imkansız. Ancak kavga etme olasılığını yükselten sebepler şunlar;
Akvaryum hacmi yeterli değilse ortamı paylaşmak istemeyebilir.
Uzun süre yalnız yaşamış kaplumbağa yanına başka canlı istemeyebilir.
İkiside erkek çıkarda kavga olasılığı özellikle küçük büyüyünce artar.
Bunun dışında boy farkı yem yeme esnasındaki çırpınma büyüğün küçüğe bilerek yapmasada darbelerle zarar vermesine sebep olabilir. Bunun çaresi ayrı yemleme. Diğerlerinin sonucu ayrı yerde bakma ile çözülür.

Cvp: Kaplumbağa alacağım, kaplumbağamla anlaşabilirler mi ?

Kaplumbağaların karakterinede bağlı ama akvaryumun büyükse pek sorun çıkarmaz

almıyorum vazgeçtım yalnız kalsın :haha:

ama benim akvaryum 50 -20 - 20 suyun yüksekliği fazla olsa kalırlar mı ?

mustafa akvaryumun 20 lt ve boşluğuda hesaplarsan 15 lt civarı su var demektir iki hayvan için sağlıklı ve evladiyelik su oranı 200 lt'dir. bunun içinde en az 250 lt'lik akvaryum gerekir.

bu haliyle bu sana 2 ay gitmez ve hayvana eziyet olur.

tek kaplumbağayla kaç ay gider zaten kapluşum hasta ölebilir gözleri açılmıyor ve yemi de 2 gunde 1 yiyor gözü için bugun o gentagut damla mıdır nedir onu alcam inşallah iyileşir

Kesinlikle alma büyük ve küçük kaplumbağalar anlaşamaz.Bazen büyük kaplumbağalar minik kaplumbağların üzerine çıkar ve minik kaplumbağa bir tane yem yiyemeden büyük hepsini yer bitirir.Ancak güzel yönleride şöyledir ki büyük kaplumbağalar bazen minikleri üzerlerinde taşır işte bunu izlemek anlatılamaz büyük bir keyiftir benim için

almamak bencede mantıklı

Potansiyel riskleri göz önüne alıca kaplumbağanızı tek beslemeniz çok daha iyi olacaktır.

Şu anki akvaryum hacim olarak hiç ideal değil zaten. Ekipmanlar olduğu için yaz başına kadar idare eder diyebilirim. Ama gelişim için çok yetersiz.

Yemlenirken kavga ediyorlardı. izlemek keyif veriyordu. Şimdi o kavgaları özlettiler.

Bende buyunce birbiriyle anlassin diye ikisinide ayni zamanda aldim ayri ayri alinca uyum sorunu oluyor:)

Tek Kaplumbağa daha iyi oluyo hemde rahat ediyor. Kaplumbağalar tek takılmayı daha çok seviyor. Erkek olanlar sadece çiftleşmek istediği zaman dişi arıyor işi bitince yine tek başına yaşıyor doğada öyle yani Pek arkadaş sevmiyolar

Ama ben öyle duymadim arkadasi olunca daha iyi oluyor beniimkilerde oyle birlikte takiliyor :)

Yavru ve gençken alan dar değilse yani yer kavgası yoksa aralarında pek sorun olmuyor. Ancak ilerde herhangibir sebep kavga sebebi olabiliyor. Örneğin dişi için erkeklerin kavgası, kabul etmeyen dişiye saldırı, akvaryumda başka canlı istememesi, hiyerarşik baskın karakterlerin çatışmaya başlaması, gruba yeni gelen bir kaplumbağanın kabul edilmemesi, hasta veya çelimsiz bir kaplumbağanın ortamda kabul edilmemesi. Bu sebepler birden fazla sayıda barışçıl yaşayan kaplumbağalar için yıllar sonra dahi kendi arasında ortaya çıkabilecek nedenlerdir. Bunun örneklerini geçen yaz gördük. Genelde ilk bahar ve yaz gibi daha sıcak dönemlerde bu karakter değişimleri meydana gelebilir. Tabi akvaryum ortamında kışında buna rastlamak mümkün.

Bu sebeple birden fazla sayıda yada farklı türde kaplumbağa besleyenler yada beslemek isteyenler her zaman kavga durumunda hayvanları ayıracak şartları önceden düşünmüş olmalılar. Hayvanları alayım ileride olursa bakarız mantığı hayvan beslemek için yetersizlik olur. Bu durumla karşılaşınca iki seçenek var; biri akvaryum müsaitse arada geçiş olamayacak şekilde bölmek ve iki farklı kuru alan yapmak, diğeri ayrı bir sistem kurarak hayvanları ayırmak. Örneğin ben farklı türlerin anlaşamamasından ve boy farklılığının verdiği sıkıntılar sebebi ile aktif 3 akvaryum kullanıyorum.

Senin tosbikler co sanslı helal olsun :) biz daha kapta bakiyoz akvaryum kuramadik :)

Geri